Beste dames & heren, wij eten met ong 40 man met oud en nieuw. Dit jaar zijn wij uitverkorenen van het hoofdgerecht... maar help, ik wil iets simpels, waar ik zelf niet al teveel aan hoef te doen! Maar wat wel super lekker is. Zou een gevulde kalkoen iets zijn? Deze hoeft alleen maar opgewarmd te worden. Of maak ik mezelf er dan te gemakkelijk vanaf? Graag tips, hulp, alles!
Nee hoor, kan prima maar als je ze kant en klaar wilt kopen ben je wel een smak geld kwijt. Geloof dat een gevulde kalkoen voor 10/12 personen ongeveer €110,- kost. Dat maal 4..... Ik zou denk ik een grote pan goulash en een grote pan hachee maken. Dit met rijst en groenten. Goulash kan ook prima vegetarisch mochten er vegetariers zijn.
Aiiii dat is wel erg veel ja haha! We delen alles wel wat opgemaakt wordt, maar dit word dan wel erg gortig! Andere maken voorgerechten, amuses, bijgerechten & toetjes.. dus wil wel wat speciaals maken!
Oeps te snel Maar voor 40 man iets speciaals dat iedereen lekker vind is best een uitdaging. Ik zou voor "bijzondere" ovenschotels gaan, een paar verschillende. Of 2 pasta soorten met 1vlees en 1vis. Ik persoonlijk vind voor max 6 man wat luxer thuis koken te doen,alles wat meer is is voor mij lastig haha . Succes!
Jeetje 40 man... Dat is echt veel. Wat hebben anderen de voorgaande jaren gemaakt? Ik hou zelf van stoofschotels, gehaktbrood, ovenschotels, e.d. als ik voor meer mensen kook. Maar met 40 zou ik niet eens weten waar ik het moest laten dus vandaar dat ik benieuwd ben wat er dan eerdere jaren is gemaakt.
Wij hadden dit jaar met de nieuwjaarsborrel verschillende quiches gemaakt, verschillende vullingen dus voor ieder wat wils. Koud te serveren dus kan je van te voren maken.
Ja precies haha.. nou voorgaande jaren had ik (dacht ik) geluk. Want geen hoofdgerecht, maar waren we met max 20 personen! Nu hebben ze het leuk uitgebreid en ja, super gezellig.. maar hoe dan??? Ik weet t echt niet meer.
Dit is nog wel een goede! Hoorde net ook iemand over beenham.. schijnt ook makkelijk en lekker te zijn!
Maar oke, wat zouden jullie maken voor 15 tot 20 personen dan? Daar ben ik dan ook wel benieuwd naar? Wellicht kan ik wat combineren?
Stoofschotel? Kan je in een enorme pan maken en is ook zo opgewarmd. Wat aardappelpuree erbij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht. Of je koopt gevulde kippen ipv kalkoen, dat is niet zo duur. Koop je 10 kippen en daarnaast doe je bijvoorbeeld wat sauzen zoals champignonsaus, pepersaus of jachtsaus, en dan wat kleine asperges met ham eromheen en aardappeltjes uit de oven als bijgerecht.
Je kan ook nog stoofpeertjes maken voor bij de kip. Of je maakt een enorme pan met geruld gehakt met Mexicaanse kruiden, groenten en maïs etc. Vervolgens van die grote tortilla's en diverse Mexicaanse sausjes, guacamole. Etc Kunnen mensen hun eigen tortilla's maken. Wat wij ook wel eens doen is gehakt rullen met kruiden ui en groenten zoals alle kleuren paprika, maïs, rode peperringetjes etc. Dat onderin ovenschalen. Dan nachos eroverheen en heeeel veel cheddarkaas en geraspte kaas. Daarnaast een crème fraiche dip, guacamole en pittige salsa dip. Kan je met zn allen uit de ovenschaal een nacho pakken, gehakt scheppen en dan door een saus halen. Super lekker en vult heel goed. En heel gezellig want je eet echt met elkaar.
Is het geen beter idee om catering te laten komen? Want hoe gaan jullie voor zoveel personen al het eten bereiden/warm houden? Een kalkoen moet zo’n 5,5 uur in de oven. Dan moet je dus maar net ruimte genoeg hebben voor al die beesten. Net als kippen, zalm beenham enz. Stoofschotels zal lukken verspreid over meerdere pannen. Maar hoe doe je dit dan met het voorgerecht en de bijgerechten?
Klinkt zeker super lekker! Dank je wel Vind die stoofpeertjes trouwens ook een geweldig idee voor erbij..