Wie van jullie bakt ook zelf brood?

Discussie in 'De lounge' gestart door Omelet, 22 jul 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. karnijn

    karnijn Bekend lid

    22 jun 2011
    958
    3
    0
    Oh en ik heb ook een muesli erbij gegooid. Dat werd hier helemaal niet opgegeten. Lekker, maar wel een stuk droger
     
  2. Anice

    Anice Niet meer actief

    Hier staat de broodmachine werkloos in de kast aangezien ik het gewoon met de hand maak. Het deeg kneed ik wel in een keukenmachine anders wordt het een beetje zwaar maar vind het zoveel lekkerder. In het weekend maak ik meestal stokbroodjes en die vallen altijd goed in de smaak en zijn ook superlekker. Wat ik over heb vries ik in en de volgende keer hoeven ze alleen maar even opgewarmd te worden in de oven en ze smaken en kraken weer als vers gebakken.
     
  3. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Ik gebruik altijd de mix van Welkoop (ook wel boerenbond volgens mij) van Soezie. Ik maak het brood wel met de hand en dan gewoon in de oven, Maar nog nooit een ingezakt brood gehad.
     
  4. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    29 okt 2009
    1.558
    0
    36
    Rotterdam
    Als je tijd hebt om met de hand deeg te maken kan ik dit boek van harte aanbevelen!
    bol.com | Deeg, Bertinet, R. | Nederlandse boeken

    Er zit zelfs een dvd bij met kneedtechniek, ik word er helemaal zen van ;)

    Ik kan nu helaas even niet zelf in de keuken staan, maar zo gauw het weer kan ga ik weer fougasses, baguettes en kaasbroodjes maken, schandalig lekker, absoluut niet droog maar zacht van binnen en knapperig van buiten en lekker luchtig. Ik haal mijn meel trouwens bij de molen hier in de buurt, ze verkopen daar ook verse gist (maar kan ook met gedroogd :)).
     

Deel Deze Pagina