Ik heb geen vaste telefoon, dus zet mn mobiel zelden uit. Maar soms zou ik willen dat ik WhatsApp uit kon zetten. Nou ja, eigenlijk alleen bepaalde personen/groepen . Ik vind het leuk om berichten van vrienden en familie te krijgen, maar onbelangrijke en niet dringende berichten van collega's over werk, daar zit ik s avonds vaak niet op te wachten. Het lijkt of je altijd bereikbaar moet zijn en daar word ik nerveus van. Zoals vanavond, ik reageer niet, maar ze blijft berichten sturen. Soms zet ik dan mn wifi uit, maar baal dat dat nodig is, want die leuke berichten, dat vind ik wel leuk. Zet jij je telefoon/wifi wel eens uit en waarom?
Je kan natuurlijk ook selectief mensen/groepen uitzetten, daarvoor hoeft je telefoon of wifi niet uit?!
Nee maar laat hem wel bewust af en toe in de slaapkamer liggen omdat ik er anders onbewust regelmatig op kijk, terwijl ik die tijd liever wil benutten met m'n dochtertje
Das een goeie! Hoe doe je dat in whats app, want ik kan alleen blokkeren of een groep verlaten vinden.
Eigenlijk zet ik hem nooit uit, maar als ik geen zin heb om een bericht te lezen of hem wel lees en geen zin heb om te antwoorden dan doe ik dat gewoon niet, kan later ook nog wel. Ik heb een paar van die groep app's die staan sowieso allemaal op stil. Oh en snachts gaat hij automatisch van 23.00 - 6.30 op geen geluid maar wel trillen, dus dan gaat hij wel een soort van uit. Maar echt uit, dat gaat hij alleen als we naar het zwembad gaan en ik hem in zo een kluisje gooi (al weet ik eigenlijk niet waarom ik hem uitzet want als ze hem jatten kunnen ze er toch in gezien er geen wachtwoord op zit haha).
Je kunt in whatsapp miet echt een groep uitzetten, maar wel het geluid van een groep dempen. Dan kun je de berichten dus nog zien, maar krijg je niet steeds de meldingen. Een beter oplossing voor jou probleem zou ik trouwens vinden: "Beste collega, ik ben nu vrij. Wil je me even een mail sturen op mijn zakelijke adres. Dan kijk ik er morgen naar als ik weer op mijn werk ben." Gaat ze misschien niet leuk vinden, maar genegeerd worden is ook niet leuk. Dit is eerlijk en dan weet ze waar ze aan toe is. En geloof me: na een poosje wennen ze eraan en doen ze het meteen goed. Wel zo professioneel. Antwoord op je vraag: ik zet 's nachts (afhankelijk van hoe vol mijn batterij is) alleen WiFi uit of het hele toestel. Maar wij hebben een vaste telefoon, dus blijven in geval van nood bereikbaar. Anders zou ik alleen WiFi uitzetten. Op vakantie doe ik dat zo. Overdag zet ik op mijn werk (ik ben juf) meestal het geluid en / of WiFi uit. Althans, dat is het idee... Heel gênant vergeet ik het vaak en zet ik het pas uit als met veel kabaal het eerste berichtje is binnengekomen. De leerlingen zijn er inmiddels aan gewend. Oh ja, als ik op mijn opleiding ben, zet ik de niet-storen functie aan en WiFi uit. Dan kan ik alleen gebeld worden door nummers die ik toestemming geef. Daar staan dan standaard alleen mijn man in en de persoon die op dat moment op onze kinderen past. Die weten dat ze mij op dat moment niet moeten bellen voor onbelangrijke dingen. Als ze toch moeten bellen, dan wil ik daarvoor ook bereikbaar zijn.
Ja, regelmatig. Zeker wanneer dit onder schooltijd is, dan wil ik bereikbaar zijn in geval van nood, maar heb dan echt geen zin om van alles een melding te krijgen, dus dan gaat de wifi uit. Wanneer kinderen thuis zijn heb ik eigenlijk vrijwel altijd geluid uit/tril. Als ik dan gebeld word bel ik terug wanneer het mij uitkomt. Ik vind het handig zo'n telefoon, maar altijd bereikbaar ben ik absoluut niet. Groepen heb ik gedempt voor een jaar, laatst gezien tijd en vinkjes staan uit. Ideaal ☺ Huistelefoon staat trouwens altijd op stil, bellen toch alleen maar nigerianen op. Die gebruik ik puur om zelf te bellen. Grof gezegd, ik wil niet dat een ander voor mij bepaald wanneer ik sociaal doe. Dat de buurvrouw om die tijd zin heeft om een appje te sturen, betekent niet dat ik me daar aan aanpas, ik stuur zelf terug wanneer ik dat wil. Soms is dat op hetzelfde moment, soms niet. Maar ik verwacht ook niet van een ander dat ze er direct op reageren, ik vind die hype over blauwe vinkjes en kapotte relaties dankzij WhatsApp en druk van meteen moeten reageren echt bullsh*t. Dat het kan betekent niet dat het ook moet.
Ik heb sowieso van alle groepsapp berichten altijd het geluid op stil staan. Ik zal dan niet altijd direct reageren maar goed, ik hoef ook niet continue mijn telefoon af horen te gaan. En als er iets belangrijk is dan bellen ze mij maar Mijn telefoon helemaal uitzetten doe ik zelden want wil gewoon bereikbaar zijn in geval van nood.
Bij mij klik ik op de naam van de persoon of op de naam van de groep en dan kun je kiezen voor stil waarna ik kan kiezen voor 8 uur, 1 week of 1 jaar. Hier staan ze dus op 1 jaar stil.
Je kan trouwens je geluid dempen van een whatsapp bericht door op de ... rechts boven in te tikken en dan te kiezen voor '' dempen '' je kan dan kiezen hoe lang je hem wilt dempen
Ik zet mijn telefoon heel vaak uit. Soms wel dagen, omdat ik het vergeten ben . Enige nadeel is dat mijn man dan lastig wordt gevallen door mijn vrienden, omdat ik nergens op reageer... Ik vind het trouwens heel ontspannend om mijn telefoon regelmatig uit te zetten.
Oja sorry, heb te hard geroepen. Heb die persoon ook op stil gezet en ook het icoontje uitgezet. Bedankt voor de tip!
Uit gaat ie nooit meer, maar ik heb eigenlijk wel bijna altijd het geluid uit. Anders word ik gek van het geping van whatsapp of mail. Wat betreft werk: mijn telefoon is privé, dus ik heb zo min mogelijk gepraat over mijn werk op whatsapp. Ze mailen me maar naar het mailadres van het werk, zoals Tupp ook aangeeft.
Ik heb eerst serieus moeten afkicken en heb zelfs tijdelijk mijn smartphone ingeruild voor een antiek geval om de verleidingen te weerstaan. Ik zat serieus vastgeroest aan mijn telefoon en dat wilde ik niet meer. Het leven zonder bleek best fijn te zijn .