Ik kwam mijn zoontje gisteren halen op het kdv (is een flexible kdv, en hij gaat er gemiddeld 1 x per week heen. Nu kwam ik hem dus halen, en ik vroeg hoe het gegaan was. Ja prima zei de leidster, goed gegeten enz. maar hij speelt heel veel alleen. ze zei het op zo'n toon van: daar klopt niets van. Maar mijn zoontje is anderhalf, dit is toch normaal voor een kindje van die leeftijd? Ik weet dat ik niet moet twijfelen, maar ik doe het toch?
Is werkelijk dood normaal idd. Vanaf zo'n 2,5 jaar beginnen ze iets meer samen te spelen (of léren ze te delen). Zie bij mn zoontje dat het samen spelen ook nog niet altijd op gaat hoor. Hij is ruim 3.
Een kind van 1,5 speelt over het algemeen naast elkaar ipv met elkaar. Mijn dochter speelt vanaf een jaar of 1,5 wel samen met haar 2 beste vriendinnen. Maar deze meiden zijn een stuk ouder en ze ziet ze al vanaf 3 maanden 3x per week. Met "vreemde" kinderen van haar leeftijd begon ze pas met ruim 2 te spelen. En nog op een grote groep die ze niet kent is de kans groot dat ze met een baby gaat spelen of alleen.
Ik heb ook altijd begrepen dat kinderen op die leeftijd vooral naast elkaar in plaats van met elkaar spelen. Maar ik zie bij mijn zoontje wel dat ie veel interactie heeft met andere kinderen. Hij geeft vaak speelgoed aan, of hij babbelt wat tegen ze. Hij bevindt zich ook regelmatig in een groep, zonder perse met andere kinderen te spelen. Tegelijkertijd zie ik hem ook vaak in een hoekje helemaal in zijn eigen wereldje. Misschien dat jouw zoontje wat vaker dat andere kinderen zich afzondert? Ik zou me daar niet druk om maken hoor Kinderen van die leeftijd zijn gewoon nog vooral met zichzelf bezig En het ene kind is het andere kind niet.
dat hij nog niet met anderen speelt is idd doodnormaal. Ik zou vragen stellen als: hoe is de interactie met leidsters en andere kinderen??? Als zij een bal naar hem rollen, doet hij dan pogingen die bal terug te geven, dat zijn dingen die je van een 1 jarige mag verwachten. Hiermee zeg ik dus niet dat hij een bal moet kunnen rollen, maar de poging om het te doen. Zelfde met als een kindje hem iets aangeeft, pakt hij het dan??? Geven en nemen is een spelletje wat ze op die leeftijd onder de knie moeten hebben. (vooral dat nemen) Sowieso als je die vragen stelt merk je of ze echt goed naar je zoontje gekeken hebben of dat het zomaar een losse opmerking is. Als ze meteen en zonder aarzelen antwoord hebben zullen ze echt wel goed gekeken hebben. Hebben ze bij jullie geen observaties van welbevinden o.i.d.. Wij moeten in elk levensjaar de kindjes "bekijken" beginnend bij de eerste verjaardag en zo doen we dat rond elke verjaardag. Dat formulier vullen we in, laten we de ouders bekijken en bespreken we later.
Ik had t hier toevallig gisteren nog met mn vriendin over. Vorig jaar waren onze kids dus 1.5 en speelden allebei in een hoekje van de kamer en besteden totaal geen aandacht aan mekaar. Nu zijn ze 2.5 en doen alles samen. Lijkt me heel normaal dus van jouw zoontje.
Dit is een flexibel kinderdagverblijf, dus observaties en evaluaties heb ik nog nooit gehad, ook niet bij mijn dochter(die is nu bijna 5, en ging ook altijd heen) Wat betreft de een bal rollen, of dingen aanpaken, doet ie al heel lang. Als je vraagt: ga dat of dat eens halen, dan herhaalt hij het woord en gaat het halen.Het is een pittig kereltje dat al best veel kan en snapt erg gefrustreerd is als iets hem niet lukt. Vandaar ook dat ik de opmerking niet snapte.
waar maken ze zich druk om ,net of alles MOET,,het ene kind is het andere niet,, als je kind niet met andere kan delen/spelen is het een slecht kind? of gelijk heel anders? en de kinderen die niet naar een kdv bijv gaan? wat zullen ze daar wel niet van zeggen
Dat is heel normaal.. Ons KDV had voorheen een groep van 1,5 tot 2,5. De leidster vertelden dat de meeste kinderen in die groep beginnen met alleen spelen, later naast elkaar spelen, en als ze weg gaan samen kunnen spelen.
MIsschien bedoelen ze dat ie weinig interactie toont of zich afzondert? Maar jij kent je kindje het beste, hoe is hij thuis? En komt ie vaak in aanraking met andere kinderen? Een dochtertje van een kennis van ons is bijna 2 en enig kind met een thuisblijfmoeder. Ze heeft volgens mij amper in haar leven een ander kind gezien, het zijn 'rare' wezens voor haar, en ze weet totaal niet hoe mee om te gaan. Dan is het niet raar dat ze zich daarvan afzondert. Maar jouw zoontje is thuis wel sociaal en hij heeft een ouder zusje, dus dat zal wel goed komen. Misschien voelde hij zich die dag niet helemaal op zijn gemak. Hier spelen de kids overigens wel al samen (10 maanden), misschien is dat iets van meerlingen? Ze kruipen altijd naar elkaar toe en gaan samen aan een speeltje zitten, of ze raken elkaar aan, pakken handjes, raken oren/neus aan enz. Of ze pakken elkaar speeltjes af en gooien deze dan weer terug in de schoot van de ander (is hun manier van teruggeven). Daarnaast brabbelen ze met elkaar de hele dag door. Dit doen ze dan ook met andere babys op het KDV.
hier werd ook gezegd toen ze nog geen 1 was 'ze speelt niet met de andere kindjes' ja duhu wat wil je een kind van 1/ 1,5 kan toch nog niet met andere kindjes spelen? ze toont thuis wel heel veel belangstelling naar andere kindjes, loopt er achter aan en wilt dan even kijken wat ze aan het doen zijn dus ik maak me er geen zorgen om hoor, komt vanzelf.... soms zeggen ze iets waarbij ik denk 'dat is niet slim om zo te zeggen of anders bedoelt... heb dit aan gegeven tijdens een oudergesprek, ze vonden het prettig om feedback te krijgen dus ik zou het gewoon zeggen of opheldering vragen..