Ik vraag me af wanneer je naar je huisarts stapt als het zwanger worden niet lukt zoals je verwacht Meestal hoor je dat stellen na een jaar proberen naar de dokter stappen. Ik ben zelf een jaar geleden gestopt met de pil, ik moest eerst "ontpillen", dat heeft een ruime maand geduurd, daarna hadden we zoiets van:"ach, we zien het wel". Maar nu, precies een jaar later zit ik met het probleem van een onregelmatige cyclus Ik heb OV-testen in huis en test meestal 2 weken na mijn ongesteldheid, nou ja, en dan ook meteen maar klussen Helaas zonder resultaat. Ja, 1x, toen had ik het gevoel dat ik zwanger was, maar een paar dagen voor ik zou testen werdt ik ongesteld(of had ik dus een miskraam, zeker zullen we het nooit weten). Had het er laatst over met mijn man, maar volgens mij vind hij het nog niet nodig om naar een dokter te stappen. Ik eigenlijk wel, je gaat toch aan je eigen lichaam twijfelen...Mss is hij wel bang, want hij moet dan natuurlijk ook onderzocht worden...Om nog maar te zwijgen over al die intieme vragen die er gesteld gaan worden Wie heeft hier ervaring mee? wanneer gingen jullie naar de huisarts? en toen? Alvast bedankt!
Wij zijn na een jaar naar de huisarts gegaan en die heeft ons eigenlijk gelijk zonder morren doorverwezen naar de gyn. Tsja, en die vragen en onderzoeken zijn misschien even vervelend maar het is voor een goed doel en voor wat ik me kan herinneren valt het over het algemeen wel mee.
hoi hoi, ik denk dat het eigenlijk niet uitmaakt' waneer je gaat je hebt alltijd het recht om jezelf te laten onderzoeken als je denkt dat er iets scheelt, ze raden het wel alltijd aan om na 1jaar proberen te gaan omdat er dan mogelijk wel kleine' of serieuze problemen kunnen zijn' gewoon doen meid!
De richtlijn van de huisarts schrijft dan na 1 jaar op zwangerschap gerichte gemeenschap bij een normale, regelmatige menstruatie onderzoek nodig is. In de eerste instantie is dit zaadonderzoek van de man, een een CAT (chlamydia antistoftitter) bij de vrouw. Dit laatste om te kijken of er misschien verklevingen in de ei-leiders van de vrouw kunnen zijn. Is dit allemaal normaal, en in combinatie met de leeftijd van de vrouw een kans geeft boven een XX percentage (daar heeft de NHG richtlijnen voor) zou in principe iemand nog 1 jaar geadviseerd worden om door te gaan met proberen alvorens naar de gyn te gaan. Dat is wat de richtlijn schrijft, als je na 1 jaar proberen nog geen succes hebt zou ik zeker even langs de huisarts gaan om te overleggen wat er mogelijk is en wat bij jullie het beste past. Voor de 1 is dit nog even doorgaan voor de andere meteen een fertiliteitstraject in het ziekenhuis. Echter moet je de impact van het fertiliteitstraject in het ziekenhuis niet onderschatten, het is zwaar op je relatie, gaat ten koste van je seks en prive leven. Samen met de huisarts en je man kan je een goede beslissing nemen over hoe nu verder. Heel veel succes en ik hoop dat het voor je snel raak is!
Dit is die richtlijn waar wij mee werken. Subfertiliteit Mocht je nog vragen hebben (ik weet dat het niet in de meest eenvoudige taal geschreven is) mag je me altijd een pb-tje sturen!
Ik ben na 6-7 maanden naar de huisarts gegaan, omdat mijn cyclus ontzettend onregelmatig was. Hij heeft me meteen doorverwezen naar het ziekenhuis.
Wij hebben na 8 maanden een gesprek gehad met de ha omdat ik zo sterk het gevoel had dat er iets met mijn eileiders zou zijn. De ha vond het toen te vroeg om ons door te sturen. Ik ben ook blij dat hij dat toen niet heeft gedaan. We zijn uiteindelijk met 16 maanden weer gegaan zoals we hadden afgesproken en zijn daarna doorverwezen. Bespreek van tevoren goed wat je wel of niet al wil samen. Succes meis!
Je kan altijd eerst in je eentje naar de HA om te kijken of hij uberhaubt iets wil doen. Of eerst een telefonische afspraak. Ik zou in ieder geval wel stappen willen ondernemen.
Ik ben gegaan op het moment dat mijn cyclussen wel heel erg lang werden 119 dagen en 88 dagen. Had eerst een huisarts die mij niet serieus naam en mij vertelde ik was pas 31 toen ik zwanger was van de eerste en heb er nu 2 en ben 34 jaar... Dacht nou ja daar heb ik wat aan en ze verwees mij niet door. Na veel aandringen ben ik bij een andere arts in het centrum terecht gekomen en die stuurde mij per direct door... Mijn man vond al die onderzoeken ook maar niks, dus ik heb dit bij de gyn aangegeven en die is eerst gaan onderzoeken waarom ik die lange cyclussen heb en vervolgens heb ik de diagnose PCOS gekregen en daar medicatie voor. Slaan deze aan en blijft een zwangerschap uit dan moet mijn man er over 5 rondes toch aan geloven, maar nu heeft hij wat tijd om aan de MMM (zonder hem) te wennen en merk dat hij zich daar prettig bij voelt en ik vind het niet erg
ik ben na een half jaar naar de ha gegaan en meteen doorverwezen naar de gynaecoloog. Ik had een onregelmatige cyclus. vandaar de vroege doorverwijzing. maar uiteindelijk heeft het bij mij 16 maanden geduurd na het stoppen met de pil om zwanger te worden (wel 10 kilo afgevallen om een regelmatige cyclus te krijgen).