Ik merk dat ons 'weekmenu' tegenwoordig enigszins eentonig is. Zoontje van 3,5 is geen hele makkelijke eter, dus eten we vaak dingen die er wel redelijk tot goed in gaan. Zo eten we bijna wekelijks wel een keer pasta bolognese, broccoli, sperziebonen en wortels (allen met iets van gebakken aardappels en vlees). Als we iets van stamppot eten, wekt hij zelf kokhalzen op. Ik zoek dus eigenlijk inspiratie. Niet zozeer jullie lekkerste gerechten, maar hoe ziet een weekmenu er nu ongeveer uit? Evt met recept 😜
Vorige week: Pita's met kip en salade Groentensoep met hartige taartjes Hutspot met gehaktballen Nasi met sate (zelfgemaakt)en salade Gevulde paprika's Sperziebonen ovenschotel spaghetti met spekjes en rucola deze week: Uit eten slastamppot met schnitzel macaroni geb aardappelen met brocolli en kipfilet Ratatouille sweet chili drumsticks met boontjes, paprika en rijst Ciabatta pesto met gerookte zalm, tomaat en rucola Dit zijn 2 voorbeelden, wij eten veel verschillende dingen
Wij eten een paar gerechten ook elke week, m.n. de visgerechten en de vegetarische. Afwisseling zit vooral in de minder gezonde gerechten, meestal vlees (soms mogen we gegrilde piri-pirikip enzo) za vlees: ribeye met broccoli en couscous zo vis: pasta met zalm en courgette/champs ma schaaldieren: risotto met gegrilde garnalen en snijbonen di vegetarisch: pompoensoep met brood en spinazie-omelet wo vegetarisch: hartige taart + salade do vlees: spruitjes met appel en pecannoten, couscous + tartaartje vr vegetarisch: sperziebonen/tomaten/muntsalade met gebakken aardapjes
Wij eten sowieso 1-2x per week macaroni, spaghetti, bami of nasi. Dit met een groentepakket, gehakt of kip. Macaroni met tomatenpuree en bij alles zo'n kruidenmixje. Daarnaast de gewone aardappelen, vlees en groente. Wat ze hier lekker vinden zijn boontjes, bloemkool, broccoli en de oudste sla. Wortels eten ze hier beide pertinent niet.. Zoontje eet stamppot ook, dochter niet. Denk dat we gemiddeld 1x per week gemakkelijk eten, zoals pizza, pannenkoeken, etc. Soms maak ik lasagne of eten we tortilla of zoiets. Patat of chinees halen doen we max 1x per maand. Ik wil ook wel graag wat gevarieerder maar weet dan nooit zo goed wat en daarnaast worden aparte smaakjes door de kinderen ook niet zo gewaardeerd (is waarschijnlijk ook maar net wat ze gewend zijn uiteraard ). Merk dat ik toch wel vaak kies voor iets waarvan ik weet dat zij ook genoeg eten.
wij hebben geen vast menu. maar als ik alleen zou koken wat ze eten zou het ook wat eentonig worden. ik kook gewoon van alles en als ze het niet eten, tja dan eten ze niet. maargoed. bijv deze week - maandag: verse bloemkool courgette soep met brood - dinsdag: aardappels uit de oven met broccoli en een worstje - woensdag: gekookte aardappels met spinazie en vis - donderdag: zelfgemaakte hamburgers met bruine broodjes en sla
Goeie vraag; ik onthoud het niet zo goed. We eten best wel gevarieerd - zelfs 'rijst' eten we niet van 1 soort maar van 9 verschillende soorten rijst en pasta dus net zo. Ik vind het leuk om af te wisselen tussen heel veel dingen en elke combinatie is wel mogelijk. Gisteren aten we chili con carne, de dag ervoor een preischotel van maggi, daarvoor een zelfgemaakte pizza met extra groentes en verder weet ik het niet meer zo goed. Ik vergeet het vaak. Sowieso dingen zoals: kip siam, sperziebonen+aardappeltjes+vlees, brocolli, spitskool, rode kool & bloemkool (en vele andere random groenten) in diezelfde mix met een stukje vlees of vissticks, wokgroente met een sausje en rijst of couscous, macaroni/spaghetti, zuurkool (maar dan eet mijn kereltje een potje dreumesvoeding met tonijn of andere vissoort, want we eten te weinig vis en hij lust geen zuurkool - dus prima oplossing), boerenkool, hutspot, soep met brood, nasi, courgetteschotel, broccolischotel, sperziebonenschotel, wraps, pannenkoeken of een omeletje, wereldgerechtenpakketten van Knor (de risotto vinden we erg lekker), quiche, af en toe patatjes met een frikandelletje of kroketje, chinees; thuisbezorgd, etc.
