Hallo, Soms zie ik in recepten staan dat je room moet toevoegen. Om wat voor room gaat het dan? Kun je dan ook gewoon zo'n slagroombakje doen en dat dan niet gaan opkloppen? O ja, ik bedoel niet zure room of crème fraîche, want dat staat meestal wel in het recept. Maar gewoon 'room' (neutrale smaak) dus. Zoals receptje voor vanavond: Lasagne met zalm en broccoli - 1 broccoli - 3 tomaten - 200 g lasagnevellen - 250 g gerookte zalm - 2,5 dl room - 200 g gemalen geitenkaas - enkele takjes dille - peper Groetjes, Hanna
Dat is wel wat ik regelmatig gebruik met koken. In het koelvak staat ook wel kookroom (blue band geloof ik?), maar is weer wat duurder.
Ja, en die kookroom van blue band(?) blijft ook altijd te veel van over. Wat ik dan vervolgens weer vergeet en niet gebruik en dus weer moet weggooien. Idd. duurder dus. Maar het kan dus wel met gewone slagroom die je dan gewoon niet opklopt?
Ik heb dus exact hetzelfde en dat vind ik zonde. Terwijl ongeklopte slagroom erg goedkoop is. Inderdaad gewoon niet opkloppen. Zo simpel is het. De geitenkaas zorgt wel voor de binding en als de saus echt te dun is, kun je er altijd een klein beetje bloem doorheen gooien.
ik gebruik ook altijd gewoon (slag)room als het in een recept moet, ik koop meestal die kleine pakjes bij de aldi/lidl .. Kost geen drol en je hoeft niet telkens veel weg te gooien ( wat met de blue band hier wel vaak gebeurd )
Ik gebruik meestal kookroom, geloof dat AH zelfs een huismerk heeft, die neem ik dan meestal. Als er overblijft maak ik daar meestal later pasta met spinazie-kaas-room saus van.
Slagroom is wel veel vetter dan kookroom. Geloof de ene 20-25% en de andere meer dan 35%.. Ik vind het vaak met slagroom te machtig worden. Dus dan kies ik toch liever de duurdere kookroom..
Ik koop dan toch de kookroom, je hebt idd vaak huismerk, en ook nog een light variant. Wat overblijft gooi ik later in de week wel door m'n eten, over aardappels of pasta, of met verse kruiden uit m'n tuin over de groenten.
Ik pak dan ook kookroom. Om te voorkomen dat ik overhoud, zoek ik voor de dag erna een gerecht waar ik de andere helft voor nodig heb