Wie heeft er ook n vruchtwaterpunctie gehad???????

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door sophietje, 21 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. sophietje

  sophietje Actief lid

  3 jan 2006
  166
  0
  0
  huismoeder
  den haag
  :( omdat ik n zoontje met n handicap heb,krijg ik met 16 weken n punctie :( ik ben zo bang,vooral voor naalden,maarja t is voor n goed doel :) :) wie heeft dit ook gehad :(: is t eng of pijnlijk :(: gr sophietje
   
 2. jacky

  jacky Actief lid

  17 dec 2005
  421
  0
  0
  zuid-holland
  hoi sophietje
  ook ik krijg een vruchtwaterpunctie op 14 maart heb het intake gesprek al achter de rug,ik ben er ook niet weg van en heb het zeker niet op naalden bij bloedprikken draai ik me hoofd al gelijk weg.maar ik heb een gesprek met hummel hier van het forum gehad die heeft ook een punctie gehad en zegt dat je niet bang hoeft te zijn je voelt er zowat niks van zei raade mij alleen aan omdat ik naalden eng vind niet te kijken nou dat doe ik dan ook maar niet verder ben ik er vrij rustig onder ik laat het wel op me af komen en net wat je zelf aangeeft tis voor een goed doel nou meid ik zie dat je nog 8weekjes moet dus dan heb ik de mijne achter de rug en kan ik je vertellen hoe het was ik zou als ik jouw was me niet te druk maken nou succes en ik zet mijn ervaring wel op het forrum.
  groetjes jacky
   
 3. Susan

  Susan Lid

  18 aug 2005
  94
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Ridderkerk
  Hoi Sophietje en Jacky,

  Ook ik zag er vreeselijk tegenop. Maar ik moet zeggen het viel mij 100%mee, ze waren langer bezig met het voorbereiden dan de prik. Je voelt een klein prikje maar zeer deed het niet en het is zo voorbij.
  Ik stond zo weer buiten waar ik 20 minuten moest wachten in de wachtkamer en daarna mocht ik weer naar huis.
  Ik wens jullie veel succes.

  Groetjes van Susan
   
 4. Kris

  Kris Lid

  23 sep 2005
  47
  0
  0
  Het is niet pijnlijk dus daar moet je niet bang voor zijn, het voelt gewoon eng aan omdat je weet dat ze door de vruchtzak prikken en de angst dat er iets fout gaat is echt erger dan het prikje.Bloedprikken kan je ermee vergelijken.Het is mij 100% meegevallen op het lange wachten op de uitslag na maar die was wel goed :p Succes en sterkte met de punctie!
   
 5. honey

  honey Lid

  26 feb 2006
  40
  0
  0
  hallo dames,

  ik ga 9 maart naar de gynacoloog voor informatie over de verschillende mogelijkheden. In verband met mijn leeftijd kom ik in aanmerking voor vlokkentest of vruchtwaterpunctie. Hebben jullie die afweging ook gemaakt? En waarom zijn jullie tot de keuze van vruchtwaterpunctie gekomen?

  Fijn om te lezen dat niet alle leden hier in de 20 zijn!

  groetjes, honey (37)
   
 6. Saraah

  Saraah Fanatiek lid

  6 dec 2005
  3.597
  0
  0
  Almere
 7. Beppie

  Beppie Fanatiek lid

  16 aug 2005
  1.109
  0
  0
  ???
   
 8. Susan

  Susan Lid

  18 aug 2005
  94
  0
  0
  Administratief medewerkster
  Ridderkerk
  Hoi Honey,

  Wij hebben gekozen voor een punctie omdat dat onderzoek naar ons idee uitgebreider was en de kans op een "miskraam" kleiner was. Het nadeel voor ons van de punctie was dat als je besluit het af te breken bij een negatieve uitslag dan moet je gewoon bevallen en bij de vlokkentest kan het via curretage. Maar ik denk dat de keuze voor iedereen persoonlijk is en dat je het met je partner goed moet overleggen en wat de buitenwereld ervan denkt moet je prberen om naast je neer te leggen. Wat voor keuze e ook maakt de maak je altijd samen.