Ik heb trouwens soms ook een moeilijke avondeten-eter; maar ik vind dat hij mag eten wat de pot schaft - dus als dat betekent dat hij dan maar 2 happen eet en verder niet, dan is dat maar zo. En dat bedoel ik niet zo rot als dat het klinkt, maar het avondeten is niet de belangrijkste maaltijd van de dag. Zolang hij gewoon 's ochtends zijn brood en zijn fruitschaaltje eet en 's middags goed eet en tussendoor snackt van zijn tomaatjes, paprika en komkommers (daar is hij echt gek op! In zijn eentje eet hij 2-3 paprika's, een halve komkommer en een half bakje tomaatjes per week op) dan kan het mij niet echt schelen dat hij minder eet 's avonds Dan zorg ik ervoor dat hij morgen wel iets eet dat hij wel lust. Ik weet namelijk dat hij niet zo gek is op wokschotels; maar dat hij wel een vol bord gekookte aardappels, sperziebonen en een kwart kipkrokantschnitzel lust. Dan doe ik op dinsdag de wokschotel en op woensdag de A+V+G in de vorm van de typische Hollandse pot. Zo aan dat buikje te zien en zijn groeicurve zit er aardig wat spekkie op - slimfit modellen gaat hij niet aankrijgen Dus dan kan dat ook makkelijk. Ik snap wel dat als je een heel kieskeurig kindje hebt, dat dat dan een heel ander verhaal wordt.
hier niet een vast menu ofzo wij eten vaak verschillende pasta's met verschillende groentes erin soms nog even met wat geraspte kaas en tomaat eroverheen en dan in de oven verschillende ovenschotels : prei, bloemkool, zuurkool vis, olijfolie,tomaatjes, uien, aardappels en dan lekker kruiden en de oven in rijst met sperziebonen en kip of kip uit de oven met aardappeltjes, tomaat en ui bulgur, dolma zelfgemaakte pizza's of lamachun zelfgemaakte loempia's aardappels gekookt, puree of gebakken wisselen we ook regelmatig macaroni of lasanga en dan variëren met kip of gehakt verschillende soorten soep met broodjes wij hebben altijd salade bij het eten kan van alles zijn met komkommer, tomaat sla, mais, beetje granaatappel erdoor heen of met feta kaas en olijfolie etc
broccoli, iets vegetarisch (en ei voor de jongste) en gebakken aardappels (gekookte aardappels voor de kids, de oudste lust geen gebakken aardappels) Broodje gebakken ei Bloemkoolsoep, broodjes met hummus (voor de jongste schep ik de soep uit de pan voor ik het zonnatura blokje erin gooi) courgette ricotta koekjes, sla en een broodje met yoghurt dipsaus kip, zoete aardappelffrites uit de oven en goedgevulde salade macaroni met groenten, ham en kaas uit de oven vissticks, gemengde groenten en aardappelschijfjes Voor mijn doen is dit een best simpel, niet spannend weekmenu. Ik kook liever iets ingewikkelder Maar ik merk dat mijn oudste beter eet als ik het iets meer 'basic' houd en voor de jongste is het natuurlijk ook wel gemakkelijk, want die eet zeker nog geen curry of zo Wat hier vorige week een hit was, was avocadopasta: volkoren (spelt)spaghetti koken (of gebruik courgetti, ik moet nog steeds zo'n ding aanschaffen waarmee ik het kan maken) Met staafmixer sausje maken van 2 avocado's, paar flinke scheuten olijfolie, 2 eetl citroensap, peper/zout, 2 teentjes knoflook eventueel wat chilivlokken. Blikje mais afgieten. Bakje cherrytomaten door vieren snijden. Alles door elkaar husselen en smullen *rauwe knoflook is wel pittig qua smaak. Ik heb de teentjes knoflook eerst even laten meekoken bij de spaghetti, anders was het denk ik wat te heftig voor de kinderen
Ik doe het meestal andersom als ik weet dat we iets gaan eten dat zoontje niet goed eet. De dag ervoor iets wat hij heel lekker vind, iets meer maken en dan een portie bewaren voor de dag erna.
