Gehaktballen in de oven?

Discussie in 'De lounge' gestart door Nikki23, 16 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Nikki23

    Nikki23 Fanatiek lid

    26 mei 2007
    1.922
    1.906
    113
    Ik hoorde laatst dat je gehaktballen ook in de oven kan bakken. Ik vind het altijd zo'n werk om ze in de koekenpan te bakken (steeds draaien etc) en nu leek me dit wel makkelijk. Maar.....weet iemand hoe ik dit moet doen?
    Is hier iemand die ze ook in de oven bakt?
    Thanks alvast.
     
  2. Suusjeuh

    Suusjeuh VIP lid

    4 jul 2010
    13.212
    13
    38
    Verpleegkundige/gastouder
    Jahoor, gewoon in een ovenschaal en afhankelijk van het formaat van je ballen in de oven. Kleine borrelballetjes doe ik 20 minuten op 180 grote ballen voor bv bij de rodekool doe ik 40-45 minuten op 180. Ik draai ze dan niet, enigste nadeel is dat er een soort smurrie aan de onderkant van je ballen komt wat er vies uitziet, maar niet vies smaakt. Je ziet het wel als ze klaar zijn ;) en je schaal schoonmaken is meer werk als je pan, maargoed bij mij wint ook meestal het gemakszucht.
     
  3. Hopmarjanneke

    Hopmarjanneke VIP lid

    10 jul 2008
    13.548
    524
    113
    Vrouw
    Docent Frans (in opleiding)
    Duitsland
    Ik braad mijn vlees dan wel altijd eerst voor in de koekepan.... dan heb je alvast het vlees dichtgeschroeid en verlies je niet alle vleessappen in de braadschaal.
     
  4. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Ik doe het ook wel eens in de oven hoor, met aardappeltjes in een ovenschaal en bakken maar :D Af en toe wel even omdraaien!
     
  5. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    Nog een goede tegen het irritante schoonmaakwerkje, doe er laag alufoli in de schaal ook tegen de kanten op :).
    Trouwens een paar saucijzen met aardappeltjes en winterwortel in stukken met grof gesneden ui kan je ook zo in de oven mikken :).
     

Deel Deze Pagina