Wie gebruikt er weleens filodeeg, en kan mij helpen?!

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 30 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik wil vanavond filodeegtaartjes maken met spinazie en feta, maar in het recept staat dat ik het deeg in een muffinvormpje moet doen en daarna vullen met het mengsel.

    Alleen...blijft de bovenkant dan open??? Of moet ik het op een of andere manier dichtvouwen????

    Wie kan mij helpen????

    (ik wil er liever geen driehoekjes oid. van maken omdat ik ook al empanada's ga maken, en die zijn al in driehoekvorm, anders lijkt alles zo op elkaar;))
     
  2. FairyLaughs

    FairyLaughs Niet meer actief

    kan je op de bovenkant geen deeg leggen? en dan aan de randjes aanduwen..
     
  3. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113

    Ik denk dat ik de blaadjes wel een beetje dicht kan draaien oid. Zodat het een beetje op een pakketje lijkt, snap je wat ik bedoel??

    Maar ik heb dit nog nooit gedaan. Maak altijd alleen maar pakketjes en flapjes van filo/bladerdeeg. Wil nu heel graag eens iets anders, en in dit recept staat ook beschreven dat het in vormpjes moet....

    Hoop dat iemand mij uitleg kan geven:(
     
  4. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Als het goed is dan kan je de bovenkant gewoon open laten. Het zijn taartjes he, dus die hoeven aan de bovenkant niet dicht.

    Heb je zo'n siliconenvorm? Probeer er dan eens een paar dicht een een paar open.

    Maar in principe moet open goed gaan.
     
  5. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Volgens mij hoeft de bovenkant niet dicht hoor :)
     
  6. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    @Daan78: Ik heb idd. zo'n siliconenvorm.

    Het lijkt me dicht zo schattig staan!

    Heb jij enig idee hoe ik de bovenkant mooi dicht kan krijgen??
     
  7. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Volgens mij hoeft het echt niet. Ik gok dat er ei in het mengsel moet, dan stolt alles prima.

    Of wil je echt de taartjes mooi dicht hebben? Dan leg je er gewoon een rondje filodeeg over heen, maar denk dat het voor het taartje beter is dat het niet gebeurt. Als je het afsluit wordt het wel erg vochtig en dat is voor de meeste taartjes echt niet goed. Vandaar mijn advies om het half half te doen. Dan kan je kijken wat het beste bevalt.

    Maar mijn ervaring is: open laten
     
  8. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Jij hebt er meer verstand van als mij, dus volg ik jouw advies op; ik laat ze open:)

    Er gaat idd. ei in (feta, spinazie, ui, pijnboompitjes).

    Ben benieuwd of het lukt/hoe het smaakt!

    Bedankt voor je advies!
     
  9. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Klinkt wel heel erg lekker! :D
     
  10. tulip

    tulip Niet meer actief

    klinkt erg lekker idd.
     
  11. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ik laat vanavond nog wel even weten of het net zo lekker smaakte als het klinkt....;):):p
     
  12. kus26

    kus26 Fanatiek lid

    26 dec 2007
    1.541
    0
    36
    Almelo
    Receptje?:D
     
  13. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Kom tie:


    Filodeeg taartjes met spinazie, feta en pijnboompitten
    Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Slank, Voorbereidingstijd 5 minuten, Wachttijd 30 minuten, Mediterraan
    Ingrediënten
    filodeeg
    1 grote rode ui
    600 gram blad spinazie
    85 gram geroosterde pijnboompitten
    225 gram fetta
    3 eieren
    Boter om in te smeren
    olie om in te bakken
    peper en zout
    Materialen
    muffinvormpjes, kwast
    Bereiden
    Verwarm de oven voor op 200C graden. Fruit de ui en spinazie. Laat beiden afkoelen en voeg pijnboompitten toe. Klop de eieren en kruimel de fetta. Beboter het filodeeg en leg deze in de muffinvormpjes. Meng de vulling door elkaar en schep deze in de muffinvormjes. Bak 40 min. in de oven tot het filodeeg knapperig is.
     
  14. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    ik heb de bovenkant opengelaten en was daar achteraf heel blij om, het zag er zo fraai uit!
    Bedankt voor de tip!!!!

    Ze waren trouwens lekkurrr!!!
     
  15. Melief

    Melief Niet meer actief

    Ik wil deze vanavond maken maar dan als voorgerecht. Ik denk dat ik de helft van de hoeveelheden neem, maar ik zal ze dan denk ik ook minder lang hoeven bakken toch? Wil ze in een muffin vorm gaan maken.
     

Deel Deze Pagina