Wie kent deze site met Turkse recepten?

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 20 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Sutlac is echt lekker!!!! Alleen mislukt het mij heb het 3 keer geprobeerd. Of te veel rijst dus erg dik, of te waterig, of een rare smaak.
     
  2. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    Lilaa heb je misschien een recept van profiterol? Heb e nooit gegeten maar eil et wel een keer proberen te maken.
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Jaaaaa, GRAAG!!!
     
  4. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL
    Penk hier de volledige uitleg is wel zo handig maar het is dus de bedoeling om de pizza in een koekepan met deksel te bakken liefst zo'n ovenpizza maar goed dit is ook prima te doen.

    Als je de instructies goed opvolgt dan kan er niets misgaan :D

    Recept Turkse pizza's

    voor het deeg heb ik dit gebruikt

    500 gr meel
    1 zakje gedroogde gist of een half blokje verse gist
    1 thl zout
    1 eetl joghurt
    1 eetl zonnebloemolie
    *water naar gevoel

    15 minuten kneden, dan 1 uur laten rijzen maak kleine bolletjes ik kreeg er ongeveer 8 pizzatjes uit, rol ze uit mag best dun maar niet té. Leg vulling erop en druk het goed plat doe het dan in de makla en doe een deksel erop zodat het gehakt ook gaar word. Zodra die klaar is (als onderkant bruin is) leg je het op een bord met theedoek erover en zo werk je ze allemaal af. Na t bakken zijn ze hard maar ze worden na t liggen echt heel zacht.

    Voor de vuling
    250 gr gehakt
    1 halve rode paprika
    1 kleine ui
    Madhnoez
    Sambal
    Zout
    1 klein blikje tomatenpure (70 gram)
    70 ml water

    Doe alles in de mixer behalve het gehakt en pureer het, meng het dan met t gehakt en klaar is je gehaktmengsel voor op de pizzas

    ----------------------------------------------------------------------
    *water naar gevoel voor het deeg heb ik 300 ml gebruikt, (wel 150ml water en 150 ml melk is samen de 300 ml)

    Het deeg was erg mooi. Ik moet wel zeggen dat ik het op een stuk bakpapier had uitgerold, en heb er wel af en toe bloem op gestrooid, en even de pizza heen een weer bewogen om te kijken of het nog steeds los erop lag. Daarna heb ik er pas wat van de vulling op gedaan. Beetje olie in de koeken pan, en ik kon hem er zo in laten glijden, deksel erop en op middelmatig vuur heb ik hem mooi van kleur aan de onderkant laten bakken. In de tijd dat ik moest wachten, heb ik de volgende pizza gemaakt. Heb ze ook netjes onder een theedoek bewaard. Het was echt super zacht deeg, echt heerlijk!
     
  5. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Sutlac maak ik wel regelmatig, vind het alleen vaak ook wel moeilijk te bepalen terwijl het nog in de pan zit wanneer hij goed is qua dikte. Als hij eenmaal koud is is hij toch weer wat dikker meestal.
     
  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dankjewel! Dit ga ik eens op mijn gemakje proberen op een regenachtige zondagmiddag;).

    Zou je mij alleen nog kunnen vertellen wat madhnoez is???:cool::D
     
  7. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    *leest mee*

    ik kan niet wachten tot mijn nieuwe keuken er is :)
     
  8. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL
    Het lijkt ingewikkelder dan het is omdat het uitgebreid is beschreven.

    Ohh haha we zo handig he ;) peterselie is dat....

    Iedereen die dit recept gemaakt heeft is er enthousiast over :D
     
  9. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Koop wel peterselie bij de Turkse of Marokaanse winkel.
    Die van de supermarkt noem ik geen peterselie namelijk :p
     
  10. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Oké, zal ik doen.
    Het heet ook wel ' platte peterselie' , toch?!
     
  11. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Platte peterselie inderdaad, geen krulpeterselie, dat smaakt heel anders.

    Overigens verkopen ze ook bij de AH wel platte peterselie, alleen voor de prijs die je daar voor 3 stengeltjes betaald heb je bij de TR winkel een bos waar je weken mee doet (in de koelkast bewaren in de groentela) ;)
     
  12. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Recept voor deeg ziet er trouwens lekker uit, ik ben nog steeds op zoek naar een goed recept wat inderdaad in de pan gebakken wordt....Als ik puf heb binnenkort nog even proberen.
     
  13. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL
    Noemen ze dat krulpeterselie die van de AH? die gedroogde dan?

    Ik gebruik altijd verse, nou fijn dat je daar aan dacht bloemmm zo zie je maar weer hoe vanzelfsprekend sommige dingen lijken had er niet eens bij stil gestaan..
     
  14. nazli21

    nazli21 VIP lid

    28 jul 2006
    7.052
    9
    38
    fulltime mama
    Sutlac maak ik ookalyijd en bij mij lukt het goed. Ik hebook een recept van mijn moeder gekregen.
     
  15. Rihana23

    Rihana23 Actief lid

    19 okt 2011
    365
    0
    0
    NULL
    NULL
    Kan niet mislukken en netals de echte turkse pizza hmmmmmmmmm
     
  16. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nee krulpeterselie is peterselie met die gekrulde blaadjes (de naam zegt het al ;) ), paar jaar geleden kon je alleen dat als peterselie kopen. Nu hebben ze dan twee soorten vers; krul en platte peterselie of bladpeterselie.

    Gedroogd gebruik ik nooit, daar zit echt geen smaak aan vind ik.
     
  17. Bloemmm

    Bloemmm VIP lid

    31 mrt 2010
    18.894
    1
    38
    Wormer
    Kom maar op met dat recept :D
    Mijn man vind het erg lekker (Ik lus geen melk, dus ik hou er helemaal niet van)
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Dan ken je mij nog nie;):D:):)
     

Deel Deze Pagina