pindasaus maken.

Discussie in 'De lounge' gestart door 2jees, 2 mei 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Hallo, Ik heb laatst de pindasaus uit de boodschappen gemaakt, moest kokosmelk door en ik vond het echt niet lekker. Er moesten ook stukjes ui door en dat kreeg ik niet zo fijn gesneden dat het een echt gladde saus werd. Kan het ook door de blender? (Die ben ik aan het uit proberen nl ;)) Of voegt dat niks toe.

    Heeft er nog iemand een recept zonder kokosmelk?
     
  2. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Pindakaas, liefst van Calve want van heel veel merken komt er een vetlaag op de saus.
    Wat water erbij.
    Op een laag vuurtje zetten, absoluut niet laten koken!
    Klein beetje ketoembar, laos en djintan erbij.
    Flinke scheut ketjap manis erbij.
    Paar druppels citroensap erbij.
    Als het te dik is nog wat water toevoegen.
    Goed roeren en klaar!
     
  3. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik ben dol op die van wyko, zijn bruine ronde plastic dingen:p staat vaak bij de nasi en bami kruiden enzo. Heeeeerlijk. En verder 1 die mijn opa altijd maakt, zo goddelijk!!
     
  4. Aylen

    Aylen Niet meer actief

    Mijn moeder maakte het altijd zelf met pindakaas, gewone melk en ketjap. Heerlijk!
     
  5. Annalise74

    Annalise74 Fanatiek lid

    6 mei 2006
    2.258
    2
    38
    West Nederland
    Hier hetzelfde met een beetje sambal erdoorheen.
     
  6. Luna28

    Luna28 Niet meer actief

    Wijko! En dan met melk ipv water aanmaken en een scheutje ketjap, eventueel sambal. Jammie!
     
  7. kleintje88

    kleintje88 VIP lid

    17 nov 2008
    9.362
    2
    0
    Pindakaas, melk, ketjap en sambal!
     
  8. lova

    lova Niet meer actief

    Kokosmelk kun ja door gewone melk vervangen :)
     
  9. JD74

    JD74 Bekend lid

    17 sep 2013
    514
    0
    0
    Kindercoach De Vuurtoren Den Haag
    Aan de kust
    Pindakaas, water, (bruine) suiker, sambal, knoflook en ketjap. Allemaal op gevoel, maar ik vind deze combi echt het lekkerst. Ui kan wel, maar in de blender gaat volgens mij niet werken. Je zou ook zo'n potje met van die gedroogde uitjes kunnen kopen om er later overheen te doen, makkelijk en heel lekker! :)
     
  10. Evientje

    Evientje Niet meer actief

    Bij mij bijna hetzelfde
    Uitje (uit de blender) beetje aanbakken, knoflook erbij, bruine basterdsuiker, theelepeltje sambal, beetje ketoembar, Laos, djintan, koenjit en scheutje ketjap manis. Daarna pindakaas en om het dunner te maken water. Mijn vader houdt niet van stukjes in de saus dus dan wil ik hem nog wel eens door de zeef heen gooien, moet je hem wel eerst heel dun maken. (Vind het zelf zonde, maar vind het met stukjes wel lekker extra smaak ;))
     
  11. rijo

    rijo VIP lid

    5 mrt 2014
    5.272
    2.034
    113
    Hier gaat er een scheut sweet chili saus doorheen!
     
  12. Suuzan

    Suuzan Fanatiek lid

    21 dec 2013
    1.805
    655
    113
    Ik doe altijd pindakaas, water, ketjap manis, bruine suiker en wat citroensap.
     
  13. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.791
    9.309
    113
    Gelderland
    Ik gebruik melk, pindakaas, sambal, ketjap, citroensap en bruine suiker. Wel alles op gevoel.
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.289
    10.260
    113
    ik maak hem altijd zo: knoflook (liefst verse anders geperste knoflook uit een potje) aanfruiten, pindakaas toevoegen met een scheut melk en ketjap, klein beetje ketchup. Wil je een pittige pindasaus dan kun je bij de knoflook ook wat sambal toevoegen. Voor echte zoete pindasaus wat suiker toevoegen.
    Smakelijk!
     
  15. Eriva

    Eriva Niet meer actief

    Scheutje stroop erdoor, wordt het ook lekker zoet van.
     
  16. Esvre

    Esvre Actief lid

    28 dec 2011
    252
    1
    18
    NULL
    NULL
  17. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Dank dames!! Binnenkort weer aan de slag!!
     
  18. wolchu

    wolchu Bekend lid

    6 dec 2011
    918
    2
    18
    zo doe ik het ook maar met beetje sambal en knoflook mmmmm lekker vooral op hamburger
     
  19. Pleak

    Pleak Fanatiek lid

    30 mei 2011
    3.620
    218
    63
    zuid-holland
    Hier (in onze familie ;)) maken we hem zo:
    Pindakaas, melk, ketjap, bruine suiker, sambal,
    (Verhoudingen verschillen naar wat je lekker vind)
    Door elkaar mengen en verwarmen in een pannetje, hmmmm :) klaar ;)

    Even de verdere reacties lezen voor eventuele inspiratie :)
     
  20. SyrianBeauty

    SyrianBeauty Fanatiek lid

    28 nov 2007
    2.362
    0
    36
    Vrouw
    Huisvrouw/Mama Zijn!
    Omgeving Rotterdam
    Hier doe ik het ook zo :)
     

Deel Deze Pagina