We werden vanavond een aantal keer gebeten door hele kleine beestjes.. Kat op schoot genomen en zag al vrij snel bij haar oor een klein beestje lopen. Vlooien dus.... Nu gaan we de katten behandelen maar ze zitten blijkbaar niet alleen op hen, aangezien wij ook gebeten worden. Iemand enig idee wat we verder kunnen doen???
Ik zou textiel en meubelspray kopen, alles van textiel, bankstel, gordijnen, kleden, vloerbedekking, krabpaal, mandjes, echt ALLES behandelen. Kijk uit voor dat spul, want het is zo giftig als wat, maar een andere optie is er niet, zeker niet als het al zover is dat mensen worden gebeten. Dan zitten er al zoveel vlooien dat het niet meer te houden is. Ik heb zelf een dergeljke plaag gehad, er heeft een professionele verdelger aan te pas moeten komen, mijn kat moest noodgedwongen in mijn slaapkamer verblijven een paar weken na verhuizen, en er was een verschrikkelijke plaag in die kamer. Als je de deur opende zag je ze van een afstandje massaal uit de vloerbedekking omhoog springen, tot wel hoger dan een halve meter! Het krioelde ervan, en de kamer moest letterlijk ontsmet worden, alsmede de rest van de bovenverdieping. Overigens is dit wel het vlooienseizoen, heel veel mensen gaan op vakantie, komen thuis en zien ze springen bij wijze van spreken. In de zomer gaat de voortplanting van die beestjes net even een tandje harder. Veel sterkte en succes ermee!
En alleen een vlooienmiddel van de dierenarts/dierenwinkel gebruiken! Ik gebruik stronghold voor de katten. (al heb ik het al maanden niet meer hoeven gebruiken.) En helaas als het echt zo erg is zoals je zegt dan moet je je hele huis behandelen en niet alleen de dieren.
Niet naar de dierenwinkel, daar hebben ze alleen spullen die vrij oppervlakkig werken. Ik zou echt naar de dierenarts gaan en dan tabletten van het een of ander kopen. Wij hebben iets tegen vlooien en teken, een kuur van zes maanden voor onze twee honden, 120 euro, maar geen centje pijn meer. Met die tabletten wordt de hele levenscyclus onderbroken en meestal red je het daar wel mee.
Nog geen 5% van een vlooienfamilie zit op het dier, de rest zit in je huis. Gebruik daarom altijd een omgevingsspray. Kleine kinderen of een aquarium in huis? Kies dan voor Ecostyle spray. Spray daarmee niet alleen vloerkleed, krabpaal, kattenmand en banken in maar ook alle kiertjes en plinten in de vloer. Herhaal dit na een tijdje nog eens. Komt de kat ook boven? Zelfde verhaal. Sowieso is het verstandig om de boven verdieping ook te sprayen, want de eitjes zijn plakkerig en die loop je dus aan je voeten mee naar boven. Voordat je sprayt even stofzuigen, dit zorgt voor een trilling in de vloer waardoor de eitjes een beetje open gaan en dus bevattelijker zijn voor de spray. Bolfo Gold en Frontline Combo (bij Welkoop bijvoorbeeld) doden ook de eitjes en de larven op het dier. Check dat goed voor je iets aanschaft! Het kan zeker wel 5 weken duren voordat je er vanaf bent. Was het dier nooit vlak voor behandeling met een pipet. Hierdoor haal je de beschermlaag van de vacht weg. Druk de pipet leeg onderaan de hals. Haal een streepje vacht opzij, en druk de pipet in 1 keer leeg. Niet wrijven en geen streep naar achteren trekken. Zorg dat het niet aan je handen blijft zitten. Dit alles vermindert de werking namelijk. Doe dit 's avonds als de kinderen naar bed zijn zodat ze het niet kunnen aanraken. Tot slot: is ontwormen 3 maanden of langer geleden? Ontworm de dag na het toedienen van het pipet. Vlooien kunnen ook wormen veroorzaken. Hopelijk kom je ervanaf! O ja: is de kat kort geleden nog in de auto mee geweest, behandel dan ook de auto met de spray! Luister vooral niet naar onzin over resistentie. 99% gaat mis bij verkeerd gebruik en een niet volledige behandeling van de ruimte. Het hele jaar door behandelen, niet afwachten tot ze vlooien krijgen. Ben je er vanaf? De Seresto halsband werkt 7-8 maanden tegen vlooien en teken. Als de kat eraan blijft hangen rekt hij uit waardoor de kat kan ontsnappen.
Dat is echt niet waar, toevallig kort geleden 3 keer toe een spray gehad van de dierenarts nagekeken op de werkzame stof en presies hetzelfde als wat de dierenarts verkoopt. Het is bijna altijd permitrine wat erin zit, dit stofje werkt altijd heel goed en sterk. Maar als het zo heftig is dat ze rondspringen en zelf jou bijten kan het gewoon heel lang duren voordat je het onder controle hebt omdat de caconnen tot 2 jaar kunnen leven, ik kommdit heel vaak tegen en meestal heb je het met een paar maanden knder controle maar kan ook makkelijk tot 8 maand duren. Houd daar rekening mee!!
Onze hond had ook eens vlooien en toen heb ik op zp gehoord dat je de vloerbedekking savonds in het donker (bijv) met een electrische vliegenmepper moet doen. Gewoon over de hele vloerbedekking. In het donker zie je vonkjes. Buiten dat ook sprayen en alle andere tips die geschreven zijn. Ik stofzuig goed en spray dan ook vaak schoonmaakazijn over de vloerbedekking. Schijnen ze ook niet fijn te vinden. Sterkte!!
