harinbgworm: Daarom wordt haring veelal bevroren voordat het overgaat naar consumptie, om de haringworm te voorkomen. En de haring wordt zeker wel in een pekelbad gelegd voor smaak en conservering. Rauw, als in sushi/sashimi rauw, kan je het dus niet meer noemen. Haring wordt hier ook aangeboden en lekker opgegeten. Super gezond.
@Gwen Ik kan dit soort info juist nooit vinden op de voedingssite..vandaar mn vraag aan je En mbt haringworm..etc.. tja.. ik denk altijd maar ik pas op.. ik kijk uit met wat ik geef enzo.. maar ik wil wel graag blijven leven zoals ik leef..en dat is soms een harinkje van een viskar..een patatje van een kraam enzo. Wij zijn niet heel erg van de bio verantwoorde etc.. we zijn gewoon wij Bedankt voor de tussenantwoorden
Maatjesharing = Hollandse nieuwe Via google: Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor.
Dit wist ik dus echt niet! Ik maar denken dat het een echt rauwe verse vis was die haring! Maar dan nog geen haar op mijn hoofd die eraan denkt zo'n ding te eten, terwijl ik gek ben van sushi. Ik vind zo'n haringkar met al die ingewanden en vissenkoppen gewoon zo vies! Datzelfde mesje ook waarmee iedere vis wordt schoongemaakt, bij die aanblik heb ik al gegeten en gedronken...
De echte rauwe haring heet 'groene haring', maar die mag inderdaad vanwege de haringworm al heel lang niet meer verkocht worden. Je hoort oudere mensen er nog wel over praten. Het was veel milder van smaak (zoals sashimi).
Hier eten ze eigenlijk alle soorten vis wel, dus ook zalm. Gek zijn ze erop! Ook zijn wij begonnen met het ontroduceren van garnalen, rivierkreeftjes enz. Je mag ze rond 1/1,5 jaar aan die dingen gaan laten wennen als ze geen allergieen ofzo hebben. Dus doe ik dat ook maar.
ik heb vorige week nog een harinkje met uitjes verorberd, samen met mijn zoon. Heerlijk vond hij het! Net als gerookte zalm, forelfilet etc.