Op mijn werk hebben we wel eens dit soort brood. Erg lekker, maar geen idee hoe het heet en waar je het koopt. Iemand hier toevallig een idee?
Het lijkt een beetje op pita brood, maar als je googled op platte broden dan zie je niks dat erop lijkt. naanbrood heeft meer zaadjes.
Uiteindelijk wel, maar wel met ander soort brood dan ‘gewoon brood’. Tenzij dit toch met gewoon brood is, maar dat bedoel ik dan niet. Wat ik bedoel is rond, maar dunner, zoeter en minder ‘droog’ dan Turks brood (in ieder geval dan het Turks brood dat ik ken).
I know. Google is normaal mijn beste vriend, maar dit kan ik niet vinden. Het is ook geen Turks brood, enz.
Ja ik had het linkje even aangepast hier zie je het beter. https://kookmutsjes.com/recept/marokkaans-gerstebrood-thasnift/
Zou ook nog kunnen... Die ken ik alleen hartig, maar het deeg is wel zoeter dan normaal brood, denk ik. Het hartige komt ws vooral van wat er op ligt (kaas en ui ed vaak).
Daar lijkt het toch het meeste op. Wie weet was het dus wel heel simpel. Ik ga het eens uitproberen. Bedankt allemaal!
Ik dacht ook gelijk aan noord-Afrikaans brood (tachnift/kesra/batbot of welke benaming je er ook aan geeft). Kan je zo dik of dun maken als je wil en ook met/zonder puntjes. Ik maak het zelf meestal in een pan dat een soort rondjespatroon heeft. Zoiets: https://www.196flavors.com/algeria-kesra/ deze is zoals ik het maak met griesmeel, maar het kan ook met bloem, volkorenmeel of een combinatie van de drie.