Wie heeft er tips tegen hoofdluis?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door Treez, 29 nov 2017.

Tags:
Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Treez

  Treez Niet meer actief

  Ik word helemaal gek van de luizen. Mijn kinderen, inclusief ik zelf hebben sinds de zomervakantie last van hoofdluizen. Soms haal ik er een paar dagen niks uit, soms één a twee per dag.

  Wat ik tot nu toe heb gedaan:
  - elke dag luizenkammen
  - In totaal zijn ze nu ongeveer 10 keer behandeld met luizenshampoo; eigen merk kruitvat, xtluislotion en prioderm
  - Onze haren doe ik of in een knot of ingevlochten. Absoluut niet los.
  - Speciale elastiek tegen luizen (wat mij betreft geldklopperij)

  Wat kan ik nog meer doen? Ik ben elke dag een uur bezig met kammen, omdat we allemaal lang haar hebben. Ik word er echt helemaal kriebelig van. Zijn er nog alternatieve methodes? Andere merken luizenshampoo's?
   
 2. Lieke1989

  Lieke1989 Niet meer actief

  Tea tree olie schijnt vaak te helpen maar hier heb ik dat nog niet gebruikt.
  Verder zou ik het op school/psz (nog) eens aankaarten aangezien je kids het daar waarschijnlijk telkens weer oplopen.
   
 3. Treez

  Treez Niet meer actief

  Ik heb heb het al zeker tien keer op school gemeld. Elke keer wordt er op het ouderportaal wel weer een melding gemaakt dat ouders hun kinderen extra moeten controleren en zo nodig behandelen. Ik denk dat ze elkaar over en weer blijven besmetten en onze kinderen zijn er erg gevoelig voor.

  Ik ga in ieder geval kijken naar tea tree olie. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik ben inmiddels al 300 euro armer aan allerlei dure luizenshampoo's en wil niet lukraak van alles meer kopen. In ieder geval bedankt voor de tip :thumup:
   
 4. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  32.852
  6.197
  113
  Vrouw
  Brabant
  Misschien een overbodige vraag hoor, maar haal je de neetjes er ook uit? Want als je die niet goed weghaalt (en dat lukt moeilijk met kammen) blijf je luizen houden. Maar kan natuurlijk ook via school komen, maar dan zouden er toch veel meer kinderen/gezinnen last moeten hebben van luizen? Hoor je daar niets over?
  (krijg trouwen spontaan jeuk op mijn hoofd nu :D)
   
 5. Zohra

  Zohra Fanatiek lid

  20 mei 2015
  1.966
  297
  83
  Haarlak schijnen ze een hekel aan te hebben, dus na het invlechten even flink sprayen. Cremespoeling na het haren wassen zorgt dat ze minder makkelijk kunnen blijven zitten op de haren. Wat minder haren wassen kan ook een beetje helpen, luizen houden van pasgewassen haartjes.
  De Kruidvat eigenmerk shampoo kun je trouwens vergeten, daar zit geen werkzame stof in die luizen en neten doodt.
   
  Uuz vindt dit leuk.
 6. Pipo30

  Pipo30 Fanatiek lid

  31 jul 2014
  4.944
  679
  113
  Twee weken dagelijks de nat/kambehandeling doen,bij allemaal,en daarna handmatig neten...plukje voor plukje met een puntkam oppakken en de neten er met je nagels uithalen.
  Als ik lees dat je met een uurtje per dag kammen al klaar bent...ben ik bang dat je het niet grondig genoeg doet...
  O ja...een netenkam helpt absoluut niet om de neten eruit te halen.Vooral de kleinere neetjes blijven gewoon zitten,van daar plukje voor plukje controleren na het kammen en handmatig verwijderen.
   
 7. Grietjenb

  Grietjenb Niet meer actief

  Mijn dochter had een paar jaar geleden ook hardnekkig last van hoofdluis. Bij haar hielp Nyda erg goed. En natuurlijk kammen. Ik deed op de (metalen) luizenkam een verbandgaasje. Gewoon de kam erdoorheen prikken zeg maar.
  En ook 2 weken intensief kammen. Toen waren ze gelukkig weg.
   
 8. zigzag

  zigzag Fanatiek lid

  21 okt 2015
  1.862
  609
  113
  Vrouw
  Mijn zoontje heeft ze 1x gehad.. en behoorlijk ook. Die kam is leuk maar haalt zoals al eerder gezegd echt de neten er niet uit. Die heb ik allemaal handmatig er uit gehaald. Behandeld met Prioderm, dagelijks gekamd en dagelijks grondig gecheckt en neten er uit gehaald. Na (ik meen) 5 dagen de Prioderm nog eens erin. En ook daarna nog een paar neten.. na al die controles etc kun je nagaan. Wel nog maar een paar (die ik over het hoofd had gezien dan denk ik) maar toch. Na 5 dagen voor de zekerheid (omdat ik er kriegelig van werd en mijn zoontje steeds korter stil wou zitten voor de controles) nog een keer wat Prioderm erin en toen was het ook klaar. Niks meer gevonden. Ze zeggen wel eens dat je azijn op het haar moet smeren voordat je gaat kammen omdat de neten dan makkelijker zouden loslaten. Maar goed, mijn ervaring is dus dat zelf ze één voor één eruit halen het beste werkt.
   
 9. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  36.607
  6.200
  113
  Ik heb elke dag dik 2 uren gekamd ( achter elkaar) en had alle luizen en neten er binnen 4 dagen uit. Daarna ben ik nog zeker elke dag 1 uur wezen kammen voor een week.

