Nasi goreng maken? Hoe/volgens welk recept het lekkerste?

Discussie in 'De lounge' gestart door Niicci, 8 sep 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Niicci

    Niicci Fanatiek lid

    1 apr 2013
    2.700
    49
    48
    Nederland
    Hoi dames!

    Ik heb zin om weer eens nasi te maken.
    Maar nu ben ik eigenlijk wel eens benieuwd naar hoe jullie het maken!

    - uit pakjes/zakjes van knorr/conimex etc?
    - zelf kruiden?
    - wat erdoor?
    - wat er bij (sate, ei, kroepoek etc)

    Brnd los zou ik zeggen! :D
     
  2. Vagans

    Vagans Niet meer actief

    Vooral niet die vieze zakjes! Haha

    Hier ontbijt spek bakken
    3 tenen knoflook erdoor
    Een half bosje verse selderij
    Een prei.

    Hier roer je de rijsr door en dan kan je nog nasi vlees, ham en ei naar smaak toevoegen.

    Lekker met kip of varkens sathe

    Marinade:

    3 tenen knoflook (beetje hoeveel je van knoflook houd)
    Zout
    Peper
    Gember poeder (flink wat)
    Klein scheutje zoete en zoute ketjap

    Lekker een middagje marineren en savonds bakken of eerst aan een stokje rijgen.

    Sathe saus heb ik altijd kant en klaar.
     
  3. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Ik maak hem altijd met de boemboe van Conimex. Sate erbij en een gebakken eitje er overheen.
     
  4. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief


    Hier ook idd! En nog kroepoek! Aan vlees gooi ik er hamlappen en speklappen door, heeeerlijk!
     
  5. n4th4li3

    n4th4li3 Fanatiek lid

    15 sep 2007
    1.409
    0
    0
    Dat is geen nasi, dat is rijst met een zakje kruiden :D

    1. Rijst koken
    2. Prutje maken met een beetje trassi, koriander, kruidnagel, peper, zout en knoflook
    3. spekjes, ui en prei er in bakken
    3. omelet maken en in stukjes snijden en erbij doen
    4. hamblokjes erbij
    5. rijst er doorheen scheppen
    (eventueel nog een scheutje ketjap)

    Hierbij lekkere kippevleugels serveren.
    Eet smakelijk
     
  6. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik maak nasi altijd met rundergehakt.. Is misschien geen echte nasi maar iedereen vind het altijd super lekker.

    Ui en knoflook fruiten. Gehakt rullen met garam masala, komijn, paprika poeder en peper en zout (eventueel vers rood pepertje erdoorheen..) dan de nasi groente erdoorheen en een scheutje ketjap erbij en even goed doorbakken. Dan de rijst erbij en klaar.. :) je kan er ook nog omelet doorheen doen als je het lekker vind..
     
  7. marieke3

    marieke3 Fanatiek lid

    11 dec 2009
    1.785
    0
    0
    purmerend
    Oh ik krijg trek als ik dit zo lees zeg! Ik ga die van vagans eens proberen. Maar doen jullie er geen groente doorheen? Ik maak nasi altijd met een pakje van conimex en een flinke zak nasi groente maar ik merk dat mijn man en kinderen het zat zijn.
     
  8. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Kipfilet bakken met kipkruiden en peper.
    ui en knoflook bakken
    prei erbij
    2 tomaten erbij
    Trassi van faya lobi erbij en dan voeg ik altijd nog wat ketjap toe.
    Als laatst de gebakken ei erdoor roeren.

    heerlijk!!!
     
  9. Flutterby

    Flutterby VIP lid

    23 jul 2008
    10.153
    63
    48
    Nee hoor, geen zakje maar een bakje natte prut.
    Maar never mind, wij vinden het lekker zo.
     
  10. setje

    setje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    1.989
    0
    36
    Hoevelaken
    Ik vind een "bakje natte prut" ook het lekkerst :D

    Ik doe er altijd nog ketjap bij, en verder een nasi pakket, kipfilet en ontbijtspek.

    Meestal kroepoek erbij, saté en een gebakken eitje. Soms ook nog wel eens augurk.

    Krijg gelijk zin in nasi!
     

Deel Deze Pagina