Wie stelt me gerust?!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Ess85, 2 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ess85

  Ess85 Bekend lid

  17 nov 2010
  950
  0
  16
  Hallo,

  Ik voel me niet bepaald lekker en ben erg onzeker.
  Ik heb afgelopen vrijdag best veel bloedverlies gehad (met plassen een beetje, en daarna met afvegen) Ik had die dag al de hele tijd zo'n vreemde buikpijn. De verloskundige is geweest en ging naar het hartje luisteren, daarna werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis. Daar heb ik 2x een uitwendige echo gehad en 1x een inwendige echo. Met de baby was alles goed gelukkig. Ze kon eigenlijk niks vinden, alleen misschien een lichte schimmelinfectie. Ze heeft ook een uitstrijkje gedaan en ik krijg daar over 3 weken de uitslag van.

  De volgende dag had ik nog wat oud bloed, maar dat kwam door het inwendige onderzoek die avond daarvoor. Toch voelde ik me nog steeds niet lekker en bleef lekker de hele dag thuis.

  Zondagochtend heb ik behoorlijk veel buikpijn en rugpijn gehad, af en toe was het even weg en dan begon het weer. Ik was een beetje bang dat het weeën waren dus heb ik de verloskundige weer gebeld. Die dacht aan een blaasontsteking, dus ik maandag mn urine ingeleverd maar die was helemaal schoon. Die dag voelde ik me ook al wat beter. Heb nu ook voorlopig bedrust voorgeschreven gekregen.

  Sinds gisteren voel ik me weer niet lekker, weer duizelig, misselijk en weer die buikpijn en rugpijn (nu wel in iets mindere mate) Ik voel de kleine meid wel goed bewegen dus daar maak ik me niet zo'n zorgen over. Ik voel me gewoon heel erg onzeker over wat er nou aan de hand is. Vorige week voelde ik me nog prima en was er niks aan de hand en dan opeens dit. Sorry voor het lange verhaal, maar wil het zo duidelijk mogelijk vertellen.. Wie heeft dit ook weleens gehad??

  ( Het bloedverlies kan eventueel door een laagliggende placenta komen, hoop ik volgende week met de 20 weken echo te horen )
   
 2. Caithlin79

  Caithlin79 VIP lid

  21 mei 2006
  6.208
  3
  38
  Het enige wat ik je kan vertellen is dat ik precies hetzelfde heb gehad, eerst bloeding en daarna buikpijnen en zat ook nog eens precies rond jouw termijn.
  De verklaring die mijn VK gaf is dat je buik rond deze termijn een enorme groeispurt maakt, waardoor je veel meer last kunt hebben van bandenpijn en menstruatiekrampen.
   
 3. Ess85

  Ess85 Bekend lid

  17 nov 2010
  950
  0
  16
  Ja zo voelt het inderdaad ook wel aan, alsof je ongesteld moet worden.
  Zou wel een logische verklaring kunnen zijn.
  Heel erg bedankt voor je reactie! Fijn om te horen dat het vaker voorkomt en dus niks ernstigs is:)
   
 4. whitequeen

  9 jan 2011
  81
  0
  0
  amsterdam
  Hoi Ess
  Ik heb het ook gehad, ook rond 18-20 weken na het vrijen opeens bloedverlies, pijn in mijn buik, doodsbang dat we iets te hard waren geweest... bloed bleef nog de hele avond... de volgende dag ook, was het wat bruiner. ik bleef ook maar pijn in mijn buik houden. maar ik bleef mijn kindje gewoon voelen, en tegen de volgende avond stopte het bloeden ook weer en later bleek op de echo ook dat er niets aan de hand was. Bloedverlies kan ook komen door wondje in de vagina van binnen, of zonder dat het iets schadelijks betekent. En de pijn in je buik kan ook van de zenuwen komen (dat was het bij mij).

