Hamlappen recept

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 4 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Wij eten vandaag gemarineerde hamlappen, ik ken het eigenlijk alleen met ketjap. Wie weet er nog lekkere recepten?
     
  2. puna

    puna Bekend lid

    23 feb 2011
    517
    0
    0
    werkzoekende
    Krimpen
    Wil ik ook graag weten, dus lees ff mee
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Als ik het me goed herinner maakte mijn vader vroeger cordon bleu's van hamlappen, dus een dunne plak van snijden, kaas en ham tussenleggen en opvouwen, vastzetten met een prikkertje en dan bakken (of aanbakken in de pan en nagaren in de oven). Vonden we heerlijk!
     
  4. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    idd cordonbleus, of een lekkere kerriemarinade, of honingmosterd, jammie
     
  5. tulip

    tulip Niet meer actief

    Eylem, ik denk dat mijn man en dochter dat ook super vinden, maar ik lust zelf geen gesmolten kaas. Maar ik ga hem wel onthouden om voor hen een keer te maken.
     
  6. tulip

    tulip Niet meer actief

    Honingmosterd klinkt ook lekker. Leg je die hamlappen er van te voren in of in de pan pas.

    Iemand ook ervaring met gestoofde hamlappen, met een lekker recept?
     
  7. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    nee hamlapjes van te voren bestrijken.

    eetlepel grove mosterd, eetlepel honing, beetje witte wijn azijn, klein beetje olie.
    hamlappen betrijken, half uur intrekken en dan in de pan mmmmmmmm
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    Dat klinkt idd wel erg lekker.
     
  9. teigetje1

    teigetje1 Fanatiek lid

    18 jun 2009
    2.299
    116
    63
    Zuid-oost brabant
    Hier vandaag ook hamlappen op het menu en zo maak ik ze, en hier vinden ze die heerlijk.

    Hamlappen kruid ik simpel met paprikapoeder, knoflookpoeder en grillkruiden (ach, net wat je in huis hebt).
    Dan bak ik de lappen aan tot ze mooi bruin zijn.
    Dan flink water erbij doen (tot ze bijna onder zijn) en er ketjap, flink wat curry en een eetlepel mosterd (soms doe ik er chilisaus bij) en een uur of 2/3 door laten pruttelen, dan smelt het vlees bijna in je mond.
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    teigetje, o lekker. Ja naar zo n stoofrecept ben ik dus eigenlijk op zoek.

    Ik heb deze gevonden:

    hamlappen insmeren met een silvo zakje voor hamlappen,(ik gebruik verse kruiden) dan dichtschroeien in de pan. Vlees eruit, uitje fruiten en 2 dl water en 3 eetlepels ketchup erdoor roeren, dan het vlees erbij en laten stoven.

    Deze heb ik nu gebruikt, omdat we het vanavond nog moeten eten natuurlijk en ik moet straks weg, maar sta zeker open voor andere stoofrecepten...
     
  11. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen

Deel Deze Pagina