  Succes met je keuze en de uitslag daarvan.

  Groetjes van Susan
   
 9. jacky

  jacky Actief lid

  17 dec 2005
  421
  0
  0
  zuid-holland
  hoi honey
  Ik sluit me in dit geval bij susan aan het is en blijft moeilijk ,maar hier voelde ik me het meest bij op mijn gemak,en bij elke keuze zitten voor en nadelen aan in ieder geval succes met je keuze.
  groetjes jacky
   
 10. honey

  honey Lid

  26 feb 2006
  40
  0
  0
  het is fijn om andermans overwegingen te lezen. Mijn vriendinnen hebben allemaal al kinderen, ik ben de eerste (en waarschijnlijk enige) in mijn vriendenkring die nog na haar 36ste aan kinderen gaat beginnen. Daarom is het fijn om hier met jullie over te kunnen schrijven.


  groetjes, honey
   
 11. Elina

  Elina Actief lid

  2 mrt 2006
  184
  0
  0
  huismama
  Friesland
  Ik krijg dus ook een vlokkentest of vruchtwaterpunctie. Zelf weet ik nog niet wat ik zal doen.

  Ik heb 7 miskramen gehad omdat ik een drager ben van een chromosonen afwijking. Mijn dochtertje is heel erg gezond, maar de kans op nog een gezond kindje is heel erg klein. Het is al een wonder dat mijn dochtertje is geboren. Volgens de artsen kan ik namelijk geen kinderen krijgen. ???? Ja is voor mij ook een raadsel hoor.
  Nu zie ik bij de vlokkentest en vruchtwaterpunctie beide voordelen, maar ik zit wel in angst hoor. Ik moet maandag op gesprek en dan kan ik goed even met de arts overleggen wat ik ga doen.

  Elina

  [​IMG]
   
 12. sophietje

  sophietje Actief lid

  3 jan 2006
  166
  0
  0
  huismoeder
  den haag
  :D hoi elina :D ik ben ook heel angstig,maar ik ben blij dat je deze testen kan doen :D want anders had ik niet eens aan n 2e kindje durven te denken!!!!!!wees blij dat je eerste kindje heel gezond is,maar wat als je uitslag niet goed is?????wat zal jij dan doen???dat is mijn grootste zorg!!!!!gr sophietje
   
 13. Elina

  Elina Actief lid

  2 mrt 2006
  184
  0
  0
  huismama
  Friesland
  Als het kindje niet goed is dan laat ik het toch weghalen. Ik heb tenminste een keus.
  Ik heb een dochtertje en 7 miskramen gehad. Ik denk niet dat ik het aankan om een levenloos kindje te krijgen of een kindje dat na een paar weken overlijdt. Als er namelijk wat mis is en de zwangerschap zet toch door dan heeft het kindje weinig tot geen overlevingskans. Mocht hij de afwijjkende chromosonen van mij hebben meegekregen natuurlijk. Ik heb een afwijking in chromosoon 3 en 7.

  Elina

  [​IMG]
   
 14. CVB

  CVB Actief lid

  11 nov 2005
  261
  0
  0
  moeder en huisvrouw
  Kraggenburg
  Hallo Honey.
  Ik ben ook een moeder van boven de 36 en heb ook de keuze moeten maken. Ik heb al drie gezonde, levendige kinderen en zou een ongezond kind er niet bij willen. Het is zo ook al druk en de belasting van een ongezond kind zou dan te veel worden voor het hele gezin. Maar zo denk ik er over. Ik heb gekozen voor de tripletest en open ruggetje test. Ik dacht dat als daar de testen slecht of met een hoog risico van terug zouden komen, ik pas een punctie zou laten doen. Maar de uitslagen waren prima en ik had net zoveel kans als een 13-jarige en dat gaf me geruststelling.
   

Deel Deze Pagina