haha ja het deeg is vreselijk lekker, maar dat vind ik van het deeg van mijn tulband ook altijd mmmm Leuk om te horen dat mijn recept is gelukt! Uiteraard is de tijd dat de koekjes in de oven moeten ook nog afhankelijk van de dikte van het deeg. Als je vormpjes maakt en het deeg heel dun uitrolt zullen de koekjes korter moeten. Maar als je een (lever)worst draait van het deeg en je snijdt de plakken wat dikker moet het weer iets langer in de oven. Ik denk dat je gewoon regelmatig moet kijken in de oven. Zoals ik eerder op dit topic zei is dat als ze bol staan ze echt nog even langer moeten maar ze blijven gelig van kleur. En hoe vaker je het doet hoe handiger je erin wordt
Nou de koekjes zijn heerlijk gelukt hoor. En mijn man vind ze ook lekker. En ze zijn niet keihard geworden zodat je er een raam mee in kan gooien, maar precies goed. Misschien bakte ik ze voorheen op een te hoge stand. Voortaan dus altijd maar op 150 graden.
Ik ga ze volgende week maken had mijn man al beloofd dat ik koekjes zou bakken voor hem op het werk. Je zegt de oven 5 minuten voorverwarmen op 150 graden maar moet ik ze er dan al indoen na die 5 minuten want mijn oven is nog lang niet op de 150 graden met 5 minuten?
@Lieseleentje, leuk voor je man en zijn collega's zo'n trommel vers gebakken koekjes. Ik ben wat voorverwarmen nooit zo heel precies om eerlijk te zijn en doe het bij alles, welke temperatuur dan ook, 5 minuten. En dat gaat altijd goed haha Als ze uit de oven komen leg ze dan even (halfuurtje ofzo) op het aanrecht of op een bord/plaat en laat ze afkoelen. Door het afkoelen worden ze hard namelijk.
Merci dan wacht ik in dit geval maar gewoon totdat de oven helemaal is voorverwarmd. Kan er ook niks aan doen heb nu eenmaal een joekel van een kookding. Heb al 1x eerder koekjes gebakken voor op zijn werk gewoon van die zandkoekjes en dan gewone en met cacoa er doorheen waren een erg succes, zit alleen nog steeds op de koektrommel te wachten.
Ik heb het recept al van de allerlekkerste zelfgebakken koekjes.....namelijk van mijzelf maar ik ben natuurlijk heel nieuwschierig hoe deze koekjes smaken dus ga ze ook proberen
Hé grappig, we hebben elkaar 'ook al gesproken' op de topic over je mooiste trouwfoto! En nu ga je mn koekjesrecept uitproberen, succes! Ben benieuwd wat je ervan vindt?
Ik heb ze ook gemaakt! Ik moet eerlijk zeggen dat ik het deeg lekkerder vond dan de koekjes toen ze gebakken waren. Vriend vindt ze echter wel heerlijk dus die zit er nu goed in te eten geloof ik. Ik vind ze zelf "mwah", ze roken heerlijk maar toen ik ze at vond ik ze qua smaak tegenvallen. Ze zijn wel goed gelukt, heb ze inderdaad 20 minuten op 150 graden gebakken en ze waren precies goed!
Ik had er al wat extra suiker in gedaan (niet veel hoor, een klein beetje extra). Maar ik vond ze qua smaak gewoon iets tegenvallen, geen idee waarom.
ja kun je er wel in doen een beetje....misschien is het daarom wat minder van smaak...heb geen idee hoor maar vroeg het me af
Maar dat staat niet in TS haar recept van de allerlekkerste koekjes, dus als je dan zout toe gaat voegen heb je niet meer het originele recept.