hoe zorg ik dat de poffertjes niet naar gietijzer smaken?

Discussie in 'De lounge' gestart door wensdroom, 18 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    We hebben met sinterklaas een gietijzeren poffertjespan gekregen.(gietijzer ivm de kookplaat) Mijn man zegt dat ze vroeger thuis ook een poffertjespan hadden en dat je de poffertjes naar het gietijzer smaakten. nu vroegen we ons af wat wat je daartegen kunt doen, kun je de pan van te voren ergens mee behandelen zodat de smaak van gietijzer niet aanwezig is als je de poffertjes hebt gebakken? want het zou jammer zijn als ze idd naar gietijzer zouden smaken. wie heeft er tips of heeft er ervaring met gietijzeren poffertjespannen?
     
  2. minon

    minon Niet meer actief

    Ik denk net als met alle pannen. Heet laten worden met een scheutje olie dat die "erin brandt" als het ware
    Daarna zullen de eerste poffertjes wel naar pan smaken maar dat is met alle nieuwe dingen. Wij hebben een nieuw tosti ijzer. De eerste tien tosti's ofzo smaakten ook naar plastic.
     
  3. jmm

    jmm Bekend lid

    29 mei 2008
    766
    0
    0
    Die heb ik ook al een tijdje , bakt er goed , klontje roomboter en goed heet laten worden , dan komt het vast goed!! eet smakelijk !!
    Mijn lievelingskostje mmmmmmmmmmmmmm
     
  4. Annabel274

    Annabel274 Fanatiek lid

    19 jul 2012
    2.370
    109
    63
    Heel lang goed in laten branden met zonnebloem!olie.
    geen andere olie oid gebruiken.

    Ik heb mn pan zeker een kwartier laten "walmen" onder de afzuigkap. In de tussentijd beslag gemaakt enz enz.

    ook nooit je pan afwassen met zeep. Even een keukenpapier erdoor halen en in wikkelen in keukenpapier.
    Op die manier houd je hem vet
     
  5. wensdroom

    wensdroom Fanatiek lid

    18 okt 2012
    3.487
    1
    0
    heb wajong dus werk niet
    omg Lingewaard
    meiden bedankt voor jullie reacties
     

Deel Deze Pagina