Hoe slagroom opkloppen ?

Discussie in 'De lounge' gestart door kippiekip, 25 aug 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    Serieus, je zou denken knip het pakje open, gooi het in een schaaltje en klopt het op..

    Nou gaat mijn dag toch al K*T vandaag dus dit kan er ook nog wel bij.

    Ben inmiddels 4 pakjes slagroom verder en vraag me nu af of het door mij komt of dat het aan de pakjes ligt.

    Telkens als ik een paar seconden opklop word het ineens dik en gaat het ineens klonteren, lijkt wel boter met wat water ...
    Wat doe ik verkeerd ?? Ik doe het niet anders dan anders.

    Heb nog 1 pakje over en nog 15 soesen te vullen, ik word gek !!!

    Help !
     
  2. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    is de schaal vet vrij ??
     
  3. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    ik gebruik altijd klopfix
     
  4. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
    Wij lezen even mee , wij krijgen het ook nooit voor elkaar grr.
    En we doen het net als jij .
     
  5. ilona85

    ilona85 Fanatiek lid

    24 okt 2007
    1.466
    0
    36
    het leukste werk wat er is!
    Komt de slagroom uit de koelkast? Goed koel is het, het makkelijkste. Een koude kom en dan zo snel mogelijk kloppen dat moet lukken
     
  6. Crazycat

    Crazycat VIP lid

    21 nov 2009
    8.849
    1
    36
    belgie
    ik heb altijd een bekertje verse slagroom
    wat suiker erbij ... klopfix..
    en dan doe ik het ( ik ben lui ) met de mixer ! klaar is kees
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Goed koel kloppen met de mixer. Dan is een beetje suiker voldoende.
     
  8. Rnate

    Rnate Fanatiek lid

    10 jan 2010
    1.985
    0
    0
    kijk even op de verpakking, misschien moet het eerst koelen in de koelkast.
     
  9. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    nu een gekoelt pakje gebruikt, opgeklopt met wat suiker en WEER een prutje ...

    laten we het er maar op houden dat het gewoon mijn dag niet is..

    ik eet die moorkoppen wel op zonder slagroom ... grrrr
     
  10. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    Leg je kom en garde een poosje in de vriezer en het pakje ook even en dan kloppen... alleen op deze manier lukt het mij
     
  11. Wup

    Wup Fanatiek lid

    23 apr 2007
    4.912
    1
    36
    Wat gebruik je om mee op te kloppen?
     
  12. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Slagroom moet goed koud zijn, dan in een schone kom, witte basterdsuiker er door, klopfix er bij, en dan mixen tot het stijf is. Eventueel kun je nog wat mascarpone (40g per 100ml slagroom) er door doen, blijft het steviger.

    Als het boter wordt, klop je te lang.. Zodra het stijf begint te worden moet je echt opletten, want je hoeft maar even iets te lang te kloppen en dan gaat het dus al mis.
     
  13. Mama van Shaun

    Mama van Shaun Fanatiek lid

    17 okt 2011
    1.820
    0
    0
    Spijkcity
    Ik heb met pakjes van aldi of liddl ook problemen hoor verder lukt het prima heel hard mixen en dan is het zo stijf
     
  14. Zonnestraal2

    Zonnestraal2 Bekend lid

    28 jul 2009
    793
    0
    0
    Die pakjes van Lidl lukken altijd wel ik leg ze voor gebruik ook een uurtje in de diepvries en niet op de hardste stand mixen maar de middelste en niet te lang doormixen als het steviger word beter iets te kort als te lang mixen want dan krijg je dat boter achtige spul. En doe er altijd wat suiker door en klopfix
     
  15. G89

    G89 VIP lid

    18 sep 2008
    10.058
    1.291
    113
    Nederland
    Nah! Ik had een tijdje terug exact het zelfde.
    Iedere keer wanneer t een beetje stijf werd, maar nog niet voldoende dan werd het uit eindelijk een prutje. Alsof de boel is gaan schiften. Klopfix heb ik er ook bij gedaan, maar kreeg 3 zelfde effect.

    Normaal heb ik er nooit last van.

    Welk merk had je?
     
  16. cupcakes

    cupcakes Fanatiek lid

    28 sep 2006
    2.574
    4
    38
    Midden van NL
    Ik heb eigenlijk nooit dat het mislukt, maakt niet uit of het met houdbare of verse is. Alleen weleens gehad dat ik te lang doorklopte en het een tikje te dik werd.

    Ik klop het trouwens liever met de handmixer dan met een keukenmachine/mixer want dat laatste gaat veel te snel.
     
  17. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    En zorgen dat alles wat je gebruikt echt vetvrij is en bij voorkeur gekoeld :)
    Wij doen het altijd in metalen mengvorm die even in de koelkast heeft gestaan.
     
  18. kippiekip

    kippiekip Niet meer actief

    ik had een pakje van de aldi, normaal heb ik ze altijd van de lidl en doe ik precies het zelfde als wat ik nu deed ... Ligt gewoon aan de pakjes want normaal lukt het wel.

    Ik doe er trouwens geen klopfix in, alleen maar een beetje suiker, ik mix dan met de electrische mixer
     
  19. laravelk

    laravelk Fanatiek lid

    8 okt 2010
    2.970
    2
    38
    ik ontvet mijn kom en kloppers altijd eerst met citroensap of azijn en heb nog nooit meegemaakt dat ik het niet stijf kreeg. Het ligt vast aan de Aldi want slagroom kloppen is echt niet lastig :)
     
  20. Bertha

    Bertha Bekend lid

    13 okt 2010
    850
    1
    18
    NULL
    NULL
    Ik weet niet in welke regio je woont,
    maar er hangt onweer in de lucht.
    En oma zei: als er onweer in de lucht hangt, wordt de slagroom niet stijf en de soep bederft.

    (had het op m'n dochters verjaardag namelijk, mét klopklop er in)
     

Deel Deze Pagina