recept chili con carne

Discussie in 'De lounge' gestart door mamavanrosalie, 5 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. mamavanrosalie

    8 apr 2014
    99
    0
    0
    NULL
    NULL
    Hallo,

    Ik ga morgen chili con carne maken en ik vroeg me af hoe Hoe jullie dit maken? Wat is jullie lekkerste recept?:D

    Kom maar op met die recepten!:p
     
  2. Blemma

    Blemma Fanatiek lid

    11 mrt 2013
    2.472
    16
    38
    Vrouw
    Verpleegkundige in de wijk
    Ik lees mee. Gebruik nog altijd een pakje want een goed lekker recept nog niet gevonden
     
  3. Trueno

    Trueno Actief lid

    5 jul 2014
    302
    4
    18
    Lekker! Mijn recept:

    Grote pot bruine bonen
    Rode paprika
    Gehakt
    Ui
    Teentje knoflook
    Klein blikje mais
    Blikje tomatenpuree
    Blik gepelde tomaten
    Zwarte peper
    Cayennepeper
    Chilipoeder
    Paprikapoeder
    Snufje zout

    Gehakt ui en paprika bakken. Daarna alles andere ingrediënten toevoegen en warm maken. Kruiden naar smaak, ik maak hem altijd lekker pittig.
     
  4. dorri

    dorri Bekend lid

    20 sep 2006
    916
    0
    0
    Ingrediënten

    500 gr gehakt
    800-1000 gr gemengde bonen uit blik (bijv. bruine, witte, kidney, zwarte, rode bonen of capucijners)
    250 gr maïs
    500 gr tomatenpuree
    100 gr champignons, in plakjes
    200 gr ananas (uit blik, gebruik van verse ananas minder omdat deze erg snel overheerst)
    1 prei, in ringen
    2 paprika’s, in stukjes
    3 uien, fijngesneden
    100 gr taugé
    4 el ketjap
    4 el rode wijn of (wijn-)azijn
    3 el olie
    bolletje stemgember, fijngesneden, of 1 tl gemberpoeder
    4 tenen knoflook, fijngesneden, of 1 tl knoflookpoeder
    2 rode pepers, ontdaan van zaadjes en zaadlijsten en fijngesneden, of 1 tl cayennepeper
    1 el tijm
    1 el paprikapoeder
    2 tl komijnpoeder
    1 tl piment
    versgemalen peper en zout naar smaak
    Bereidingswijze

    Verhit de olie in een zeer ruime (wok-)pan. Fruit de uien tot deze glazig zijn. Voeg gehakt, knoflook, (cayenne)peper, tijm, komijn en paprikapoeder toe en bak tot het gehakt rul is.
    Voeg gesneden paprika, prei, maïs, champignons en de bonen toe. Bak een aantal minuten terwijl je blijft roeren.
    Voeg ananas, ketjap, wijn(azijn), gember, piment en tomatenpuree toe. Laat pruttelen tot alle ingrediënten gaar zijn. Proef en breng op smaak met peper, zout en extra sambal, ketjap of wijn(azijn). Chili mag zeer krachtig smaken, maak hem zoals jij dat lekker vindt!
     
  5. Suzzert

    Suzzert Fanatiek lid

    12 mei 2012
    3.340
    4
    38
    Rotterdam
    Simpel, maar lekker!

    ingrediënten
    110 g chorizo, in dikke munten gesneden en gehalveerd
    500 g rundergehakt, bij voorkeur biologisch
    ½ theelepel cacao
    1 theelepel (5 ml) gedroogde oregano
    1 eetlepel (15 ml) zongedroogde tomatenpasta of tomatenpuree
    1 blik (400 g) gehakte tomaten
    2 theelepels (10 ml) worcestersaus
    1 blik (400 g) kidneybonen, uitgelekt en afgespoeld
    250 g verse mozzarella, in stukjes
    handvol verse, gehakte koriander, voor erbij (desgewenst)
    bereiden
    Zet een niet te grote gietijzeren braadpan of andere pan met dikke bodem (met passend deksel) op het vuur en leg er de stukjes chorizo in. Bak ze tot ze een heldere, oranje olie beginnen af te geven; niet langer.

    Doe het gehakt erbij en maak dat met een houten vork een beetje los, terwijl je het in de olie wentelt en door de chorizo roert.

    Strooi wanneer het gehakt zijn rauwe kleur is kwijtgeraakt cacao en oregano in de pan. Doe er de klodder tomatenpasta of -puree bij en roer even goed voordat je de tomaten uit blik eraan toevoegt. Spoel het lege blik om met 125 ml water en giet het water in de pan. Dan zijn de worcestersaus en de uitgelekte, afgespoelde kidneybonen aan de beurt. Laat alles aan de kook komen.

    Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en houd de chili 20 minuten tegen de kook aan. Ik doe de chili dan vaak over in een koude schaal (om hem snel af te laten koelen), om hem later op te warmen en te eten. (Ik heb dat hier gedaan en de chili opgewarmd in een koekenpan, vandaar dat je op de foto de chili niet in geëigend vaatwerk ziet.)

    Als je naadloos tot eten overgaat, haal dan het deksel van de pan en zet het vuur hoger, zodat de chili weer lekker begint te borrelen. Zet dan het vuur uit en roer er de mozzarella door. Voeg zout en peper naar smaak toe, strooi er desgewenst koriander over en serveer de chili onmiddellijk.
     
  6. mamavanrosalie

    8 apr 2014
    99
    0
    0
    NULL
    NULL
    Klinkt heerlijk allemaal! Bedankt voor het delen ;) ik ga die van suzzert morgen maken. Eten jullie het met rijst of Turks brood? Of met nog iets anders? ( ik maak het nooit want vl is erg lastig maar morgen heeft ie pech;)
     
  7. hippydepippy

    hippydepippy Fanatiek lid

    23 apr 2013
    2.331
    3
    38
    Achterhoek
    Wij eten het met tortillachips, in een ovenschaal, kaas er overheen, even in de oven om de kaas te smelten. Heurlijk ;)
     
  8. mamavanrosalie

    8 apr 2014
    99
    0
    0
    NULL
    NULL
    Dat klinkt lekker! Daarmee krijg ik vl wel aan tafel:cool:
     
  9. sara1988

    sara1988 Bekend lid

    3 jun 2012
    849
    0
    16
    Nederland
    500 gram gehakt
    Pak macaroni groente (door de staafmixer)
    Honig mix voor Chili con carne
    Blik knakworsten (in kleine stukjes snijden)
    Rijst

    En dan lekker appelmoes erbij eten Jammie!! Heb er alweer zin in!
     

Deel Deze Pagina