zelf pizza maken...

Discussie in 'De lounge' gestart door French, 21 apr 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. French

    French Fanatiek lid

    13 okt 2005
    4.195
    0
    36
    ...
    's-hertogenbosch
    vraagje...
    ik wil zelf pizza gaan maken.
    wie heeft er wat tips?
    ik weet dat er ergens kant en klare bodems zijn...waar?
     
  2. Papaver

    Papaver Niet meer actief

    Grappig, ik heb gisteren weer eens pizza's gemaakt.

    Voor 2 normaal formaat pizza's:

    1 zakje gedroogde gist (7 gram) vermengen met 100 ml lauwwarm water, en een theelepel suiker. Door elkaar roeren en een minuut of 10 laten staan.

    Doe 250 gram bloem in een schaal, met een snufje zout erbij. Daar gooi je het gistmengsel bij, plus 3 eetlepels lauwwarm water, plus 3 eetlepels olijfolie.

    Kneed alles zeker een minuut of 10 heel goed, zodat je een mooi soepel deeg krijgt.

    Dan op een warme plek laten rijzen (minimaal een half uur).

    Tijdens het rijzen kun je de saus maken en vulling snijden.

    Voor de saus gebruik ik altijd een pak gezeefde tomaten, of tomaten uit blik. Voeg peper, zout, een teentje knoflook toe en kruiden naar keus (basilicum of gemengde Italiaande kruiden).

    Vulling en kaas naar keuze erop.

    Bak de pizzas een minuut of 10 op 250 graden (iets langer als de oven niet zo heel heet wordt) - Als de bodems mooi bruin zijn zijn ze klaar.

    Eet ze!
     
  3. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik heb laatst voor het eerst een turkse pizza gebruikt. Zo'n groot rond brood is dat. Die heb ik door de helft gesneden en ingesmeerd met bolognese saus. Dat bleek achteraf erg lekker. Stond op het potje dat dat ook geschrikt was voor pizza. Daarop allemaal lekkere dingen gedaan zoals champignons, salami, mais, paprika, ui, kaas etc... wat je lekker vind, in de oven en je hebt een heerlijke pizza.
     
  4. marloes80

    marloes80 VIP lid

    6 aug 2006
    22.024
    901
    113
    ik maak ze ook altijd met een turks brood... gewoon doormidden snijden.

    Krijg je een lekkere, krokante bodem!

    Succes!
     
  5. Laurie1

    Laurie1 Niet meer actief

  6. deepfreeze

    deepfreeze VIP lid

    29 nov 2007
    11.895
    42
    48
    Hier in de supermarkt staat het bij de kazen in de koeling. Bij een andere supermarkt bij de voorverpakte groente.
    Dat is dan deeg, dat je nog uit moet rollen en dan kunt beleggen.

    Je hebt ook wel echt kant-en-klaar. Maar dat is naar mijn smaak toch karton.

    Bij de bakspullen staat hier ook nog pizzabodemmix, dat werkt ook prima. En lekker kneden/kliederen met de peuter/kleuter..
     
  7. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    wat ook heel lekker is is pita broodjes doormidden snijden en die beleggen. Zijn dan mini pizza's
     
  8. Minyaweth

    Minyaweth VIP lid

    20 aug 2006
    9.082
    1
    0
    Overijssel
    Het is al eerder genoemd, maar turks brood is echt lekker! 10 minuutjes op een voorverwarmde oven op 200 graden en klaar! En oja, beleggen met wat je lekker vind natuurlijk :)
     
  9. Jo85

    Jo85 Niet meer actief

    De kant en klare bodems inderdaad bij de supermarkt en dan erop doen wat jezelf lekker vind...
     
  10. nooatje

    nooatje Niet meer actief

    oeh lekker dames en waar koop ik dat turkse brood en welke kaas doen ze er in de pizzeria eigenlijk altijd op mozarella?
     
  11. tulip

    tulip Niet meer actief

    Die van papaver is echt super lekker;)

    Ik gebruik zeof ook vaak een,turks brood en dan met zigeunersaus, ananas en kaas.
     
  12. Female

    Female Niet meer actief

    heb je een broodbakmachine??
     
  13. bernadet26

    bernadet26 Fanatiek lid

    28 sep 2009
    1.335
    1
    36
    winkel medewerkster
    Turks brood koop ik altijd bij de moskee.
    Sommige supermarkten verkopen het ook.
    Heb nog nooit een pizza er mee gemaakt, ga dat maar eens doen denk ik:D
     

Deel Deze Pagina