Wij doen vaak als hapje de rauwe bladeren dippen in roquefort saus. Roquefort saus: uitje fijn snijden en fruiten teen knoflook erbij (niet snijden). Roquefort erbij laten smelten scheutje koksroom erbij. Druppels tabasco naar smaak Dit kan natuurlijk ook als lekker sausje erbij als je de lof gewoon kookt. Lekker met een aardappeltje en stukje vlers!
wat ik heel lekker vind is witlof koken 5 min ham kaas en eieren en dan met wat honing en in de oven heerlijk
Witof koken. Gehakt rullen. Aardappelpuree maken. Gehakt onderin de ovenschotel leggen. Dan de kern uit de witlof halen en de witlof in ham en kaas rollen daarna de aardappelpuree erop en nog 30 minuten in de oven.. Heerlijk...
Ik heb vandaag het recept van Triskele gebruikt! Errug lekker moeten we zeggen haha. Zelfs Timmie vond het lekker! Maar ik zal nog meer ideeen gebruiken van jullie, klinkt erg lekker allemaal! Stom he dat ik zo'n simpele groente als witlof eigenlijk nooit gebruik. Bedankt dames, voor de lekkere recepten!
Ik doe zelf altijd witlof met ham en kaas uit de oven. Witlof voorkoken, uit laten lekken en rollen in ham, geraspte kaas en stukjes roomboter en een handje paneermeel eroverheen strooien, dan 20 min in een voorverwarmde oven op 220 graden Mijn schoonmoeder roerbakt spekjes en na 5 min roerbakt ze er stukjes witlof doorheen, samen zo'n 10 min roerbakken, is ook erg lekker.
Ik maak witlof op verschillende manieren: 1: kontje eraf snijden dan in 4e over de lengte. Witlof even voorkoken dan goed laten uitlekken. Witlof in ham rollen dan door een geklutst ei en dan door de paneermeel. Even bruinbakken in de koekenpan lekker met aardappelpuree en rollade. 2: Witlof in snijden koken en dan ham/kaas saus erover of witlof koken afgieten, beetje maizena aanmaken met klein beetje water. Uitgelekte witlof terug in de pan en daar de aangeroerde maizena door roeren. Nog even verwarmen zodat de maizena bind. Lekker met gekookte aardappels, jus en verseworst. 3: Witlof kontje eraf in 4e snijden voorkoken en goed laten uitlekken. Aardappelpuree maken, witlof in ham rollen. Aardappelpuree in een ovenschaal daarboven op de witlof in ham. Dan een sausje eroverheen dan geraspte kaas erover en dan nog even in de oven. Eetsmakelijk!!!
* 1 pakje maggi ovenschotel witlof spekjes met gehakt uit de oven * 3 dl water * 1 ei * 600 gram witlof * 300 gram rundergehakt * 600 gram voorgekookte aardappelschijfjes * 3 eetlepels olijfolie * 1 theelepel zout * 0,5 theelepel gemalen zwarte peper Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de ovenmix in een maatbeker door het water en voeg het ei toe. Snijd de witlof in reepjes en verwijder de harde kern. Bak in een hapjespan in de helft van de olie het gehakt rul in 4 minuten en breng op smaak met zout en peper. Voeg de witlof toe en bak al omscheppend 3 minuten mee. Verdeel de helft van de aardappelschijfjes over een met de rest van de olijfolie ingevette ovenschaal. Doe hierop het gehakt met de witlof. Verdeel de overige aardappelschijfjes hier overheen. Schenk de ovenmix gelijkmatig over de schotel. Laat de schotel in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin worden.
ui in stukjne snijden, witlof ook. Ui fruiten, witlof even om en om bakken. Dan doe je er kippenboullion bij en wat groene peper korrels, daarna laat je het even stoven. Bij serveren nog wat peterselie erover en smullen maar!
wij doen ipv van ham gerookte zalm erover en dan lekker wat kaas en vervolgens in de oven. Wel even voorkoken natuurlijk..