  Onze dochter heeft erg lang haar en had haar hoofd vol.

  Ik had een hele goede kam gekocht en ben met alleen crème spoeling in het haar gaan kammen. Dus geen extra anti luis shampoo.

  Deze kam is echt geweldig. Ik haalde er echt alles mee uit.Wat ze adverteren is dus ook echt zo. http://www.hoofdluizen.info/artikel/ASSY?lang=nl&gclid=CjwKCAiA9f7QBRBpEiwApLGUig6QQ07khdptdRu8TsKv2QuixfyrYHTS3V4bZt0U0b--fD1kOpNauxoClMwQAvD_BwE

  Ze heeft ze niet weer gehad.

  Wat er bij jullie waarschijnlijk steeds gebeurt is dat er nog neten uitkomen en dan dus weer na 11 dagen levende luizen komen.
  Daarom moet je echt heel lang blijven kammen.
   
 10. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  36.607
  6.200
  113
  Productbeschrijving
  De Assy luizenkam is uniek; het is niet zomaar een luizenkam. Het wordt gezien als de beste luizenkam ter wereld met heel veel voordelen t.o.v. andere kammen en anti-hoofdluis producten. Assy is wereldwijd gepatenteerd.

  Assy is gemaakt van zeer nauwkeurige gelaste tanden (Laser Technology) met spiraalgroeven. De punten van de kam zijn goed afgerond zodat voorkomen wordt dat de hoofdhuid en het haar geïrriteerd kan raken. De afstand tussen de tanden is afgestemd op het verwijderen van de hoofdluis en de kleinste neten. Deze unieke MicroSpirals verwijderen en vernietigen luizen en neten met een minimum aan kammen. De MicroSpirals hebben microscopische randjes die de luizen en neten breken. Hierdoor krijgen nieuwe luizen geen kans. De kam is gemaakt van roestvrijstaal en heeft daardoor een ongeëvenaarde stevigheid en duurzaamheid. Assy gaat doorgaans zeker 5-10 jaar mee.

  Kammen wordt aangeraden door het RIVM. Het grote voordeel van kammen is dat er geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Deze kunnen schadelijke gevolgen hebben voord e gezondheid, met name voor jonge kinderen. Assy is daarom een veilig alternatief en biedt ook 100% effectiviteit bijvoorbeeld wanneer kinderen allergisch of overgevoelig zijn voor chemische ingrediënten. Ten tijde van een luizenplaag kamt u preventief uw kind waardoor een besmetting in de kiem wordt gesmoord.

  Overige voordelen:

  •Eenvoudig schoon te maken: het roestvrije, chirurgische, staal kan uitgekookt worden. Daardoor kan de hele familie de kam gebruiken zonder besmettingsrisico. Op de handgrip zijn antislip stroken aangebracht zodat de kam stevig in de hand ligt
  •Voor elk haartype: de lange tanden zijn effectief bij elk haartype; kort, lang, dun, dik, krullend en vol.
  •Perfecte afstand tussen de tanden: neten zijn ovaal gevormd 0,5mm lang tot 0,3mm breed en stevig gehecht aan de haarwortel met een sterke lijm. Daardoor zijn ze moeilijk te verwijderen. De tanden van de Assy luizenkam zijn smaller dan de kleinste neet, waardoor alle neten uit het haar verwijderd worden.
  •Goedkoop en makkelijk: doordat Assy 100% effectief is volstaat alleen de kam. Daarbij opgeteld de extreme duurzaamheid maakt het tot een zeer economische optie.
  •100% natuurlijk en 100% effectief tegen luizen en neten.

  Al deze voordelen maken dat Assy wereldwijd een groot succes is. Het helpt mensen met hoofdluis en neten steeds weer, effectief en natuurlijk.
   
 11. RAppel

  RAppel Fanatiek lid

  2 mei 2014
  1.142
  183
  63
  Dit + silikom is een product dat ook helpt. Weet ik vanuit mijn opleiding waarbij ik een module heb gevolgd over farmacie. Toen werd dit product gemeld als middel dat zou moeten werken. Te verkrijgen bij de apotheek.
   
 12. olleke

  olleke Fanatiek lid

  8 mrt 2012
  3.700
  3.050
  113
  Ik weet zo niet een merk maar je moet als je shampoo oid wil gebruiken iets hebben met dimeticon er in. Die maakt een soort bubbel om ze heen waardoor ze het niet overleven.
  De rest van de middelen zijn ze resistent voor en overleven ze dus gewoon.

  En wat nog veel belangrijker is is echt kammen. Met metalen kam het liefst omdat die tanden niet uit elkaar gaan staan.
  Heel veel kammen en echt elke pluk goed doen. 2 weken lang dagelijks. Na 7 dagen opnieuw behandelen. Eerder heeft geen zin, want mocht er een nieuwe neet overleefd hebben de eerste ronde dan heeft hij eerder dan die week nog geen nieuwe nieuwe neten gelegd.
  Maar vooral kammen kammen kammen!
   
 13. regenboogworst

  regenboogworst Fanatiek lid

  22 aug 2014
  1.297
  75
  48
  AppelAzijn heb ik welleens gehoord.

  Druppels tree tea olie achter de oren.

  Elke dag kammen kammen kammen, cremespoeling in het haar laten zitten en dan kammen blijven ze plakken aan de kam.

  Assy kam blijkt een goede kam te zijn.
   

Deel Deze Pagina