Welke keukenkruiden in de kast?

Discussie in 'De lounge' gestart door Lief of Stoer, 15 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
    A.s. week kun je bij AH weer kruiden voor 1+1 gratis inslaan. Dat ben ik dan ook van plan. Maar welke kruiden en specerijen zijn nu echt een musthave? Ik kom momenteel niet veel verder als 4 seizoenen peper, kaneel, basilicum, kerrie en italiaanse kruiden. Ik zou best eens wat smaakvoller willen koken, maar dan moet ik wel een klein beetje weten wat ik moet hebben en waar je het voor gebruikt. Dus kom maar door met de ideeën!

    Eentje had ik er al bedacht, de speculaaskruiden voor pepernootjes ;)
     
  2. annelie566

    annelie566 Niet meer actief

    Oregano
    Tijm
    Gerookte paprika
    Chili
    Komijn
    Koriander
    Nootmuskaat
    Zwarte peper
    Gember
    Zwarte peper
    Rozemarijn
     
  3. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
  4. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113
    Ik heb altijd peper en zout, paprikapoeder en knoflookpoeder en pittige paprikapoeder. Kruidnagels, soms tijm en kerrie.
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  5. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    paprika poeder (verschillende varianten, zoet, gerookt mild, gerookt pittig)
    kerrie
    kurkuma
    peper
    tijm (uit eigen tuin)
    bieslook
    gember
    nootmuskaat (al lust ik dat niet en de rest wel
    knoflook (zowel vers als poeder)
    chili
    rozemarijn (ook uit eigen tuin)
    magi plant (ook uit eigen tuin)
    italiaanse kruiden
    pepermunt (plant in eigen tuin)
    laurier
    jeneverbes
    kruidnagel
     
    Louise11110, Huismuisie en Lief of Stoer vinden dit leuk.
  6. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Ik vind zelf verse gember erg lekker door de nasi, gebruik een flink stuk als ik bouillon trek , soms door de macaronisaus
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  7. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.102
    113
    Sereh
    Djahe
     
  8. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
    Door de macaronisaus dan uit een potje of vers? Dat lijkt me wel wat :)

    En kurkuma, wat doe je daar mee?
     
  9. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik moet je eerlijk bekennen dat ik van beiden nog nooit gehoord heb. Wat is het en waar gebruik je het voor?
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    #10 Adje, 15 sep 2018
    Laatst bewerkt: 15 sep 2018
    Cayenne
    Chilipeper
    Gember
    Five spice
    Kaneel
    Kerriepoeder mild (zelf gemengd)
    Engelse kerrie (zelf gemengd)
    Komijn
    Koriander
    Kruidnagel (heel en gemalen)
    Knoflookpoeder
    Kurkuma
    Laos
    Nootmuskaat
    Paprikapoeder
    Pimentòn
    Piment
    Uienpoeder
    Venkelzaad
    Karwijzaad
    Foelie
    Jeneverbessen
    Tijm
    Komijnzaad
    Dragon
    Dille
    Saffraan
    Rozemarijn
    Oregano
    Salie
    Kardemom
    Anijszaad
    Peterselie
    Basilicum
    Bieslook
    Laurier (heel en gemalen)
    Steranijs (heel en gemalen)
    Lavas
    Fenegriek
    Selderijzaad (gemakelen)
    Chilivlokken
    Bonenkruid
    Chipotle (gemalen)
    Citroenzuur
    Witte peper
    Zwarte peper
    Grove en fijne (zee)zout
    Fleur de sel

    Dat is alles wat ik in huis heb. Maar misschien ben ik wel extreem compleet :roflmao:
    Ik heb een paar geweldige kookboeken, waarin de basis eigen gemengde specerijen en kruidenmengsels zijn. Echt geweldig! En ik ben groot fan van hele kruidige smaken/gerechten. Vers gebruik ik ook nog het nodige, maar dit zijn de gedroogde en langhoudbare kruiden/specerijen.

    Ik wilde eerst uit gemak alleen de foto’s plaatsen, maar ze zijn toch niet zo goed leesbaar. Dus maar alles even getypt.
     
