Hoi meiden, Ik wil vanavond witlof uit de oven maken, echter vraag ik me af of er perse kaassaus overheen moet en hoelang het in de oven moet...?
Niks moet???? Maar wat versta je zelf onder witlof uit de oven? Ik kook de witlof eerst ca. 10 mins, wikkel er dan ruime plakken achterham omheen en doe er een flinke laag (geraspte) kaas overheen. In de voorverwarmde oven en dan gewoon tot de kaas lekker gesmolten (en een beetje gegratineerd) is. met aardappelpuree serveren.
Idd, wat je zegt.. Witlof en dit inwikkelen met ham en vervolgens geraspte kaas overheen strooien... Heb het vaak bij andere gegeten, maar nooit zelf gemaakt.
Ik doe eigelijk bijna precies hetzelfde als murmel! Alleen doe ik dan 1 plak kaas over 1 stukje witlof. Ik kook inderdaad de witlof tot de eigelijk wel gaar is goed uit laten lekken en 30 min in de oven doen. Doe soms ook nog wel eens paneermeel onderin de schaal zodat het niet vast gaat plakken.
Ik doe het bijna hetzelfde; alleen de (verse) aardappelpuree doe ik er al over met als bovenste laagje paneermeel (of fijngemaakte beschuit) en dan pas in de oven. Lekker hoor!
Ik heb de oplossing voor natte ovenschotels! Ik stoom mijn witlofstronkjes We hebben geen stoompan maar ik gebruik het vergiet haha! Ik doe ook altijd wat tomatensaus erbij, dat is helemaal lekker! Eigenlijk tomatenpuree uit van die kleine blikjes, JUMMIE!!!!! Gisteren nog gegeten hihi!
Ik maak het inderdaad ook zo, plakje ham en kaas en dan groentesaus en plakjes ei erover! Kwartiertje in de oven.. Heerlijk
Je kan de stronkjes ook in een schaal leggen en een bachamelsaus erover doen. Eventueel kan je daar als kaas in smelten ofwel kan je er geraspte kaas overdoen. Waarschijnlijk zul je al wel gegeten hebben: was het lekker?
Stronken witlof koken en goed uit laten lekken. Dan evt. de dikke stronken door midden snijden in de lengte. Plak jonge kaas er om. Plak ham er om en als je wil kaassaus. Doe ik de ene keer wel en de andere keer niet. Vind zonder lekkerder. Dan ong. 20 min in de oven. Serveren met aardappelpuree. Heerlijk. Ik krijg spontaan trek...
Ik kook de stronken meestal 's morgens vroeg al. En dan de rest van de dag onderste boven op een vergiet zetten om uit te lekken.
Ik gooi er daarna ook nog een beetje paneermeel bij en een beetje boter. En ik doe er een beetje uitlekwater van de gekookte witlof bij, hmmmmmm!!
wat ik niet snap, en al eerder las in een wotloftopic, waarom KOKEN jullie de witlof eerst? als je de rauwe stronkjes gewoon in een schaal doet, en dan op je eigen manier (wel/geen kaas/bechamel/tomaatje/whatever) in de oven laat garen op 175, een half uurtje tot 3kwartier, is dat hele koken niet nodig! EN: je hebt dus nooit last van ' een natte schotel '
ik eet het altijd rauw, in een salade met mandarijn, banaan, appel en ei erbij. echt zomergerecht, zo lekker!
ik doe altijd aardappelpuree onder in een ovenschaal, daar overheen plakken ham, daar de voorgekookte blaadjes witlof, dan ham/kaas-saus erover, paneermeel en klontjes boter en dan nog 10 minuten op 200 graden in de oven. alles is gaar, dus dat doe ik alleen om een lekker korstje erop te krijgen. ik moest nog bedenken wat ik morgen moest eten, maar ik weet nu al wat dat word