Hoe lekkere gehaktballen maken?

Discussie in 'De lounge' gestart door Pelikaantje, 10 feb 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Pelikaantje

    Pelikaantje Bekend lid

    22 okt 2008
    917
    2
    18
    Utrecht
    De titel zegt het al: hoe maak ik lekkere gehaktballen? :D
     
  2. Jiskaa

    Jiskaa Actief lid

    20 okt 2010
    277
    0
    0
    NULL
    NULL
    Met gehakt :) Oke heel flauw..
    Ik heb altijd rundergehakt, ik snij een uitje, een eitje erdoor, en een zakje kruiden.. ow en beetje beschuit.. En ik vind het heerlijke ballen dan :D
     
  3. tulip

    tulip Niet meer actief

    gehakt kruiden met peper, zout, paprikapoeder en italiaanse kruiden, dan mengen met een gesnipperd uitje en een ei en paneermeel of beschuit.
     
  4. Beeps

    Beeps Bekend lid

    15 dec 2009
    848
    0
    0
    Den Haag
    rundergehakt, eitje, mosterd, uitje, stukjes witbrood, nootmuskaat, peper, zout..

    zie ah.nl 'grootmoeders gehaktballen' werkelijk fantastisch!!
     
  5. Athina

    Athina VIP lid

    31 okt 2007
    23.818
    3.344
    113
    zwemjuf
    zuid-holland
    wat ook lekker is (en simpel) wat nasi kruiden er doorheen (gewoon uit een zakje dus :p) ... en een uitje, altijd lekker ;)
     
  6. mellepel25

    mellepel25 Actief lid

    30 apr 2010
    398
    1
    18
    of een zakje satekruiden voor gehakt....Heerlijk!!!
     
  7. Pelikaantje

    Pelikaantje Bekend lid

    22 okt 2008
    917
    2
    18
    Utrecht
    Klinkt goed allemaal :). Ga zeker proberen!
     
  8. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Ik maak gehakt altijd met rundergehakt..

    Rundergehakt lekker kneden, dan een zakje silvo stroganoff gehaktkruiden, en een ei er door.. Van 500 gram draai ik 5-6 balletjes.

    Ik braad ze aan in vloeibare dieetboter.. op hoog vuur lekker bruin +/- 5 minuten dan 2 glazen water in de pan en het vuur/gas uit.

    Ik maak de ballen altijd s'middags en gaar ze s'avonds gaar. Zo voorkom ik dat de ballen droog worden.
     
  9. Duchess

    Duchess VIP lid

    26 jan 2006
    11.503
    3
    38
    Eindhoven
    Ik doe meestal rundergehakt, uitje erdoor, eitje erdoor en dan kruiden paneermeel er door en daar rol ik ze nog extra doorheen. Lekker hoor!

    Ik lees wel mee, want ik zit altijd te klooien met jus maken.... Vuur uit lees ik hier boven al. Bij mij brand het nl meteen aan als ik er water in gooi en het vuur dus wel aan laat staan. Waarom, geen idee!
     
  10. patje

    patje Fanatiek lid

    17 jan 2006
    3.923
    0
    0
    overijssel
    Met nasikruiden is erg lekker, maar ook gewoon met gehaktkruiden, beschuitjes, cayunkruiden, uitje en een beetje ketjap!!
     
  11. cindybaby71

    cindybaby71 Niet meer actief

    zoals hierboven beschreven maar dan nog een flinke scheut tomatenketchup erdoor kneden.(heinz);)
     
  12. nonnie26

    nonnie26 Niet meer actief

    oke komt tie ;) heb ze toevallig vanavond nog gegeten :D

    500 gr rundergehakt
    kneden met sate kruiden voor gehakt van silvo samen met een eitje, gesnipperd uitje en kruiden paneermeel
    ballen draaien
    rollen door naturel paneermeel

    in de pan een flink stuk boter smelten even aanbraden aan alle kanten op hoog vuur

    als alle kanten goed aangebraden zijn 3 bekers WARM water erbij en dan even laten sudderen op een lager vuurtje regelmatig draaien/rollen

    als ze bijna klaar zijn zakje jus toevoegen en met de juslepel regelmatig jus over de ballen doen dan krijgen ze geen krokant korstje maar juist een lekker zacht korstje ( maar daar moet je van houden)

    mjammie!!!!!!!!!!!
     
  13. Anice

    Anice Niet meer actief

    Rundergehak kruiden met peper, zout, kerriepoeder, nootmuskaat, kaneel, gesnipperd uitje, eitje en paneermeel of beschuitje. Mijn truckje is om er wat vers geraspte parmazaanse kaas door te doen. Ballen draaien en bestuiven met bloem en bakken maar.
     
  14. Meisjesmama

    Meisjesmama Niet meer actief

    Hier gewoon simpel, gisteren nog gemaakt. Gehakt, 1 teentje knoflook, gehaktkruiden, paneermeel en 1 ei. Husselen, ballen draaien, bakken en klaar!
     
  15. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    De gehaktkruiden met uitjes van Silvo zijn hier favoriet. Vul het ook weleens aan met een teentje knoflook, een beschuit, een ui en een ei.
     

Deel Deze Pagina