  Maar blijf goed met de vk communiceren. Als je een goede hebt heeft ze liever dat je haar 10x teveel belt dan 1x te weinig. En het is ook gewoon fijn om even je angst met iemand te delen die er verstand van heeft en te weten dat ze met je meedenkt / meeleeft.
   
 5. Ess85

  Ess85 Bekend lid

  17 nov 2010
  950
  0
  16
  Hoi whitequeen,

  Bedankt voor je berichtje!
  Het kan inderdaad ook na de sex komen, alleen was dit nu niet het geval. Wel eng zeg dat het bij jou zolang bleef bloeden daarna. Het is toch altijd een opluchting als je wcpapier gewoon wit blijft he.
  Ze denken dat het bloedverlies door een laagliggende placenta is gekomen, dus hoop dat ze het dinsdag met de 20 weken echo wel kunnen zien, vrijdag was de placenta niet goed te zien.

  Ik heb een hele aardige verloskundige, eigenlijk 3 haha. Ze kwam ook gelijk toen ik belde dat was wel heel fijn. Word ook serieus genomen en inderdaad, ze hebben liever dat je te veel belt als te weinig.. Beter het zekere voor het onzekere.

  Ik zal in ieder geval blij zijn als ik de 20 weken echo heb gehad, is toch ook altijd weer spannend :)
   
 6. eerste waar ik ook aan dacht was laagvliegende placenta.. Zou overeen komen met de termijn ook.. Ik heb het nu ook en moet ook altijd voorbereid zijn op een bloeding (nog niet gehad gelukkig). Hopelijk kunnen ze het wel zien met de 20 weken echo!
   
 7. Ess85

  Ess85 Bekend lid

  17 nov 2010
  950
  0
  16

  Ik hoop eigenlijk ook dat het daardoor komt, dan is er tenminste niet iets ergs en weet ik waardoor het komt.
  Maar ze hebben dus tegen jou gezegd dat je bloed kunt verwachten? En hebben ze ook gezegd of dit maar 1x zal gebeuren of vaker? In ieder geval te hopen dat je het niet krijgt, is toch erg schrikken.

  Vraag me ook een beetje af wat ze gaan doen als de placenta niet mee omhoog groeit met de baarmoeder. Weet jij daar misschien iets van? Het enige wat ik weet is dat je dan geen normale bevalling kunt hebben. Hoop dat jij me iets meer kunt vertellen.
   
 8. #8 luca2504, 3 mrt 2011
  Laatst bewerkt: 3 mrt 2011
  Ja, ik kan het je wel vertellen maar ik weet niet of ik je ermee gerust stel :)

  de officiële term is "placenta praevia". Daar heb ik dus gewoon op gegoogled want bij mij is het nogal raar verlopen. Ik had de 20wk echo en de echoscopiste zei dat alles er prima uitzag. Omdat ik geen volgende afspraak bij de vk meer heb (ivm verhuizing buitenland), zat ik zelf het echoformulier door te lezen en toen stuitte ik dus op die term. Dat ben ik gaan opzoeken en zo kwam ik erachter wat het inhoudt.

  Placenta praevia wil zeggen dat je placenta geheel of gedeeltelijk je baarmoedermond bedekt. Bij de 20 weken echo is het geloof ik zo'n 9 tot 15% van de vrouwen die dit heeft. Door bewegingen vd baby of van jou kan dit bloedingen veroorzaken vanaf ongeveer 20 weken.
  Bij die bloedingen moet je dus meteen aan de bel trekken omdat, als ze lang doorgaan, het weeën kan opwekken en je loopt met deze aandoening dus een verhoogd risico op vroeggeboorte. Vaak word je dan opgenomen in het ziekenhuis totdat die bloeding minstens 24 uur gestopt is, en als het echt heftig is dan krijg je strikte bedrust opgelegd, mag je niet meer werken, geen seks meer, geen huishouden doen, niks belastends eigenlijk. Ook kunnen ze weeenremmers toedienen, en als het al verder in de zwangerschap is geven ze soms ook longrijpers zodat als de bevalling begint de longen in ieder geval sneller rijpen. (Maar dit is dus maar bij heeeeel weinig vrouwen en daar hoefde ik me absoluut geen zorgen over te maken zei de vk later!)

