Op tweede kerstdag vier ik kerst bij mijn schoonfamilie en we gaan gezellig met z'n allen eten. Iedereen zorgt voor een 'gang' en wij moeten zorgen voor het nagerecht, oftewel: het dessert. We komen op tweede kerstdag pas in de middag thuis van een nachtje logeren bij mijn familie. Dus echt veel tijd voor een nagerecht klaarmaken heb ik niet. Maar ik heb echt geen idee. Ik wil wat bijzonders, en niet simpel vla, ijs of pudding. Wie heeft er leuke ideeën? Maar dus niet te moeilijk aub. Ik zat zelf al te denken aan flensjes met ijs, maar die flensjes vind ik teveel werk, en kant en klaar lijkt me ook niet echt lekker... Dus nog andere ideeën? (Ja sorry, dit is al mijn tweede topic over eten klaarmaken deze week.... het is ook zo handig, zwangerschapspagina, waar je meestal direct antwoord krijgt...)
crumble met bosvruchten? of zelf chocolademousse maken en serveren met slagroom en sinaasappelpartjes?
Wat is Crumble? Ik vind zelf chocola in combinatie met fruit niet zo lekker. Maar ik meen dat mijn zwager geen chocola eet. Dus het gerecht moet niet volledig uit chocola bestaan.
Ik ga brownies maken, met ijs en slagroom erbij. Kun je ook één of twee dagen vantevoren klaarmaken. In de allerhande stond een recept met kersen en cranberries, dus leek me wel lekker. Ik heb al eerder brownies gemaakt maar met ander recept, maar dit lijkt mij dus ook niet zo moeilijk. Je hebt ook hele makkelijke pakken voor instant brownies. Die mislukken nooit en zijn niet moeilijk te maken. Zelfgemaakt is wel lekkerder.
Wat dacht je van citroen cheesecake? Dit recept klinkt makkelijk: 80 gram petits-beurre (of roomboterbiscuits)25 gram boter1 citroen150 gram suiker240 gram naturel kaas of monchou250 gram kwark2 eieren Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 180 graden C. Verkruimel de koekjes in de keukenmachine. Smelt de boter op een laag vuur en roer de gesmolten boter door de koekkruimels. Verdeel dit mengsel over de taartbodem (doorsnede 18 cm) en druk goed aan. Pers de citroen uit, klop de roomkaas, de kwark, de eieren, de suiker en het citroensap met een mixer tot je een glad mengsel hebt. Verdeel dit mengsel over de taartbodem en bak de taart 45 minuten in de oven. Laat de taart afkoelen en haal hem voorzichtig uit de vorm.
Crumble: vruchten met een soort kruimeldeeglaagje erover uit de oven. Bijvoorbeeld deze Recept Vruchten Crumble | Smulweb.nl
Wat dacht je van merenque? Is niet moeilijk, kan een paar dagen van te voren gemaakt worden en is heerlijk met een bolletje ijs, slagroom en wat vruchtjes. Nagerechten « Weblog van Alatariel : "Life is what happens to you while you're busy making other plans"
Een soort gestapelde cheesecake (dat ga ik maken) in een mooi glas: onderop verkruimelde biscuits, dan een mengsel van kwark en yoghurt, vanille en suiker en dan een fruitpuree met (vers) fruit bovenop. Heel lekker, niet te zwaar en makkelijk klaar te maken! Hier vind je het recept (wel in het Engels): http://www.bbcgoodfood.com/recipes/12218/strawberry-cheesecakes
Soesjestoren, kan met kant en klare slagroomsoesjes (zelf maken is wel lekkerder natuurlijk ) en het ziet er superfeestelijk uit. Versieren kan met wat je lekker vindt, gesmolten chocola, glazuur, gesponnen suiker, kerstballen Recept - Soesjestoren - Albert Heijn
Wij doen precies hetzelfde met de familie, ieder een gang. En wij hebben dit jaar ook het dessert. We hebben dit jaar geen tijd om zelf uitgebreid iets te maken dus we hebben nu het volgende bedacht; een toetjes toren. We nemen een grote etagere waar we allemaal eenhaps toetjes op leggen. Iedereen kan nemen hoe veel ie wil en wat over is kan bewaard worden voor bij de koffie of iets dergelijks. En het ziet er vast feestelijk uit. We hadden de volgende dingen bedacht om er op te leggen; aardbei met toefje slagroom stukje baklava stukje spekkoek Ben en Jerrys Witch (in vieren gesneden) bolletje mousse op een lepel ijsbonbons stukje peer met blauwe kaas cocktailprikkertje met fruit
@Gerbera: dat is ook wel een heel leuk idee! Wij verzorgen al een paar jaar lang het hele diner (voor mijn schoonfamilie, totaal 10 man) En het toetje is toch altijd mijn ding Vorige jaar een mooie taart gemaakt, maarja dat doe je ook niet elk jaar. Dit jaar gaan we voor een trifle. Kleine mooie glazen gevuld met laagjes. Laagje verkruimelde speculaas (met een beetje calvados voor de volwassenen) laagje appelstukjes, laagje mascarpone-room en dat 2 keer, beetje mooi afmaken bovenop en klaar. Komt helemaal goed. inspiratie opgedaan op internet en verder een eigen creatie.