Is een stoomkoker een meerwaarde in de keuken? Deze lijkt me wel interessant, of is 3 'verdiepen' mss teveel? https://www.bol.com/nl/p/philips-avance-hd9170-91-stoomkoker/9200000008841727/?suggestionType=browse
Wij hebben ze vroeger jaren gebruikt, moet zeggen is vrij makkelijk. Je zet je eten klaar in de ochtend bijvoorbeeld en zodra je wil gaan koken, draai je de timer aan en begint hij te stomen (zet hem niet onder je keukenkastjes, dan is alles nat!) en 'ping' hij is klaar en alles is gaar(tenminsten vaak zo, soms moet het iets langer dan verwacht) vlees vind ik zelf niet zo lekker uit dat ding, dat moet echt gebakken worden vind ik! Mijn moeder gebruikt hem nog steeds omdat ze niet te lang boven de pannen kan hangen, ik zelf gebruik toch liever pannen, dan kan ik zelf tenminsten nog wat extra's kruiden enzo toevoegen
Ik heb hem al jàààren en hij wordt zeker een maand per jaar gebruikt alleen voor de asperges, verder niet. In het begin gebruikte ik hem veel voor groente en vis, maar ik vind gebakken vis gewoon lekkerder en groenten stomen of koken is gelijk voor mij... Dus hij is verhuisd naar de berging om daar elk jaar in mei/juni uit te mogen.
Wij hebben een simpele stoompan.. Zo eentje waar je in de onderste water doet en de bovenste 2 de groenten, aardappelen, enz. Kostte iets van 25euro en we gebruiken hem dagelijks. Wilde in eerste instantie een electrische maar toch de "ouderwetse" gekocht en zeker geen spijt.