Dessert

Discussie in 'De lounge' gestart door Inger1979, 18 dec 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Inger1979

    Inger1979 Fanatiek lid

    Meiden, wie heeft er een goed idee voor een overheerlijk dessert?
    Het is voor ongeveer 12 mensen, voor mannen en vrouwen.

    Wie o wie kan mij helpen?

    groetjes Inger
     
  2. lollifant84

    lollifant84 Actief lid

    12 aug 2008
    131
    0
    0
    moeilijk zeg.
    En nog voor 12 personen ook. Ik zou het jezelf niet te moeilijk maken.

    Ik ga voor 6 personen zelfgemaakt panna cotta maken
     
  3. hemeltje83

    hemeltje83 Actief lid

    9 nov 2008
    443
    0
    0
    N-Brabant
    Zelfgemaakte chocolademousse! Dat kan je een dag van te voren maken; lekker makkelijk en het is heerlijk! Je kan er zelf je eigen ingeving aan maken: stukjes chocola erin enz. Als je hem heel stevig maakt is het heel machtig en hoef je ook niet zoveel te maken aangezien het al voor een heel aantal personen is.

    Bij ons is het in ieder geval het dessert ;)
     
  4. Inger1979

    Inger1979 Fanatiek lid

    klinkt heerlijk! Jummie! Niet zo slim van mij om voor de lunch pauze te vragen ;)
     
  5. Lien78

    Lien78 Fanatiek lid

    15 feb 2008
    1.890
    0
    0
    (dieren)fysiotherapeute
    regio A'foort
    appelbollen met (kaneel)ijs!

    schil en halveer zes appels, en haal klokhuis eruit. ondooi 12 plakjes bladerdeeg.
    leg in midden van ieder plakje een appel met de holle kant naar boven. doe in ieder holletje (waar de klokhuizen zaten) een lepeltje amandelspijs, of andere lekkere vulling. iets met rozijntje en gehakte noten is ook mjammie!
    vouw dan de pakketjes dicht. randjes even natmaken met wat water; dan plakken ze beter.
    leg de bolletjes omgekeerd op een bakplaat die je bekleed hebt met alufolie of bakpapier. bestrijk ze met eierkluts (1 ei loskloppen is denk ik wel genoeg voor alle bolletjes) en bestrooi met suiker.
    ze moeten ongeveer 20 minuten in een voorverwarnde over van 180graden.

    ik zet ze meestal in de oven als we aan het hoofdgerecht gaan; dan zijn ze heerlijk warm als we aan het dessert toe zijn. serveer met een bolletje ijs. kaneelijs smaakt er perfect bij, maar iets anders kan uiteraard ook.

    hier altijd een gróót succes, en ontzettend simpel te maken dus. ;)
    smakelijk!
     
  6. debsje1977

    debsje1977 Niet meer actief

  7. Miepie80

    Miepie80 VIP lid

    6 mei 2007
    8.101
    4
    0
    Koffie-ijstaart:

    - chocolade koekjes verkruimelen (van die met suiker erop. Koffieschuimpjes of Cafe Noir werkt ook). In een taartvorm doen (bakpapier eronder) en een beetje gesmolten boter over gieten en goed verdelen over de bodem. In de koelkast zetten om de boter te laten opstijven.
    - koffiepoeder oplossen in een heel klein beetje warm water (veel koffiepoeder!).
    - 1 liter vanilleijs in een kom doen, koffieoplossing erbij, zakje saroma en een kwart liter slagroom.
    - alles door elkaar mixen met mixer.
    - Ijsmengsel op de bodem gieten en in de vriezer doen.
    - Voor je het gaat eten versieren met slagroom en koffieboontjes.

    (receptje gejat van mijn moeder ;))
     
  8. bellina

    bellina Actief lid

    13 aug 2008
    371
    0
    0
    zelfgemaakte soesjes gevuld met verse vruchten

    tiramisu

    cakerol gevuld met banketbakkersroom
     
  9. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.265
    6.790
    113
    Wij doen een chocolade fontein.

    Misschien is dat wat?



    Die Koffie-ijstaart klinkt ook erg lekker trouwens, ik ben ook gek op lekkere koffie.

    Thanks miepie80 voor de tip. :p x
     
  10. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    Ik ga voor kerst zelf tiramisu maken =P~
    Zooo lekker!
     
  11. Kiki

    Kiki Fanatiek lid

    8 jul 2005
    4.364
    1
    38
    Fulltime memmie en mod :-)
    Steenwijk
    Ijs-koffie.

    Makkelijk te maken:
    Zet een pot hele sterke koffie en doe er dan suiker in. Dit moet je af laten koelen.
    Vervolgens (als het goed koud is geworden) doe je het in een mooi glas/bekertje, dan doe je er een bolletje vanille-ijs in, afmaken met een toef slagroom en een beetje cacao-poeder. Lepeltje erbij en smullen maar.
     

Deel Deze Pagina