appeljam! das echt super lekker (pannekoek of crackers) en je kan het maanden bewaren in de koelkast of vaccuum in de voorrraadkast
Ik maak zelf: bosbessenjam, bramen jam, bosbes en bramen jam, aardbeienjam en pruimen jam, heerlijk En ik doe 100 gram gelei suiker op ongeveer 250 a 300 gram fruit. Lekker
Hier is vl de jammaker... Hij heeft tot nu toe pruimenjam, aalbessenjam en kruisbessenjam gemaakt. Allemaal erg lekker. Straks zijn de pruimen bij zijn ouders in de tuin rijp en gaat hij daar ook nog jam van maken, is weer een andere soort als die we nu hebben. En hier in de betuwe hebben we fruit genoeg!!
Lekkere recepten, bedankt! Appeljam? Maak je die net als appelmoes maar dan met geleersuiker erdoor? En lavendeljam? Hoe maak je die?
Aardbei, aardbei met vanille, aardbei/aalbes en kersenjam staan al in de kast. Ga binnenkort nog langs een kweker hier in de buurt voor bramen en bosbessen. Zowel potten met 1 soort als combi's.