Bij elke (jeugd)zorg instelling werkt t anders qua opleidingsniveau. Ik werk voor een instelling die zowel jeugdzorg als JLVB als doelgroep heeft. Dus we werken met 2 CAO's. Binnen JZ is al een heel duidelijke verschil tussen de MBO en HBO functies. Binnen de gehandicaptenzorg (waar de JLVB onder valt) is die functiedifferentiatie er niet bij elke instelling. Daar kun je, mits genoeg ervaring ook met een MBO diploma niv 4 een HBO functie uitvoeren. Echter wordt er veelal ivm complexiteit van de doelgroep toch meer gericht op HBO geschoolde mensen.. Succes iig!
Zou inderdaad eens naar een opendag gaan Ik doe HBO pedagogiek via de Universiteit en kom van het MBO en moet zeggen dat het ontzettend zwaar is. Nu is het zo dat deze studie sowiezo al wat zwaarder is omdat het via de universiteit gaat en het meer gericht is om hierna door te stromen voor orthopedagogiek (dan nog in 1 jaar). Gelukkig is het wel een ontzettende leuke leerzame studie, wat het er voor mij wel voor zorgt dat het haalbaar is.
Ik denk persoonlijk ook dat MBO misschien verstandiger is, omdat ik al jaren niet meer gestudeerd heb Het blijft een lastige keuze, want als ik HBO doe kan ik natuurlijk meer verdienen en dat is in deze tijden wel erg fijn. Weet iemand van jullie ook iets over de leerlingsalarissen tijdens een werken en leren traject? Ik word steeds doorverwezen naar Calibris, maar vind het een lastige site.
Bij ons op het werk (verzorgingshuis) zijn de verpleegkundigen degene die het zorgplan opstellen en bijwerken, MDO's voeren, meedenken en beslissen over op te stellen beleid enz. Heel gevarieerd werk dus. Het dagelijkse werk word grotendeels door verzorgenden en helpenden gedaan, al werken de verpleegkundigen naast hun taken ook mee op de afdeling. De bedoeling is, dat als we genoeg verpleegkundigen hebben (nu nog niet dus) diegene van 7 tot 10 mee gaat werken op de afdeling en dat ze daarna aan hun "kantoorwerk" beginnen. Nu gebeurt dat nog niet omdat er nog van alles op poten gezet moet worden, maar in de toekomst zal het wel zo gaan.
Het ligt een beetje aan de markt. Niet nu, maar wanneer je afgestudeerd bent. Aan beide kleven voor- en nadelen. Voordeel van HBO is dat je ook kan reageren op MBO (andersom kan ook, maar is veel moeilijker). Nadeel is dat je met HBO veel duurder bent en als de markt nog is zoals ie nu is, kan dat de kans op een baan heel moeilijk maken. Ga gewoon eens naar een open dag van beide opleidingen en laat je goed voorlichten. Wel spannend dat je een opleiding wilt gaan doen!
Wat is een Associate degree in het hoger beroepsonderwijs (hbo)? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl ik vind t altijd een beetje lastig uitleggen, maar hier staat t duidelijk uitgelegd! Ik doe de richting van pedagogiek..hoop dat je er iets aan hebt!
Ik vind het ook zo spannend en kan me bijna niet voorstellen dat ik het echt ga doen! Maar ik moet gewoon verder, ben klaar met mijn huidige baan. Ik was al toe aan iets anders en sinds we na 12 jaar ineens groepsleiders hebben en ik me met alles wat ik doe moet verantwoorden, vind ik het welletjes. Ik ben klaar voor de volgende stap. Als ik het nu niet doe, gebeurt het helemaal niet meer en dat wil ik mezelf niet aandoen.