Hoihoi, Ik wil graag met kerst een varkens rollade maken. Hoe kan ik deze lekker sappig zonder harde korst maken? Welke kruiden kan ik het beste gebruiken en moet ik m in de braadpan klaarmaken of in de oven doen? Of bestaan er ook runderrolades? Wat is lekkerder?
Als je het og nooit gemaakt hebt zou ik een gekruid rollade kopen. Je hebt zowel varkens- als runderrollade. Rund is magerder maar varken is vaak sappiger. Klaarmaken: Braadpan goed heet laten worden, boter erin, de rollade erin en rondom bruin aanbakker. Daarna een kopje heet water erbij, vuur laag, deksel erop en zo'n 45 min laten sudderen. Controleer regelmatig of je nog voldoende vocht hebt en voeg zonodig elke keer een kopje heet water toe.
ik braad ze meestal eerst aan en dan in de oven. Hoelang is afhankelijk van de grootte van de rollade maar meestal een half uur tot 3 kwartier. blijft heerlijk mals zonder harde korst.