Ik heb het al eerder gezegd volgens mij, maar ik kan prima zwemmen, maar drijven lukt alleen maar als ik mijn adem inhoud, door de extra luxht in mijn longen kan ik eventjes blijven drijven. Als ik dat niet doe, zink ik als een baksteen. En een beetje rare vergelijking, maar een lijk zinkt ook altijd naar de bodem, dus ik weet niet of kunnen drijven wel fysiologisch voor iedereen is weggelegd. Edit: ik wilde het nu weleens weten en tadaa: http://www.zwemwiki.org/tiki-download_file.php?fileId=545 Mocht je dochter ook relatief veel spieren en weinig vet hebben, dan kan het best weleens moeiljk voor haar worden om te blijven drijven.
Ja klopt, daarom kunnen vrouwen beter blijven drijven dan mannen, schijnt ook onderzocht te zijn. Als ze het loslaat kan ze het wel hoor, ik hoef maar 1 vinger onder haar hoofd te houden en dan lukt het prima. Ze moet vertrouwen krijgen dat ze niet gaat zinken als haar voeten loskomen van de bodem, dat is het grootste punt. Want oefenen net zwemmen lukt zo helemaal niet.
Hier precies hetzelfde verhaal. Alleen heb ik in september wanhopig geroepen dat als ze ooit naar badje 2 gaat ze van mij het LEGO Frozen kasteel krijgt.... En ja hoor p, dat was de motivatie om toch wel haar hoofd onder water te doen en te ontdekken dat het toch niet eng is want ze komt weer boven en daar was de angst weg, knop om en afgelopen zondag kregen we bericht dat ze naar badje 2 mocht.... En wij dus naar de speelgoedwinkel Ik zeg niet dat het werkt hoor, maar bij ons was het een aangename verrassing dat dit blijkbaar zo motiveerde dat ze haar angsten onder ogen ging zien.
En daarom denk ik dat het voor haar misschien niet de fijnste methode is. Waarom vind je blijven drijven zo belangrijk? Hier leren ze het ook, maar dus pas als ze goed kunnen zwemmen. Met bandjes kan je dochter meer vertrouwen krijgen om pas een tijd later te leren drijven.
Met bandjes om durft ze dat ook niet. Of andersom eigenlijk: ze durft alles in het water zolang haar voeten de bodem raken, bandjes/vestjes of niet. Zonder hulpmiddelen heeft ze juist meer controle over haar lichaam en evenwicht en dat geeft haar zekerder gevoel. Ze springt gewoon in het zwembad, maar moet zeker weten dat ze op haar voeten terecht komt. Hoofd onder water is geen probleem, zolang ze blijft staan. Het enige verschil is als ze weet dat iemand haar vasthoudt. Maar ze komt wel vooruit, inmiddels gaat het op de buik redelijk. Waarom ik drijven zo belangrijk vind? Ik heb zelf veel gezwommen vroeger, en voor heb heel bewust gekozen voor zwemles waar ze kinderen op een zo natuurlijk mogelijke manier leren zwemmen. Voor mij zijn deze stappen een fundamentele basis om goed te leren zwemmen. Net zoals het verschil tussen leren lopen mbv hulpmiddelen of leren lopen op eigen kracht met optrekken en zelf evenwicht zoeken. Wij krijgen bij de zwemvereniging onwijs veel kinderen met zwemdiploma [die meestal met van die snelcursussen is behaald] die bij ons alsnog ingeschreven worden om de basis te leren.
Hier ook een meisje die er ruim 2.5 jaar over heeft gedaan en verschrikkelijk langzaam ging. De omslag was hier toen we 2x per week zwemles gingen doen. Toen ging ze als een trein
Leuk topic Ons zoontje is 6,5 jaar en nu 2 jaar bezig en lijkt ook geen eind aan te komen als ik het met kinderen om ons heen vergelijk. Achteraf denk ik wel dat hij te jong begonnen is. Bij mijn dochtertje wacht ik wat langer. Hij zwemt overigens nu wel in het laatste badje sinds mei ongeveer en zwemt 1x per week een les van 45 min. Schoolslag is het enige wat nog niet goed genoeg gaat. Eind deze maand is er weer een afzwem ronde en hoop (ook vooral voor hem) dat hij erbij zit
Ok ik snap je. Hier liepen ze wel ook met loopauto's (die je moet duwen, niet waar ze in zitten) voordat ze los liepen Die snelcursussen ben ik ook echt niet voor, dan leg je geen goede basis. Hier doen ze sowieso 1,5 jaar over hun A met een half uur zwemmen per week.