Van spray weet ik het inderdaad niet, dat gebruiken wij nooit. Maar de middelen die je de kat (of in ons geval hond) oraal geeft verschillen echt. Die van de dierenarts zijn heel zware en goed werkzame middelen.
Je hele huis goed zuigen, echt elk kiertje en hoekje niet vergeten. Omgevingsspray spuiten. 2 uurtjes je huis uit en wij waren er dan vanaf. O ja en je kat natuurlijk behandelen.
Hier vlooien gehad toen ik zwanger was, dus geen omgevingsspray gebruikt. Ook niet met kleine kinderen. Het duurt wel wat langer voor dat je er vanaf bent, maar als je je dieren heel netjes elke maand behandelt, werken die als stofzuiger en wordt uiteindelijk ook je huis vlooienvrij. De poppen kunnen idd meer dan een jaar overleven, dus echt elke maand is noodzakelijk. Wij hadden weer wat vlooien terug, toen de vloerverwarming aan ging afgelopen najaar, dus ik denk dat er wat poppen in de kieren van het parket hebben gezeten waar de stofzuiger niet bij kon, maar inmiddels is ons huis vlo-vrij zonder omgevingsspray. We zijn wel tijdelijk overgestapt op druppels met twee werkzame stoffen (1 die de vlooien doodt en de andere die de cyclus doorbreekt, omgevingswerking noemen ze dat).
Ik heb nu omgevings spray gekocht en pipetjes van Frontline. Weliswaar de pipetjes die ook op de eitjes/larven werken en dus ook voor de omgeving, maar ben toch aan het twijfelen. Lees best veel dat Frontline niet werkt Iemand ervaring? Ik ga zo de dierenwinkel wel bellen om advies. Spullen van de dierenarts wacht ik nog wel mee.. wil best een beetje uitgeven maar 60 euro per kat vind ik best een hoop geld.
Met een vlooienmiddel van de dierenarts zijn ze snel weg. Feit is wel dat de eitjes soms weken ergens in kunnen blijven liggen, daarna weer uitkomen en weer de kat bespringen. Zelfs als je je huis behandeld. De eitjes zijn nogal hardnekkig en moeizaam dood te krijgen heb ik gehoord. Wij hebben het vorig jaar met de hond gehad. Helemaal vol! Ik heb toen puur alleen de hond behandeld en doe dit nu nog steeds. Preventief elke maand een pippetje aanbrengen. De vlooieneitjes die uitkomen kunnen dan nergens meer op leven en gaan vanzelf dood en je bent er helemaal van af! Althans... Wij nu wel al een jaar haha!
Ik zou toch gaan voor een middel bij de dierenarts halen.. Die heeft een middel geloof dat het bravecto heet, waarbij je de vlooien steriel maakt..oftewel ze leggen wel eitjes maar die komen nooit meer uit..is geloof ik een pil.. Moet er wel bij zeggen dat als je dieren ooit allergies hebben gereageerd op vlooienspul zou ik dat niet aandurven. Als die pil er eenmaal inzit en je beestje reageerd allergies heb je een probleem. Hier een kat met een extreme vlooien allergie, 1 vlooienbeet zorgt voor maandenlange jeuk en krabben, helaas ook heftige allergie voor vlooienpipetten (grote brandwonden op de plek van pipet) dus hier is de enige oplossing, Kammen kammen kammen en nog meer kammen. ohja en de andere huisdieren vlovrij houden. In de afgelopen 15 jaar 3 keer een vlooienplaag gehad dankzij de buurkatten. En dan ben je weer een paar weken druk met kammen, veel stofzuigen en niet dweilen! die krengen houden van vocht. Poes krijgt op zo.n moment een prednison prik maar dat raad ik echt niet aan als je kat tegen vlooienspul kan want pred, is zo'n beetje de groots mogelijke rotzooi en veroorzaakt weer andere ellende bij langdurig gebruik. (o.a suikerziekte, nierfalen enz) P.s check ook of er een egel in de tuin bivakkeert, Hier af een toe een egel en ja die hebben vlooien dus als ik het diertje zie in de tuin krijgt ie wat kattenvoer en een pipet in z'n nek. Succes met de bestrijding rotbeesten!
Niet de boel half gaan aanpakken. Teveel middelen op de markt waar de vlooien tegen kunnen, de ene heeft geluk dat iets zwaks werkt (zoals frontline) maar als het niet werkt kan je alles weer opnieuw aanpakken en dus beter gelijk goed werkende middelen. Stronghold voor de dieren, alles waar dieren op liggen wassen op 60-90, en omgevings spray gebruiken. Van de spray zijn er ook merken die niet zo goed werken maar weet niet meer welke het beste was.
Hier werkte frontline combo echt prima hoor. Zoals ik al schreef, zonder omgevinsspray vanwege zwangerschap en kinderen toch het huis vlo-vrij gekregen. In het verleden ook wel stronghold gebruikt, maar onze kat vond dat vreselijk, en aangezien hij hoogbejaard is, wilden we hem dat niet aan doen. Frontline (combo) vindt hij niet leuk, maar dat is na 5 minuten weer over.
Hele huis inderdaad van onder tot boven stofzuigen en behandelen met spray. Ik gebruikte indoor x. Al 10 jaar lang dieren en 2 jaar terug voor het eerst vlooien gehad; HEL! Echt uren op m'n knietjes stofgezogen. Nu krijgen ze uit voorzorg anti vlooien middel. Advocate, werkt ook tegen wormen en mijten. Perfect spul!
Ze krijgen vanavond vlooienspul van de dierenarts ( de frontline breng ik terug). Strax goed stofzuigen en daarna sprayen. Hopen dat we het er weg mee krijgen. Heb de hele dag jeuk!