Help! Marsmousse wil niet opstijven.

Discussie in 'De lounge' gestart door lizab, 13 aug 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Hallo allemaal,

    Ik krijg vanavond eters, en heb gister vol enthousiasme marsmousse gemaakt.

    (slagroom verwarmen, brokken mars erin, cacao erbij, beetje af laten koelen en daarna geslagen eiwit erbij)

    Maar... Nu is hij niet opgesteven. En hij is ook niet zo luchtig.

    Kan ik hem nog "repareren"?

    En wat heb ik verkeerd gedaan?
     
  2. zaterdag

    zaterdag Fanatiek lid

    28 mei 2011
    1.008
    2
    0
    ik neem aan dat je em in de koelkast gezet hebt?
    anders zou ik het zo snel niet weten, mss toch te hard de eieren erdoorheen geschept waardoor deze niet meer luchtig waren?
     
  3. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Ja, hij heeft de hele nacht in de koelkast gestaan.

    Misschien idd de eiwitten te hard er doorheen geslagen.

    Kan ik dat nu nog fixen met nieuwe eiwitten oid?
     
  4. Draak

    Draak Bekend lid

    31 mrt 2009
    675
    2
    18
    Ergens in NL
    Sorry, ik ben niet zo handig in de keuken :) dus kan je niet helpen..
    Maar wil even zeggen dat het erg lekker klinkt:D
    Gebruik je dat alleen als nagerecht of doe je er nog wat bij??:)
    Hoop dat je het nog kan redden.. ennee smul ze:D
     
  5. hardloper

    hardloper Niet meer actief

    kan je de mars 'in bad met marie' verwarmen en dan de slagroom niet verwarmen maar wel kloppend toevoegen?
    maar voor nu, misschien slagroom opkloppen en weer erdoor scheppen, of met klopfix opkloppen en doorscheppen?
     
  6. Lola86

    Lola86 Fanatiek lid

    12 jan 2010
    1.660
    0
    0
    ik denk (weet eigenlijk wel zeker) dat je hem niet meer kan fixen.
    dus of
    - serveren als creme
    - opnieuw maken
     
  7. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Ik dacht misschien eiwit of gelatine? Eiwit zorgt volgens mij voor het luchtige? Maar met gelatine moet het iig wel opstijven (als het dan maar niet te zwaar wordt.
     
  8. zaterdag

    zaterdag Fanatiek lid

    28 mei 2011
    1.008
    2
    0
    denk dat meer eiwit erdoorheen niet echt lekkerder wordt. ik zou em als crème serveren met mss want van die cattuchini koekjes erbij oid?
     
  9. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Zo, ik heb hem denk ik redelijk kunnen redden.

    Gelatine opgelost in koffie, dat erdoor, en wat opgeklopte slagroom om hem iets luchtiger te krijgen. Hij staat nu (hoop ik) op te stijven in de koelkast.

    Cattuchini koekjes had ik al gehaald, die gaan er idd bij. en op reserve ook nog een bak vanille ijs, dus het komt wel goed. :)

    Ohhhh. ik hoop zo dat hij nu wel wat op gaat stijven.
     
  10. gebakje

    gebakje VIP lid

    15 dec 2010
    5.130
    0
    0
    Heerle (NB)
    Anders in de vriezer zettenb, dan maak je er mars ijsjes van.

    (heb ik hier ooit gedaan met een niet te mislukken chocoladetaart van j. oliver. Bleek achteraf dat ik het ei vergeten was ; ) Is dus een ijstaart geworden.
     
  11. StarMoon

    StarMoon Bekend lid

    11 nov 2009
    894
    0
    0
    Is het echt een soepje gebleven of nog een beetje stijf?

    In het laatste geval misschien cupcakes bakken/halen en er dan een toef opspuiten.
    Eventueel versieren met wat pareltjes/sprinkles/chocofiguurtjes/o.i.d
    en dan serveren bij de koffie of thee na het eten?
     
  12. Stinkerbell

    Stinkerbell Fanatiek lid

    1 mei 2009
    2.897
    0
    0
    Dit klinkt wel heel erg lekker. Hoe maak je het?:D
     
  13. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    Nou, het is niet stijf geworden. Helaas pindakaas.

    Het is wel erg dik en lobbig hoor, dus kan prima gegeten worden.

    Recept ga ik niet geven hoor. :) Dan hebben jullie straks allemaal van die creme. Hahahaha.
     
  14. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    12 dec 2008
    4.038
    83
    48
    Vrouw
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Haha, sorry :), daar moest ik ff om lachen.

    Je kan het eventueel nog als ijs serveren. In vriezer zetten en om de 10 minuten even omroeren, anders wordt het één harde brok waar je met een mes niet eens doorheen komt.
     

Deel Deze Pagina