Mexicaanse ovenschotel

Discussie in 'De lounge' gestart door Happy, 4 mrt 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    Er heeft pas ergens hier op het forum een oven schotel gestaan, en veel mensen hadden hem geprobeerd. Hij was erg lekker.

    Wie heeft het recept voor me, kan het niet vinden en wil het woensdag gaan eten.
     
  2. Luun

    Luun Bekend lid

    24 mrt 2007
    875
    0
    0
    SAHM (Stay at home mom)
    deventer


    Dit is 'm:

    Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips
    2 kipfilets
    3 paprika's (rood, geel, groen)
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1 blikje mais
    zakje fajita kruiden
    halve zak tortillachips
    geraspte kaas
    klein bekertje creme fraiche

    Ovenschaal invetten. Paprika's, ui, knoflook en kip in blokjes snijden. In 1 pan de paprika's roerbakken, in andere pan de kip met ui en knoflook aanbraden, daarna de fajitakruiden toevoegen met een klein beetje water. Paprika en mais toevoegen en goed roeren. Mengsel in ovenschaal verdelen. Creme fraiche eroverheen smeren. Helft van de geraspte kaas over het mengsel, daarover een laag tortillachips en daaroverheen de overige geraspte kaas. In de oven op 185 graden de kaas in 10 minuten laten smelten.


    Eet smakelijk!
     
  3. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
  4. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    Ben op zoek geweest na dit topic maar heb er dus gewoon overheen gelezen, dankjewel meiden
     
  5. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Oe nou, die klinkt idd wel erg lekker! :D
     
  6. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    2.021
    287
    83
    deze is ook lekker en snel
    Babi pangang
    Royaal voor 4 personen

    Benodigdheden
    1 pond hamlappen
    1 pot atjar
    ¾ Kop suiker
    ¼ Kop azijn
    2a3 tenen knoflook
    2 koppen water
    1 blikje tomaten puree
    Sambal naar smaak
    Maïzena of aardappelmeel
    Scheutje ketjap
    2 theelepels gember poeder

    Bereiding
    Knoflook aanbakken met in reepjes gesneden vlees
    Water zout suiker tomaten puree scheutje ketjap sambal en azijn aan de kook brengen.
    Alles even laten gaar worden in de saus.
    Als alles gaar is potje atjar (met vocht van de atjar) toevoegen en binden met maïzena.
    Alle ingrediënten kunnen naar eigen smaak aangepast worden.
     
  7. Yellowsun

    Yellowsun Fanatiek lid

    23 apr 2009
    2.021
    287
    83
    Gevuld Turks brood
    Royaal voor 8 personen

    2 Turkse broden
    100 gr ontbijtspek
    2 lente uien
    2 eetl. Mosterd
    150 gr roomkaas ( bv paturain)
    100 gr gemengde sla
    2 pakjes gerookte kipfilet zelf in plakjes snijden
    200 gr pitloze druiven
    1 stengel bleekselderij in ringen snijden
    +/- 3 eetl groene pesto
    +/- 5 eelt mayonaise


    Spek in boter uitbakken.
    Op keukenpapier laten uitlekken
    Brood doormidden snijden.
    Bovenkant brood insmeren met room kaas
    Mengsel maken van mosterd mayonaise en pesto en op de onderkant van het brood smeren.
    Lente uien, bleekselderij en kipfilet in stukjes snijden de druiven door twee.
    Brood met sla kipfilet, druiven, lente uien, selderij, beleggen.
    Spek erover verkruimelen.
    Afdekken met de andere broodhelft en strak in huishoud folie inpakken .
    Nog even een half uurtje in de koelkast zetten en dan in punten snijden.
    Eet smakelijk!
     

Deel Deze Pagina