Hoi allemaal, Ik weet niet of dit topic al bestaat anders moeten de mods hem maar verwijderen (kon het zo gauw niet vinden). Ik hou er nogal van om lekkre recepten uit te proberen als ik er tijd voor heb. Dus misschien is het een leuk idee om een recept te delen met elkaar? De makkelijke tot de wat moeilijkere, alles is welkom. Ik zal beginnen: Ik heb op de middelbare school ooit dit recept leren maken. Wij vinden het erg lekker. Het heet Kofta (nee, niet uit die pakken). Voor 4 tot 6 personen: Benodigdheden: Pond gehakt (wij hebben altijd runders) Grote zak hutspot (worteltjes en uien bij elkaar voor die het niet kennen) 600 gram voorgekookte krielaardappeltjes Shoarmakruiden Ketjap Grote mok water (je kan het ook bereiden met winterwortel of gewone wortel, 1 a 2 flinke uien en aardappels, maar wij zijn van het gemakkelijke af en toe haha) Bereidingswijze: * Bak het gehakt rul. * Daarna de uien uit de zak hutspot erbij en dit goed samen laten bakken. * Dan een flinke scheut ketjap eronder (naar smaak). * de voorgekookte aardappeltjes erbij. * dan de worteltjes van de hutspot erbij. * Shoarmakruiden erover heen strooien (naar smaak). * Mok water erover heen. * Dit samen laten gaar stomen en ondertussen af en toe roeren. Lekker met een frisse salade en evt. een scheut frietsaus erover. Eet smakelijk. Nou kom maar op met de recepten.
ok, 2 eigen recpeten; Kabeljauwfilet uit de oven voor 2 personen; 350 gram kabeljauwfilet (haas) Viskruiden met dille en zout Knoflook Mozzarella Cherrytomaatjes Eventueel wat courgette, hoeft niet Geraspte kaas. *Oven voorwerwarmen op 250 graden. *Ovenschaal invetten met olijfolie. *Kabeljauw insmeren met knoflook en de kruiden. *In de ovenschaal leggen, tomaatjes doormidden snijden, eventueel gourchette snijden, mozzarella in DUNNE stukjes maken. *Dit alles over de vis gooien, nog wat kruiden eroverheen strooien, kaas eroverheen, 20 min in de oven tot de vis gaar is. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm Champignonschotel voor 4 personen; 500 gram gehakt gyroskruiden Creme fraiche 125-250 ml (naar smaak) Peterselie 1 ui Cheddarkaas 2 bakjes champignons knoflook * oven op 220 graden voorwerwarmen. * kneed het gehakt met de kruiden en knoflook * Rul het gehakt langzaam * snij de peterselie en ui in ministukjes (of in de hakmasjientje) * gooi dit bij het gehakt. *als het gehakt gaar is, creme draiche erbij scheppen en steeds proeven wanneer het genoeg is. * even laten doorpruttelen *ondertussen champignons borstelen * champignons doormidden in ovenschaal * gehaktmengsel erover * cheddarkaas erover * 20 min op 220 graden in de oven. mmmmmm
Tagiatelli met rivierkreeftjes, zalm en pesto Ingredienten: tagiatelli, rode pesto 2 potjes, rivierkreeftjes, zalmsnippers,rucola sla, pijnboompitten, knoflook, pepper en zout. Bereiding: Zet een pan water op voor de tagiatelli en breng t water aan de kook. Gooi de pasta er in en doe er een schuitje olijfolie en een snufje zout in. Pak een wokpan en doe er een schuitje olijfolie in. Braad de rivierkreefjes en de zalmsnippers even aan. Doe dan de rode pesto er in met pepper en zout en knoflook. Even warm laten worden en de saus is klaar. Tenslotte verwarm de pijnboompitjes (totdat ze bruin zijn) in een pan zonder iets. Serveerwijze: Doe eerst de rucula op het bord, dan de tagiatelli, dan de rode pesto saus en dan de pijnboompitjes. En smullen maar
kip met prei in tomatenroomsaus 2 a 3 kipfilets 2 blikjes tomatenpuree beker slagroom 250 gram prei rijst kipfilet in blokjes en bakken prei erbij. even roerbakken, mag knapperig blijven tomatenpuree erbij en dan de slagroom. roeren tot een gladde saus. rijst erbij koken... echt heerlijk en snel klaar
Mexicaanse ovenschotel: Ingrediënten 1zakje celavita minikriel, 250gr rundergehakt, mexicaanse kruiden, olijfolie, 2eetl.creme fraiche, klein potje mexicaanse groentenschotel, kruidenmix voor chili con carne, 150gr geraspte kaas. Voorbereiding De kruidenmix voor de chili con carne even in heet water wellen. oven voorverwarmen op 180 graden. Bereidingswijze Bak het gehakt rul in de olijfolie en voeg de mexicaanse kruiden naar smaak toe. Doe er de minikrieltjes bij en bak deze even mee.De kruidenmix voor de chili con carne bij het gehakt en de aardappel doen.De pan van het vuur halen en de groentenschotel erbij doen. Vervolgens voeg je de creme fraiche toe en de helft van de kaas. Alles goed doorroeren en overdoen in een ovenschaal. De rest van de geraspte kaas eroverheen strooien en de schaal in de voorverwarmde oven 30 minuten verder gaar en bruin laten worden.
Nuggets mc : Benodigdheden: Boterhamzakje, of zo´n diepvrieszakje kipfilet yoghurt tucjes (ja je leest het goed van die vierkantje koekjes)Naturel of met smaak.Maakt niet zo veel uit wat je zelf lekker lijkt! knoflook, zout, peper, paprikapoeder (of cayunkruiden) Hoe te maken: Je snijd de kipfilet in stukken (ter grote van een nugget) Marineer de kipfilet met de bovenstaande kruiden laat dit even intrekken. daarna stop je de kipfilet in het zakje met de yoghurt.Je mengt het goed samen en legt de marinade in de koelkast.(let op wel een paar uur.Ik maak het zelf altijd s´morgens al klaar.
Daarna haal je de kipfilet uit de koelkast en rolt hem door de tuckjes heen.Voor een ruim krokant korstje. Daarna 20 tot 25 min op 200 graden in de oven. Heerlijk met verse boonjes en aardappelschijfjes!!