Ik word daar echt niet goed van! Net de frietpan schoongemaakt, nieuw vet erin, lekker kroketje bakken. We hebben ze graag lekker bruin en croky.. Pats weer kapot, al die derrie weer door m'n vet! Wat doen we niet goed? Te hoge temp, of juist te lage.. Wie heeft DE tip?
Bij mijn weten zitten ze er dan gewoon te lang in. Net zoals frikandellen openbarsten na die vier minuten.
Wij bakken ze altijd in 2 keer. Paar minuten in het vet, even een paar minuten eruit en dan nog een keer in het vet. Dat gaat bij ons altijd goed!
In het cafetaria waar ik werkte gebeurde dit als we kroketten te lang bakte. Goed op de tijd letten denk ik, misschien met kookwekker?
ik ontdooi altijd de kroketten eerst, en daarna bak ik ze pas.. hoeven ze er minder lang in, en knappen ze niet als je ze er op tijd uit haalt
Hmm de 1 zegt wel ontdooien, de ander niet. Dan kan het daar ook niet aan liggen toch? En te lang bakken zou kunnen, maar krijgen jullie ze dan wel krokant met een kleurtje? Welke temp? Hier staat ie met snacks tussen 180 en 190 geloof ik
Je moet ze er gewoon op tijd uit halen... anders idd eerst laten ontdooien en dan een paar minuten bakken. (Dat gebeurd ook bij een cafetaria)
Hier nog nooit gehad met kroketten van de Lidl. Meteen vanuit de diepvries gaan ze hier de pan in voor een minuut of 5 (180/190 graden): meestal even goed kijken en bij mooi kleurtje eruit. Zou zeggen dat of het vet te koud is of ze er te lang in zitten.
Ik probeer eigenlijk nooit een ander merk, omdat we deze goed vinden smaken, ti's alleen iedere keer een verassing of ze heel blijven of niet.. Dat ontdooien zal ik wel eens proberen! Dat doen we eigenlijk nooit!
Toevallig dit topic haha wij zitten met hetzelfde dilemma! Bij ons hetzelfde met de lidl kroketten. Nieuw vet, oud vet, kort erin lang erin, temp staat goed en toch spletsen ze elke keer en is het vieze kwab. Volgens mij ligt het gewoon aan de kroketten? Wij gaan de volgende keer eens andere proberen.
Hier 't zelfde voor, maar dan met garnaalkroketten (van Aldi). Elke keer barsten die open en schiet er weinig meer van over. Zorgt er ook voor dat ik ze nog heel weinig koop. Gewone kroketten bak ik meestal in de oven. Duurt wat langer, maar is minder vettig.
Hier ook maar eens een ander merk proberen inderdaad. Gelukkig ben ik niet de enige! (of wij kunnen allebei niet bakken )
180 graden en dan circa 5 minuten. Dan zijn ze krokant en gaar Zo niet, dan zou ik een ander merk gaan proberen.