Gezocht; de aller lekkerste kipsate marinade

Discussie in 'De lounge' gestart door Elena22, 2 jul 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Gezocht; De allerlekkerste kipsate marinade.

    Wij hebben morgen een bbq en aan ons is gevraagd de kipsate mee te nemen. Nu zoek ik het allerlekkerste recept voor marinade voor bbq kipsate.

    Alvast bedankt!
     
  2. Sassie1981

    Sassie1981 Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    2.888
    617
    113
    Ik maak kipsate elke keer weer anders.
    Een van de manieren:
    -ui
    -peterselie
    -zout
    -paprikapoeder
    -kerriepoeder
    -zwarte peper
    -olie
     
  3. Rosy90

    Rosy90 VIP lid

    29 jul 2014
    9.546
    6.410
    113
    Vrouw
    Heel simpel hoor; maar de kipfilet met wat zout, peper en ketjap manis! Dan een uurtje lekker in laten trekken en je hebt heerlijk malse kip stukjes
     
  4. Wollie92

    Wollie92 Fanatiek lid

    19 apr 2016
    1.461
    11
    38
    Ik marineer kip altijd in een mengsel van
    - ketjap
    - knoflook
    - peper
    - honing
    - sambal
    - bruine suiker
    - paprikapoeder
    - citroensap

    Altijd succes :D
     
  5. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Persoonlijk zou ik de satè maken van kippendij en niet van kipfilet.
    Kippendij is minder droog.
     
  6. Sassie1981

    Sassie1981 Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    2.888
    617
    113
    Kippendij is inderdaad erg lekker. Gebruik ik ook voor de nasi.
     
  7. Emihan

    Emihan Actief lid

    18 aug 2015
    474
    68
    28
    Ketjap manis
    Sambal badjak
    Sjalotje
    Knoflook
    Bruine suiker
    Laos poeder
    En heel klein beetje citroensap
    Zout en peper

    Het liefst de hele nacht laten marineren, dan smaakt het het lekkerst.
     
  8. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    - knoflook
    - ui
    - ketjap manis
    - ketoembar (gemalen korianderzaad)
    - djahé (gemberpoeder)
    - sambal oelek
    - bruine suiker
    - citroensap

    Overnight marineren. Vóór het rijgen zonnebloemolie en zout er doorheen roeren.
     

Deel Deze Pagina