vraag aan de bakwonders ;)

Discussie in 'De lounge' gestart door einad, 21 sep 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Hoi,

    Mijn man is bijna jarig en dol op frikadellen.
    Nu dacht ik zou ik niet iets kunnen maken een soort bladerdeeg taart met frikadellen?

    Maar geen idee hoe?

    Ik dacht de bodem wat bestrijken met curry, de frikadellen in lengte doormidden snijden.
    Dan een bodem met bladerdeeg en bedekken met reepjes bladerdeeg kan dat?

    Of word dit 1 grote mislukking?
     
  2. Petra82

    Petra82 Fanatiek lid

    10 jul 2008
    1.619
    1.332
    113
    Westland
    Ja hoor, dat gaat prima, dat verkopen ze ook gewoon bij de bakker en Albert heijn... frikandelbroodjes 😊
     
  3. Brechtjee

    Brechtjee Lid

    26 aug 2016
    34
    0
    6
    NULL
    NULL
    Je zou er ook een soort van quiche (lorraine) van kunnen maken. De curry zou ik pas na het bakken eroverheen doen. Succes in ieder geval!
     
  4. cactusje

    cactusje VIP lid

    12 feb 2015
    6.752
    1.993
    113
    Ja hoor.
    Broodje frikadel wordt ook zo gemaakt
     
  5. Bedankt voor alle reacties!

    Kan ik dan een springvorm bedekken met bladerdeeg en de zijkanten ook?
    Is dit dik genoeg?

    Hoe lang zou ik het moeten afbakken in de oven?
     
  6. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Je zou hem eerst blind kunnen bakken. Word je bladerdeeg knapperig en je frikandel niet slap. Al heb je tegenwoordig natuurlijk wel oven frikandellen
     
  7. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Een tijdje terug had een bakker dat idd ook gemaakt haha.

    Bodem en zijkanten bedekken. Curry en frikadellen erin. En daarover heen weer bedekken. Dan afbakken.
     

  8. Ook met bladerdeeg?
    Hoe lang zal ik het bakken?
    15-18 minuten?
     
  9. Rietje88

    Rietje88 Niet meer actief

    Zorgen dat het niet te vochtig word en dat de lucht er goed bij kan. Persoonlijk zou ik een back-up hebben als ik iets voor het eerst maak.
     
  10. Miek89

    Miek89 Fanatiek lid

    15 apr 2013
    1.251
    177
    63
    Nee met vlaaideeg was dat. Ik ben bang dat met bladerdeeg de bodem niet knapperig wordt door de curry.
    Of je moet de bodem eerst voorbakken
     
  11. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    #12 Fuddey, 21 sep 2016
    Laatst bewerkt: 21 sep 2016
    Ik maak wel eens quiche met een bodem van bladerdeeg; die vulling is een stuk natter dan frikandel + curry en dat gaat prima!

    Ik zou wel eerst eens testen, dus er eentje maken om te kijken hoe hij wordt. Ik zou bladerdeeg als bodem doen, dan curry erover strijken, dan frikandellen erop, daarover reepjes bladerdeeg (zoals je bv bij een appeltaart zou doen) en dan iets van 20 a 25 minuutjes bakken op 180 graden? Krijg je een soort reusachtje frikandelbroodje ;)
     
  12. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ja ik zou dat zelf wel doen ja 😁

    In een springvorm niet in een schaal ofzo.

    En idd je kunt het ook eerst even proberen. Mislukt het dan moet je hem eerst blind bakken ;)
     
  13. Gelukt!!
     
  14. Fuddey

    Fuddey VIP lid

    6 okt 2015
    16.382
    12.678
    113
    :cool:
     

Deel Deze Pagina