Varkensrollade maken HOE?!

Discussie in 'De lounge' gestart door Tweekids, 9 dec 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Tweekids

    Tweekids VIP lid

    26 aug 2012
    13.148
    330
    83
    Vrouw
    Kraamverzorgster & hypnobirthing docent
    Hoihoi,

    Ik wil graag met kerst een varkens rollade maken.
    Hoe kan ik deze lekker sappig zonder harde korst maken?
    Welke kruiden kan ik het beste gebruiken en moet ik m in de braadpan klaarmaken of in de oven doen?
    Of bestaan er ook runderrolades?
    Wat is lekkerder?
     
  2. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Als je het og nooit gemaakt hebt zou ik een gekruid rollade kopen. Je hebt zowel varkens- als runderrollade. Rund is magerder maar varken is vaak sappiger.

    Klaarmaken: Braadpan goed heet laten worden, boter erin, de rollade erin en rondom bruin aanbakker. Daarna een kopje heet water erbij, vuur laag, deksel erop en zo'n 45 min laten sudderen. Controleer regelmatig of je nog voldoende vocht hebt en voeg zonodig elke keer een kopje heet water toe.
     
  3. tico

    tico Fanatiek lid

    14 jul 2008
    1.311
    0
    0
    ik braad ze meestal eerst aan en dan in de oven. Hoelang is afhankelijk van de grootte van de rollade maar meestal een half uur tot 3 kwartier. blijft heerlijk mals zonder harde korst.
     

Deel Deze Pagina