Spaghetti bolognese

Discussie in 'De lounge' gestart door tuc, 24 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Omdat ik graag eens varieer of andere dingen probeer:
    Jouw favoriete recept voor spaghetti bolognese:D
     
  2. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Gelijke delen ui/wortel/bleekselderij heel fijn snijden/snipperen. Gehakt aanbraden en rullen. Groentemengsel erbij. Even laten bakken, dan een scheut witte wijn erbij en laten verdampen. Passata erbij, en zout/peper/kruiden erbij, en/of een bouillonblokje, alles naar smaak. Scheutje melk erbij en dan heel lang heel zacht laten pruttelen (eventueel naar wens wat vocht toevoegen zo nu en dan). Opdienen met pasta naar keuze en parmezaanse kaas...
     
    Nescio vindt dit leuk.
  3. boogiebril

    boogiebril Niet meer actief

    Geheim ingrediënt volgens mijn man: Een scheut sinaasappelsap

    Verder lekker veel groenten, verse tomaten, ook tomatenpuree voor een vollere smaak, ui, verse knoflook, wat kruiden en na het opdienen flink wat kaas er doorheen. Oh en olijfolie gebruiken tijdens het koken van de pasta. Eventueel een boullionblokje er bij.
     
    DastyQueen vindt dit leuk.
  4. Afkes 10tal

    Afkes 10tal Fanatiek lid

    4 mrt 2013
    1.352
    737
    113
    Een snufje kaneel is mijn secret ingrediënt.
     
  5. taliaa

    taliaa VIP lid

    2 mrt 2007
    16.045
    2.182
    113
    Brabant
    Wortel-bleekselderij-tomatenblokjes

    Flink gehakt en spekjes

    Scheut rode wijn
    Knoflook
    Bouillionblokje

    En dan 10 uur in de slowcooker... Zooooo lekkee
     
  6. boogiebril

    boogiebril Niet meer actief

    10 uur? Voor spaghettisaus?
     
  7. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.264
    25.723
    113
  8. Aries

    Aries Niet meer actief

    Sowieso ui, knoflook, wortel, bleekselderij, gehakt, pancetta, wijn en tomaat, anders vind ik het geen bolognese. :D
     
  9. Posh

    Posh Niet meer actief

    Ik maak altijd die van Jamie Oliver. Heerlijk.
     
  10. Piep2016

    Piep2016 Fanatiek lid

    30 apr 2016
    1.408
    952
    113
    Weet je zeker dat je die witte wijn laat verdampen ;)......geintje hè
     
  11. luca75

    luca75 Fanatiek lid

    14 aug 2013
    4.864
    3.500
    113
    http://inmyredkitchen.com/nl/pastasaus

    Ik maak deze wel eens voor mijn man en mezelf. Dan maak ik het in het groot en vrirs het in.
    Door de wijn vinden de kinderen het niet lekker dis zij krijgen dan andere pastasaus
     
  12. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.630
    5.656
    113
    Jaaaa wij ook. Vanavond nog gegeten. Super makkelijk en echt een favoriet hier.
     
  13. boogiebril

    boogiebril Niet meer actief

    Linkje? :)
     
  14. Whysteria

    Whysteria Niet meer actief

    Dat glaasje in de pan wel... De rest van de fles wordt tijdens het koken soldaat gemaakt. :roflmao:
     
    DastyQueen, sleutelbloem en Piep2016 vinden dit leuk.
  15. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.630
    5.656
    113
    Posh vindt dit leuk.
  16. Kipsate

    Kipsate Fanatiek lid

    22 jul 2015
    1.224
    1.240
    113
    Mijn geheime ingrediënt is een klein scheutje ketjap manis :D
     
    Brinsa vindt dit leuk.
  17. boogiebril

    boogiebril Niet meer actief

  18. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.630
    5.656
    113
    Valt mee hoor. Ik bak eerst alles inde hapjes pan. De rest saus enz doe Ik in een grote kook/ soeppan. En dan het vlees erbij. Roeren en gewoon op het gas laten pruttelen.
     
  19. Posh

    Posh Niet meer actief

    Hier ook! Ik maak hem vaak omdat je zo lekker veel hebt wat je kan invriezen.

    Ik laat het gehakt vaak achterwege de laatste tijd trouwens, en gebruik alleen de pancetta.
     
  20. Posh

    Posh Niet meer actief

    Ik doe het allemaal in een braadpan, ideaal want die kan ook in de oven.

    Ik maak het vaak in de ochtend klaar en laat het dan in de oven staan, zo blijft het lekker warm.
     

    Bijgevoegde bestanden:

Deel Deze Pagina