wie kan mij hiermee helpen?

Discussie in 'De lounge' gestart door -, 28 dec 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niet meer actief

    hoi,

    ben ik weer met een recept vraagje

    ik wil graag voor oudjaar grote soezen maken (denk aan slagroomsoesjes maar dan groter) en de wil ik vullen met verse vruchten!

    nu is mijn vraag natuurlijk HOE maak ik het beslag voor een soes?

    HELP!
     
  2. djezelf

    djezelf Fanatiek lid

    13 apr 2006
    2.224
    0
    0
    omg. schagen
    Soesjes: 75 gr margarine 25 gr boter 200 ml water 1 tlpl zout 1 tlpl baking powder 100 gr tarwebloem 3 st eieren

    hulpmiddelen Spritzak om soesjes te doseren
    voorbereiding Het maken van soesjes: 1. kook het water , doe hierin zout, margarine en boter 2. doe daarna de tarwebloem erin en roer tot het ingedikt is. haal van het vuur af en laten afkoelen. 3. doe daarna de bakingpowder en een voor een de eieren erin en roer om tot een gladde massa geworden 4. doe dit in spritzak en doseer je op een bakplaat, die met margarine besmeerd is. 5. doe in de oven op 180 graden ongeveer 30 min tot het wat bruin is geworden

    (en nooit de oven open doen tijdens het bakken he! :D )

    succes
     
  3. Niet meer actief

    oooh jee, volgende vraag:

    wat is een pritzak? :oops:

    en hoe groot kunnen die beslag"hoopjes" het beste zijn voor een wat grotere soes dan de normale slagroomsoesjes (zeg maar ik wil ze iets groter hebben dan een flinke moorkop)

    sorry voor de vragen!
     
  4. djezelf

    djezelf Fanatiek lid

    13 apr 2006
    2.224
    0
    0
    omg. schagen
    had het recept op gezocht op het internet voor je..heb zelf nog nooit soesjes gemaakt :oops:
    Maar spritzak is zo'n spuitzak. Zo'n zak waar je ook je slagroom in doet als je die gaat opspuiten.
    Je zou ook een plastic zak kunnen gebruiken, met het pntje er af geknipt.
    Hoe groot het toefje moet zijn weet ikniet precies, maar anders probeer je het toch eerst een paar keer, dan weet je zeker dat het met oud en nieuw lukt!
    Ik denk zelf de grootte van een mandarijntje. Maar dat is meer mijn eigen inschatting, volgens mij wordt het 3 keer zo groot.
     
  5. Niet meer actief

    oke nou bedankt iig :D

    ik ga het inderdaad gewoon proberen
     
  6. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    Deb is even in haar oude kookboek van school gedoken :) en heeft het volgende recept voor je

    1dl water
    50 g boter
    60 gr bloem
    2 eieren
    1g zout

    vulsel:
    1/4 l slagroom , vruchten

    *breng het water met de boter en het zout aan de kook
    *doe er de gezeefde bloem in
    *laat het mengels ,onder roeren,koken tot het als een bal van de pan loslaat
    *neem de pan van het vuur en laat het deeg even bekoelen
    *klop de eieren los
    *roer ze er in gedeeltes door (het deeg moet als ware in stukken van de lepel vallen)
    *klop het deeg nog even door tot het er glanzend uitziet
    *leg met behulp van 2 lepels kleine hoopjes van het deeg op een beboterd bakblik
    *plaats het bakblik in de onderste helft van de oven
    *bak de soezen in +_ 30 min gaar en bruin in een een voorverwarmde hete oven (220C)
    *temper na 10 min de oven tot 175C
    *vermijd tijdens het bakken en afkoelen alle tocht
    *laat de soezen afkoelen
    *knip ze open
    *vul ze met slagroom of met slagroom en vruchten
    *bestrooi de soezen met poedersuiker of bestrijk ze met voorzichtig gesmolte chocolade of garneer ze met slagroom

    dit is een heel oud recept en kan niet mislukken :)
    ja met tocht hahaha maar deze maak ik dus altijd en is nog nooit mislukt

    succes meis en happelze maar weer ;)
    *
     
  7. Niet meer actief

    Deb je bent weer een kanjer (ik zat haast te wachten op je receptje) ;)


    ps, de truffels waren ook zeer goed bevallen, ook namens mijn man bedankt :D
     
  8. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    graag gedaan meis :)

    en hoe waren je soezen?
    lekker gesmikkeld?
     

Deel Deze Pagina