Morgen viert mijn zoon zijn verjaardag op de creche. Ik wil dan fruitstokjes meegeven. Maar nu heb ik een paar vragen: 1. Kan ik die vanavond al maken of beter morgenochtend? 2. Hoe kan ik het bewaren/inpakken, zodat het fruit er fris uit blijft zien? 3. Welk fruit kan ik het beste gebruiken? Ik doe aan de bovenkant van de sateprikker een vingerpopje. Dus dan ziet het er ook leuk uit.
Veel soorten fruit hebben de neiging om snel bruin te verkleuren (appel, peer, banaan). Die zou ik even goed besprenkelen met citroensap, dat scheelt heel veel. Ik zou in elk geval opletten dat het veel verschillende kleurtjes zijn. Aardbei, kiwi, mandarijn, rode/blauwe druiven zijn leuker dan alleen (daar heb je ze weer) de appel, peer en banaan. Lekker afwisselen dus. En een beetje stevig fruit, zodat ze goed op het stokje blijven zitten. Je kunt ze vanavond al maken, maar dan wel goed 'verpakken' met plasticfolie, en dan in de koelkast. En dan wel eerst bewerken met citroensap. Goed idee, en lekker!