Hoe maak je nou echt appelchips

Discussie in 'De lounge' gestart door Blaadje, 3 sep 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Blaadje

    Blaadje Fanatiek lid

    1 feb 2011
    1.748
    223
    63
    ik wil graag een keer appelchips maken maar op internet vind ik allemaal verschillende recepten qua tijd in de oven.
    Bij de ene staat 20 minuten bij 185 graden en bij andere staat 1 a 2 uur bij maximaal 100 graden en tussendoor omkeren en weer kaneel toevoegen.
    Wie heeft er al eens appelchips gemaakt en kan me helpen?
    Ik heb trouwens een hete lucht oven!
     
  2. Blaadje

    Blaadje Fanatiek lid

    1 feb 2011
    1.748
    223
    63
    Niemand? :cry:
     
  3. Eef92

    Eef92 Fanatiek lid

    8 jan 2016
    1.056
    475
    83
    Heb het een keer geprobeerd, maar geen succes:roflmao: Zou ook niet meer weten hoe, maar ik kan je dus niet helpen!
     
  4. Meiske2015

    Meiske2015 VIP lid

    4 sep 2016
    7.734
    3.516
    113
    Ik heb net nog nooit gedaan maar ik zou gaan voor lage temperatuur en lange baktijd.
    Er zit veel vocht in appel en ondanks dat het dunne plakjes zijn duurt het toch lang voor het vocht eruit is en je knapperige chips krijgt.
     
  5. pety01

    pety01 Actief lid

    3 mrt 2011
    434
    219
    43
    NULL
    NULL
    Appelchip heb ik eerder gemaakt en je moet erg veel geduld hebben.
    In principe droog je de appel en bak je deze niet.
    Oven zet je op zo'n 70 a 80 graden en dan net zo lang wachten totdat de schijfjes uitgedroogd zijn. Dit kan wel een 4 uur duren of zelfs langer.
    Je kan er wat kaneel over heen strooien voor de smaak.
     

Deel Deze Pagina