Welke taart is goed in te vriezen?

Discussie in 'De lounge' gestart door Floortje86, 10 okt 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Floortje86

    Floortje86 Actief lid

    29 nov 2021
    121
    172
    43
    Vrouw
    Ik ben op zoek naar tips voor mijn verjaardag. Ik wil graag zelf taart bakken, maar de week voor mijn verjaardag is nogal hectisch. En ik denk dat het niet gaat lukken om op mijn verjaardag of de dag ervoor iets te bakken. Dus nu dacht ik om misschien al eerder iets te bakken wat goed in te vriezen is.

    Heeft iemand daar ervaring mee?
     
  2. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Appeltaart gaat eigenlijk altijd prima.
    Een biscuittaart gevuld en afgesmeerd met een lekkere crème kan ook.

    Ik heb ook wel eens een kwarktaart ingevroren, maar dat wordt niet geadviseerd dus geeft geen garanties denk ik. Was wel helemaal zelf gemaakt met vers fruit, griekse yoghurt en gelatine enz. Dus niet uit een pakje.
    Slagroomtaart zou ik ook niet zo snel doen.
     
    Floortje86 vindt dit leuk.
  3. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.267
    25.733
    113
    Eigenlijk bijna iedere taart is wel goed in te vriezen. Slagroomtaart zou ik niet doen, of anders alleen de biscuit met slagroomvulling en dan na ontdooien nog verse slagroom als decoratie.

    Maar wat ik standaard invries zijn bavarois- en moussetaartjes. Ik doe dat in siliconenvormen met bv nog biscuit erin en op de bodem, of een gelei of cremeux interieur en dan hoef ik dat op de dag zelf alleen nog maar te ontdooien en decoreren. Echt ideaal!

    Of ik maak de biscuitplakken alvast en vries dat in, en de vullingen van de taart vries ik apart in (botercremes, mousses, bavaroises) of slagroom oid maak ik wel vers. En dan is het ook een kwestie van samenstellen en decoreren.
     
    Floortje86 vindt dit leuk.
  4. Nummer4

    Nummer4 VIP lid

    14 dec 2019
    6.673
    6.568
    113
    Vrouw
    Waarom zou je een slagroomtaart niet invriezen? Bij de Aldi liggen ze ook in de vriezer en bijv slagroomsoezen ook.
     
  5. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.184
    113
    Brabant
    Omdat die slagroom andere slagroom is dat dat jij en ik in de keuken gebruiken

    Ot : ik vries voort alles in plakjes in na een verjaardag.
    (De overblijvers).
    Wat heel goed gaat:
    -carrot cake
    - red velvet cake
    - biscuit taart gevuld met jam en bavarois, afgemeerd met ganache


    Eerste 2 bak ik nu eigenlijk altijd standaard, omdat we het toch invriezen.ideaal!!
     
    Floortje86 vindt dit leuk.
  6. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.299
    10.268
    113
    Appeltaart
    Soezen, de vorige keer alleen de soezen en pas later gevuld.
    Biscuit invriezen en later decoreren
     

Deel Deze Pagina