Wij hebben de oudste over gedaan naar een andere school omdat wij daar niet verder kwamen. Mijn oudste zoon is ook slim, niet hoogbegaafd, en heeft concentratieproblemen. Op zijn oude school was de aanpak totaal negatief. Hij kreeg heel veel straf, werd constant de klas uitgestuurd en ging steeds verder achterlopen qua niveau. Hij ging absoluut niet met plezier naar school, had ook geen aansluiting in de klas. Op het laatst zeiden ze tegen ons dat ze hem niet meer aankonden en dat hij maar naar de speciaal onderwijs moest. Hij scoorde toen een vmbo kader op de cito. Volgens hen was mavo niet haalbaar. Maar de plaatsingscomissie wees hem af voor het speciaal onderwijs. Ze vonden zijn gedrag niet ernstig genoeg en hij was te slim. Dus moest hij terug naar het reguliere onderwijs, bij voorkeur zijn oude basisschool. Nou hell no, daar hadden wij dus echt geen vertrouwen meer in. Toen hebben we een andere school voor hem gevonden en dat was vanaf dag 1 een succes. Wat een verschil was dat zeg. Gemotiveerde leerkrachten, die het op een positieve manier aanpakten. Het ging echt super goed. Hij haalde zijn achterstanden in, maakte vrienden. Ik heb niemand meer ooit over een 'gedragsprobleem' gehoord. En volgende jaar gaat hij vwo doen! Wij hebben het heel lang voor ons uit geschoven om te switchen. Maar dat hadden we echt eerder moeten doen!!
Met bijna 5 jaar (laatste week groep 1) gewisseld naar een andere school 13 kilometer verderop. Kleine startende school met veel aandacht voor pluskinderen, zo werd beloofd. Op haar oude school in de buurt liepen we echt vast en was de sfeer erg negatief. Na 2 jaar bleek dat de schol niet echt waar kon maken wat ze beloofden, en brak vooral de afstand ons op. Dus aan het begin van groep 4 naar een school in de buurt gegaan (andere dan die van groep 1), en dat gaf een hoop rust, lekker zelf naar huis fietsen enzo. Voor mij echt nooit meer een school buiten zelfstandige fietsafstand (vanaf groep 3/4 zeg maar: afstand is 450 meter over een fietspad met nauwelijks oversteken). Het is hier niet perfect hoor, ze signaleren wel dat ze meer uitdaging nodig heeft, en geven die ook zover in hun macht ligt, maar ook deze school heeft minpunten. Aansluiting hier is minder dan op haar tweede school, maar ze doet het er maar mee. Met een paar kinderen speelt ze wel graag, maar niet meer zoveel als in de eerste 2 jaren dat ze op school zat. Haar beste vriendinnetje van haar vorige school heeft ze nog steeds de meeste aansluiting mee. Ze wil gymnasium gaan doen en ik denk dat ze toch dan pas meer gelijkgestemde kinderen tegen gaat komen. Ze zit nu in groep 5, dus nog een kleine 3 1/2 jaar basisschool voor haar. Met het overstappen heeft ze nooit moeite gehad, is beide keren vrij abrupt gegaan zonder wennen enzo. Eerste keer door een nare actie van juf ook geen afscheid genomen, tweede keer wel een kleine week gehad om afscheid te nemen, laatste afspraakjes te maken en te trakteren.
ja dat. my god... mijn zoontje toont geen gedragsproblemen. maar de school weet niet in welke groep hij moet zitten. zoontje zegt dat hij de school en werkjes stom vindt. hij wil niet naar school gaan. maar hij gaat wel. doet zijn werkjes. en gaat steeds slechter heb ik het gevoel. alle andere scholen in de stad zijn vol met wachtlijsten. hij krijgt een onderwijsteam!!! om te bepalen naar welk groep hij volgend jaar gaat. ze weten het echt niet. wat een ellende dat de slimme kindjes mee moeten maken allemaal.
Ja dat kan echt zoveel beter in Nederland. Er is zoveel focus op achterstandskinderen dat de groep aan de andere kant er totaal bij inschiet. Dat begint al op het het CB. Ja, u heeft een slim kind, ja die loopt flink voor. Nou en doei je kan weer naar huis. Geen advies, begeleiding of wat dan ook. Mijn dochter heeft zich vanaf haar 3e totdat ze naar school mocht rot verveelt thuis. Kon haar gelukkig bezig houden met de iPad (educatieve apps) en veel buitenspelen.