  Verder is het heel vaak zo dat vrouwen die met de 20 weken deze 'aandoening' hebben, het bij de bevalling al niet meer hebben omdat je placenta een aanhechtingspunt in je bm heeft wat mee omhoog groeit als je baarmoeder groeit. En dus is de kans vrij groot dat je placenta straks gewoon mee omhoog groeit en niet meer voor je bmm ligt. Dat verplaatsen kan overigens ook de bron vd bloeding zijn. Bij de bevalling is er geloof ik 0,5% die nog steeds placenta praevia heeft, heel weinig dus.
  Mocht je nog wel placenta praevia hebben, dan kan je kindje niet vaginaal gebaard worden omdat het risico op bloedverlies bij jou en de baby dan te groot wordt (met de ontsluiting scheurt je placenta dan mee), dus wordt er dan vaak gekozen voor een geplande keizersnede met 37 weken.

  In was dus vrij in paniek na het lezen van deze info, dus gelijk de vk gebeld en die zei tegen mij dat als de echoscopiste er niets over had gezegd dat het dan waarschijnlijk niet ernstig was, dat er maar een heel klein randje over de baarmoedermond lag en dat dat vanzelf omhoog zou trekken. Maar ze zei wel, als je last krijgt van bloedingen dan moet je gewoon direct aan de bel trekken. Dus ook al is het middenn in de nacht oid, en je krijgt bloedingen, gewoon bellen! De bloedingen kunnen dus inderdaad terugkomen als je placenta over je baarmoedermond ligt, maar het is dus ook afhankelijk van hoever hij eroverheen ligt.

  Dus mijn advies is rustig aan doen en de 20wk echo afwachten, kijken wat ze zeggen (Want als het bij jou reden tot zorgen is dan zullen ze ongetwijfeld wel maatregelen nemen). Ohja en als je placenta praevia hebt krijg je met 30 weken standaard nog een echo om te kijken of hij inmiddels omhoog gegroeid is. Mocht dat dan nog niet het geval zijn dan heb je kans dat je met een keizersnede moet bevallen geloof ik.. Maar vraag het anders nog eens na bij je vk want ik vertel je nu alleen wat ik heb gelezen en gehoord!

  Overigens hoort pijn er niet bij. De bloedingen zijn over het algemeen pijnloos, dus wellicht de zenuwen, of een groeispurt..
   
 9. ohja en nog iets belangrijks: placenta praevia is ongevaarlijk voor je baby! Het enige wat in een extreem geval kan gebeuren is dat je vroegtijdig weeën krijgt door aanhoudende bloedingen, maar nogmaals dat is dus echt niet direct aan de orde! Wil je niet ongerust maken, ik schrok er zelf ook nogal van en de vk heeft mij weer gerust kunnen stellen. Dus als je ongerust bent inderdaad gewoon bellen :)
   
 10. Ess85

  Ess85 Bekend lid

  17 nov 2010
  950
  0
  16
  Ik moet eerlijk zeggen dat ik me juist wat beter voel nu ik precies weet wat het allemaal inhoudt. Je hebt het duidelijk uitgelegd op deze manier, bedankt!
  En wat je zegt over dat de bloeding ook kan komen door de bewegingen van de baby, zou heel goed mogelijk kunnen zijn. Ze is namelijk heel erg druk en heb ook wel het idee dat m'n buik best gegroeid is in een week, dus wie weet is het ook wel een groeispurt geweest.

  Ik ben erg benieuwd waar de placenta nou precies ligt en of het al te zien is omdat ze vorige week zei dat het te vroeg was om te zien. Maar goed, even afwachten nog.

  Nogmaals bedankt voor de duidelijke uitleg!
   

Deel Deze Pagina