Ik herken het wel hoor, als een kind graag boontjes eet en andere dingen minder, dan staan er toch net even vaker boontjes op het menu . Mijn kinderen eten graag ouderwets aardappels, groenten, vlees, dus dat eten we met enige regelmaat, terwijl mijn man en ik er niet zo dol op zijn. Deze week op ons menu: Tagliatelle met zalm, broccoli, spinazie en dille Asperges met een eitje, ham en krieltjes Nasi met satehsaus en kroepoek Sperzieboontjes, gebakken aardappeltjes en kipschnitzel Pannenkoeken Broccoli, wortel, aardappel, runderworstjes Verse groentesoep met broodjes
Hier geen vast menu maar het gaat van Surinaamse gerechten naar Nederlands, Chinees, antilliaans, dagje makkelijk patat of pannekoek, soms uiteten..italiaans ik maak echt van alles en meeste vinden ze ook lekker behalve als ik met sperziebonen kom aanzetten.
Ja dat kan natuurlijk ook Ik probeer alleen 'precies genoeg' te koken zodat ik niks weg hoef te gooien. Ik ben zelf een mieperd die geen zin heeft om twee keer hetzelfde te eten. Heb ik vroeger iets te vaak gedaan; dus ik probeer het gewoon afgemeten te houden. Soms houden we wel iets over hoor, maar dat is echt zelden en dat geef ik meestal mee aan mijn partner voor de lunch ofzo. Als ons peutertje te slecht eet, heb ik sowieso nog een potje staan met tonijn of zalm of iets. Honger zal hij niet hebben
Deze week heb ik dit gegeten incl vandaag Za ; Broccoli, gekookte aardappels, kipschnitzels Zo ; BurgerKing Ma ; Gevulde taco's Di ; Rodekool, gebakken aardappels, vissticks Wo ; Patat Do ; Brood Vr ; Knakworstjes
Hier eten we heel gevarieerd en de kinderen moeten van mij gewoon mee eten (behalve pittig). We gaan regelmatig uit eten en dan krijgen ze een potje eten of een zak iglo diepvriesmaaltijd die ze met z'n tweeën delen. Deze week; Ma; tagliatelle met zalm, spinazie en roomsaus. Di; zilvervliesrijst met kip tandoori. Wo; aardappelprei soep met kruidenstokbrood. Do; sushi. Vrij; aardappeltjes uit de oven met knoflook en rozemarijn, ossenhaas en gebakken courgette, paprika en tomaat. Zat; macaroni met ham en kaas uit de oven en salade. Zon; asperges, ham, ei en aardappeltjes.
Hier oa Boontjes/rode kool/wortels/stoofpeertjes/snijbonen/peultjes/bloemkoom/broccoli etc in combi met aardappelblokjes/gekookte /gepofte aardappels/aardappels/ovenaardappels/puree. Daarnaast pasta gerechten bijv spinazie pasta (volkoren pasta buisjes, spinazie ala crème uit de vriezer,schep kruidenkaas,Cherrie tomaatjes en dat door de pasta. Lekker met zalm of stukjes kip. Rijst is hier ook een succes maar dan wel met noten en zaden (aldi heeft die en zoon vind die veel lekkerder). Verder wraps en burritos en zo af en toe een wereld gerecht of bijv aardappel anders. Zelf pizza maken,gevulde soep etc. Hier eten we ook gewoon wisselend en niet bij voorkeur wat zoon alleen goed eet. Nu lust hij veel maar dan nog.
Mijn dochter eet ook heel veel dingen niet bij avondeten (verder wel). Maar juist daarom hou ik nooit rekening met haar. Als ik elke keer dezelfde dingen zou maken die ze wel eet, dan leert ze het ook niet de andere dingen te eten. En ik ben niet bang dat ze verhongerd Ik wissel inderdaad veel af, de ene keer gekookte aardappelen/stampot, gebakken aardappeltjes, aardappelbolletjes, aardappelpurree. Als ze dan een keer niet wil zeg ik van dat is ook aardappel hoor! Zelfde met kip, ze houdt van kip, maar dan verstop ik dat telkens in andere sausjes (zoet-zuur, saté, champignon of met kruiden etc). Als ze de kip/vlees dan wil eten, moet ze op zijn minst de smaak van de saus proeven. En de ene keer mix ik bewust alles door elkaar, zodat het alles-of-niets is, zoals bij nasi of lasagna (en ze moet minimaal 2 happen proeven). Andere keren hou ik juist alles weer apart voor haar, zodat ze de droge rijst dan wel apart kan eten bijv (wat ze graag wil maar waar ik dus niet altijd in mee gal.
We eten iedere week snijbonen, want dat eet de jongste tenminste goed. Verder minstens een keer per week pasta, in welke vorm dan ook, net als rijst. Wij met saus, de kinderen meestal zonder saus of een heel klein beetje.