    DastyQueen, Ysabella en Lief of Stoer vinden dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik gebruik kurkuma als hoofdingrediënt voor het zelf mengen van kerriepoeder en bv het maken van gele rijst.
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  12. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    ik ben ondertussen in mijn kast aan het kijken want weet het niet uit mijn hoofd

    zwarte peper
    witte peper
    4 seizoenen peper
    cayenne peper
    tafelzout
    zeezout
    kerrie
    kaneel
    italiaanse kruiden
    peterselie
    nootmuskaat
    kipkruiden
    cayun kruiden
    gemalen koreander
    laos
    oregano
    basilicum
    paprika poeder
    chili poeder
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  13. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    25 apr 2011
    6.032
    2.895
    113
    't Gezellige Brabant
    @Adje en @DastyQueen Raakt er dan nooit iets over de datum als je zo veel in je kast hebt staan? En gebruik je echt àlles?
     
  14. Casara

    Casara Fanatiek lid

    20 aug 2014
    2.263
    416
    83
    Gemengde peper
    Zout
    Tijm
    Rozemarijn
    Oregano
    Provençaalse kruiden
    Kerrie
    Gember
    Kaneel
    Dille
    Italiaanse kruiden
    Djahe
    Ketoembar
    Kruidnagel
    Laurier
    Foelie
    Knoflook (in molentje)
    Paprikapoeder
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  15. pluk

    pluk VIP lid

    13 dec 2005
    16.246
    4.479
    113
    Macoroni saus uit een potje (helaas eet mijn ass zoon het anders niet) En met de kurkuma kleuren wij b.v de rijst geel
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  16. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.608
    8.359
    113
    Vrouw
    4 seizoenen, witte en cayennepeper
    Zout
    Kaneel
    Italiaanse mix
    Tzaziki mix
    Bieftiki mix
    Kipkruiden pittig (is het zoals bij de meeste Nederlandse producten waar pittig op staat niet)
    Gehaktkruiden
    Tijm
    Rozemarijn
    Speculaas
    Droge bieslook
    Knoflook en ui poeder (voor als het verse op is)
    Paprika
    Kerrie
    En de rest is uit de prehistorie.
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  17. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ik controleer eens in de 3 maanden mijn keukenkastjes op houdbaarheidsdatum en over het algemeen hoef ik niet vaak iets weg te gooien. Alle kruiden in mijn kastje gebruik ik ook wel regelmatig. Daarnaast geloof ik niet heel erg aan die datum op dingen als kruiden in een potje. En ik ben echt overdreven met datums zo eet ik geen eieren of vla die morgen over de datum gaan maar denk dat er aan kruiden in een potje weinig kan bederven.
     
    Hopsatee en Lief of Stoer vinden dit leuk.
  18. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik doe mijn kruiden over in andere kruidenpotjes, dus de houdbaarheidsdatum weet ik dan niet meer. Maar kruiden over datum kun je sowieso nog prima eten. De kwaliteit van de smaak gaat hooguit wat achteruit.
    Ik heb kruiden die ik regelmatig bij moet vullen en ook kruiden die ik wat minder vaak gebruik. Als ik iets wat langer niet heb gebruikt, wil ik het nog wel eens vervangen voor een nieuw potje. Maar ik gebruik wel echt alles wat in mijn kast staat.

    Ik ga volgende week ook even mijn slag slaan bij de ah :D
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  19. Twinkle81

    Twinkle81 Fanatiek lid

    4 jul 2014
    4.945
    1.033
    113
    Voorschoten
    Ik gebruik bijna nooit mixen, maar mix alles zelf.
    Ik bewaar kruiden in een donkere, koele keukenkast. Niet zo mooi als glazen potjes in de keuken, maar de kruiden houden veel langer hun kwaliteit.
    Ik gebruik veel vers, maar hierboven mis ik de gedroogde munt. Die gebruik ik best regelmatig
     
    Lief of Stoer vindt dit leuk.
  20. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Die gebruik ik dan alleen weer vers. Wist niet eens dat dat ook gedroogt bestaat.
     

Deel Deze Pagina