Ik wil vanavond hutspot maken. Nog nooit gedaan. Ik weet dat je wortelen, uien, aardappels moet koken. Dan stampen, evt. spekjes erdoor. Hoe krijg je de hutspot lekker smeuiig? Wie heeft er leuke tips?
ik doe bij welke stampot dan ook altijd wat melk erbij. niet teveel! Maar gewoon om t NET ietsie natter te maken waardoor t dus smeuiger wordt. Moet je dus niet doen als t al redelijk vochtig is anders heb je hutspotsoep
Ik gebruik gewoon het kookvocht. Even opvangen als je de boel afgiet en later weer naar behoefte toevoegen....kan niet makkelijker.
Vin spekvet nooit zoveel. Ik doe altijd een beetje water bij het spekvet en dan een scheutje van de maggi jus smaakmaker. En dat dan als jus bij de stamppot.
aardappels en groente in dezelfde pan koken, krijg je lekkerdere smaak van (tegelijk dus) En idd scheutje melk, of klontje roomboter..mmm Lekker spekkies erdoor heen en met een flink stuk worst. Ik ben er rond 1800, is dat op tijd? hahaha heb hongerrrrrrrrr
Ik doe er roomboter, melk en een ei in.... In jou geval mag dat niet.... Succes met koken en eet smakelijk... Wat ook erg lekker is een pakje boursin...
Ik doe altijd wortels, aardappelen en ui samen koken en inderdaad kookvocht of melk er bij. Of iets slechtere versie creme fraiche of slagroom erbij \/ Dan met rookworst en spekbokjes gooi ik erover heen. Hmm krijg honger
Nog een vraag: Ik heb zo'n kant en klaarpakket hutspot (dus uien en wortelen). Inhoud 500 gram. Hoeveel aardappelen moet ik daar nu bij doen?
ik zit te denken, hoeveel aardappels doe ik er bij... geen idee, 500gram of toch een kilo... O ja, naast bovenstaande bereiding, beetje nootmuskaat erdoor en peper. (En idd melk en boter erdoor jammmmieee) Ik doe door de hutspot nooit spekjes, maar liefst een verse worst. En dan een lekker sjuutje in het kuiltje
Hahaha ik ben dus niet de enige die het zo doet Mensen moeten er vaak om lachen maar het is lekker ouderwets en heb het zo van mijn moeder ook geleerd, alles in een pan gooien..aan de kook, afgieten, klontje boter en scheutje melk en stampen maar Ik krijg gelijk trek in stampot boerenkool, morgen maar maken! Heb nu pasta op het menu staan
Het maaltje is op. Ik heb het reuze-warm gekregen, maar moet zeggen dat het resultaat niet tegen viel. Volgende keer wil ik er nog iets meer smaak aan krijgen. Bedankt voor de tips!
hmmmmmmmmmmmmm ik heb ook hutspot op ! was zalig zo zitten smikkelen wat jammer dat mijn maag zo klein is geworden haha maar ik had uit de magnetron .. moest nog werken en geen zin om te koken ..
Ben ook aangestoken door dit topic. Dus bij ons vanavond andijvie stampot Wij eten zowiezo veel stampot want als ik ergens gek op ben...