Wokpan

Discussion in 'De lounge' started by Lief of Stoer, Oct 12, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,032
    2,895
    113
    't Gezellige Brabant
    Wij koken sinds een jaar op inductie. Ik heb daar toen 2 nieuwe wokpannen van Tefal voor aangeschaft, want de oude konden er niet op. Nu begint die zwarte laag al los te laten bij beide pannen. Ik gebruik ze dagelijks, maar dit vind ik wel heel erg snel. Ik moet in ieder geval weer iets anders hebben, maar welk merk of welke wokpan is dan aan te raden? Het mag best wat kosten, ik zoek gewoon kwaliteit. Tefal heeft mij niet overtuigd. Kom maar op met jullie aanraders!

    Edit: Morgen ben ik bij Le Creuset, is dat wat?
     
  2. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,810
    4,446
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Greenpan!
     
    Lief of Stoer likes this.
  3. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik ben fan van de pannen van DeBuyer. Ze zijn van plaatstaal, dus je moet ze wel inbranden, maar dan heb je ook echt een hele fijne pan! Ik heb zelf een megawok van 40cm en die was zelf nog goed betaalbaar. Gaat inmiddels al een hele tijd mee.
     
    Lief of Stoer likes this.
  4. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,032
    2,895
    113
    't Gezellige Brabant
    Greenpan en DeBuyer, ik ga ze bekijken!
     
  5. Claprose

    Claprose Actief lid

    Jun 9, 2020
    289
    490
    63
    Female
    Ja, ik gebruik Creuset met heel veel plezier. Het is misschien even wennen, gietijzer, maar lees je evt. even in! Creuset gaat jaren (decennia) mee, dus qua duurzaamheid zit het ook wel pluis!
     
    Lief of Stoer likes this.
  6. Cindy1977

    Cindy1977 VIP lid

    May 12, 2017
    7,933
    12,187
    113
    Dat zwart is dodelijk! Toen het bij mij pasgeleden los liet, zat ik gillend aan de telefoon met de Bijenkorf. Ik kreeg van hun direct een nieuwe, mijn oude was 5 mnd oud. Tefal is echt rotzooi tegenwoordig.

    Ik heb er ergens in het kastje 1 van Fissler staan, 170 euro verder, niet voor beginners, ik kan er niets mee.

    Ik was een echte tefal fan, maar helaas.
     
    Lief of Stoer likes this.
  7. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Ik ben ook fan van le Creuset, maar geen ervaring met de wokpan. Jij wel? Lijkt mij zo zwaar om alles om "te gooien" met die pan? Dat is met mijn plaatstalen nog nét te doen. Voor braadpannen vind ik gietijzer wel fijn!
     
    Claprose and Lief of Stoer like this.
  8. Vogelinnetje

    Vogelinnetje VIP lid

    Nov 3, 2009
    7,182
    6,580
    113
    Wij hebben een wokpan van Le Creuset, uit de les forgees serie. Met antiaanbaklaag, maar hij gaat al zo lang onbeschadigd mee, net als al mijn andere pannen uit die serie.
     
    Lief of Stoer likes this.
  9. Lief of Stoer

    Lief of Stoer VIP lid

    Apr 25, 2011
    6,032
    2,895
    113
    't Gezellige Brabant
    Ik zal vanmiddag eens even bij le Creuset verder vragen. Gietijzer lijkt mij ook te zwaar, maar wellicht is die Les Forgees serie dan wel iets.
     
  10. Claprose

    Claprose Actief lid

    Jun 9, 2020
    289
    490
    63
    Female
    @Linda86 het is wennen hoor! Heb een paar keer geoefend omdat op hoog vuur op gietijzer niet te vergelijken is met een anti-aanbak pan. Maar ik ben het gewend nu en ik vind het fijn. De pan zelf laat ik staan want dat ding is hartstikke zwaar, ik ga tekeer met het kookgerei!
     
    Linda86 likes this.
  11. paula1984

    paula1984 Niet meer actief

     
    Claprose likes this.
  12. Linda86

    Linda86 VIP lid

    :roflmao::roflmao: Ik vroeg me al af of je een soort Pippi Langkous was. Maar laten staan kan natuurlijk :D.
     
    Claprose likes this.
  13. Claprose

    Claprose Actief lid

    Jun 9, 2020
    289
    490
    63
    Female
    @paula1984 hahaha, je beelddenkerij komt heel behoorlijk in de buurt van de praktijk hoor. Omscheppen met een vreugdevolle schwung :cool:
     
    paula1984 likes this.

Share This Page