aangezien hier nogal wat keukenprinsessen zitten.... ik maak morgen voor 7 hongerige grote mannen een enorme pan aardappelsoep, maar wil er graag nog een bijgerechtje bij doen, de soep is erg vullend, maar wil er graag een ´bite´ bij zeg maar, hoeft niet hoog culinair, gewoon lekker en warm voor hardwerkende hongerige ´boeren´. iemand een idee????
Tosti's Stokbrood, kruidenboter. of afbakstokbroden en dan al kaas/ham of cervelaat erin doen en dan afbakken..
Ik doe altijd afbakbroodjes bij soep (gewoon met hartig beleg) en dat lijkt me voor hongerige mannen ook een goed idee Kan je ook makkelijk veel van inslaan, omdat ze lang houdbaar zijn. Boter, kaas, vleeswaren, kruidenboter op tafel en klaar! (tosti's maken voor 7 mannen lijkt me een hels karwei)
hihi mijn "boer" moet dat niet hij zou het eten maar niet van harte haha.. maar goed misschien ts haar gasten wel. tostis kun je ook in oven maken he.. even omdraaien en hoppa in 1 x heleboel tosti"s.. nu heb ik een 90 cm oven dus bij veel eten denk ik al gauw aan mijn oven
Ik maak altijd kaas-uien stokbroodjes. Uitjes in ringen en eventjes bakken (met wat kruiden en/of sambal naar smaak) en dan op doormidden gesneden stokbrood (als het afbakstokbrood is, eerst al even 'kaal' bakken en daarna pas beleggen) dan geraspte kaas erover en 10 minuutjes in de oven. Heerlijk! Ik eet er zo een heel stokbrood van weg!
inderdaad iets van broodjes.. miss met knakworst.. en bij de lidl hebben ze ook afbak stokbrood met kruidenboter er al in.. erg lekker
Wil je er niet teveel werk aan hebben, gewoon een paar stokbroden (afbak of vers). Dan huzarensalade en kruidenboter erbij. Gaat er altijd in lijkt me zo! Bij meer werk idd tosti's of een wat luxer bereid (stok)brood. Ik zelf vind het lekker om een stokbrood te vullen met gekruid gehakt. Heerlijk!
een quiche eten ze wel hoor, deze 'boeren' zijn wat gewend haha! das wel een idee, mss een uientaart of zo. en die uienstokbroodjes klinkt ook goed. ik kwam zelf niet verder dan stokbrood met kruidenboter...
Met bladerdeeg kun je ook lekkere broodjes maken voor bij de soep. Vulling: gehakt of tonijn of kaas of groentemix of witvisfilet met groenten, heerlijk! Is heel snel gemaakt en toch net iets 'speciaals' voor bij de soep.
Ik zou ook denken aan broodjes knakworst, of nog lekkerder: rookworst! (Je hebt tegenwoordig ook die rechte hè, da's makkelijk op een broodje als je echt lui bent, haha.) Of harde broodjes en dan gewoon een paar met (rook-)kaas en een paar met vleeswaren ofzo. Eventueel van bladerdeeg worstenbroodjes maken (gewoon in knakworst in een plakje bladerdeeg rollen, is hier altijd een hit.) Of vullen met geitenkaas en honing, als je meer de culinaire kant op wilt. Bij Ikea hebben ze ook van die zakken met gehaktballetjes. Even in een schaal in de oven. Dat is ook lekker voor erbij. (Moet je wel een Ikea een beetje in de buurt hebben.) Moeten ze na de soep nog verder klussen? Want dan zou ik niet te veel ui serveren. Of moeten ze toch buiten werken??
haha, ze zijn toch buiten, dus een uitje meer of minder en stinken doen ze sowieso al een knak of rookworst in bladerdeeg is ook een idee, dat heb ik wel in huis! en das ook warm, gaat er denk ik wel in. thanks dames!
Ik bak gewoon hamburgers, deze doe ik op hamburgerbolletjes en cheddar, sla + ketchup ertussen. Eten wij bij de soep altijd..